Met het zweet op mijn voorhoofd…

door | sep 30, 2012

Met het zweet op mijn voorhoofd…

En daar sta ik dan met klamme handen. Ik voel mijn lichaamstemperatuur snel toenemen en mijn ademhaling duidelijk omhoog gaan. Ik kom in beweging en ik zet mijn allereerste Tangopassen! De Zuid-Amerikaanse muziek staat wel aan maar ik ben totaal nog niet met het ritme bezig. De spanning zit nog teveel in mijn lijf. Ik houd mijn danspartner stevig en gespannen vast en sta vrijwel direct met mijn schoenen op die van mijn haar… Pas na een minuut of 10 komt de ontspanning tevoorschijn en zowaar, ik begin het leuk te vinden! Even is het alsof ik, vanaf een afstandje mijzelf zie en ik denk "kijk mij nou, ik die niks van dansen moest hebben sta hier toch maar de eerste passen van de Tango te doen''. Nog wel onwennig, gespannen, schuifelend maar ik doe het dan toch maar''. 

Ik had altijd de overtuiging dat dansen niet voor mij was weggelegd. Het zat zogezegd niet in mijn genen. Stiekem was ik jaloers op degenen die zonder enige gene en schroom zich overgaven om op het ritme van de muziek mee te bewegen.
Zo'n twee weken geleden las ik 'toevallig' ergens iets over een Argentijnse Tango proefles. Toen schoot mij bij mij direct de volgende gedacht te binnen: “Dit zou voor mij nu een hele mooie ‘uit je comfortzone’ les zijn”. Ik weet inmiddels dat je groeit van ‘uit je comfortzone’ stappen. Sterker nog, ik spoor mijn cliënten in toekomstbegeleiding trajecten daartoe regelmatig aan. Geef ze daartoe zelfs opdrachten mee! Maar om het dan zelf te gaan doen…

Afijn, ik heb de stoute dansschoenen aangetrokken en ben gegaan. En ik vind het leuk!
Ik beleef er veel plezier aan en ik leer er veel van. Niet alleen het tango dansen maar ook dingen als ‘de leiding nemen, keuzes maken, samenwerken, vertrouwen op je gevoel’.
Afgelopen week moesten we van partner wisselen. Sta ik ineens met een totaal onbekend iemand in de armen. En opnieuw ging ik ver ‘uit mijn comfortzone’. En ook hier viel het achteraf allemaal wel mee en ging het me eigenlijk best goed af.
Dat is nu juist ook de methode van ‘uit je comfortzone gaan’. Zoek iets uit waar je aan de ene kant tegenop ziet maar wat je diep in je hart graag zou willen. Bereid je niet teveel voor maar vertrouw op jezelf. En ga stap voor stap.
Zet niet in één keer een reuze stap want dan heb je kans dat je in je “paniekzone’’ schiet. Waarbij je blokkeert met een grote kans dat je dan heel snel terug beweegt naar je veilige omgeving. Gemiste kans in dat geval. Houd het leuk voor jezelf, zet kleine stappen tegelijk en leer.

Wat levert het je op:
• Zelfvertrouwen
• Eigenwaarde
• Trots
• Plezier

Een mooi rijtje en met recht de moeite van het proberen waard dacht ik!

 

 

Hier kun je je aanmelden voor mijn blogs en krijg je bericht zodra er een nieuw inspiratie blog geplaatst is.

Hier kun je je aanmelden voor mijn maandelijkse nieuwsbrief met tips, weetjes en informatie over persoonlijke ontwikkeling.

 

Met hartelijke groet,
Dirk van Asselt

www.volgjehart.nu 

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Wat als een klant niet betaald?

Ik lees, hoor, zie hier nooit over en ik kan me niet voorstellen dat niemand hier ooit mee te maken krijgt. Hoeveel zelfstandig coaches zijn er wel niet in Nederland met veelal particuliere klanten, want zo beginnen we toch vaak? Wat ik lees op facebook en linked in...

Terug van weg geweest

M’n laatste blog was van maart 2018 met de titel “Heel eenvoudig van pure stress naar genieten” - https://dirkvanasselt.nl/heel-eenvoudig-van-pure-stress-naar-intens-genieten/ Inmiddels is het dus april 2022.Ik heb eigenlijk een soort blogpauze van een jaar of vier...

Heel eenvoudig van pure stress naar intens genieten.

Afgelopen weekeind gaf ik in de jaarbeurs op de Fiets en Wandelbeurs in een zaal van 80 – 100 man een lezing over mijn GR11 hikeavontuur van de afgelopen zomer dwars door en over de Pyreneeën.

Wat levert het nou op?

Wel leuk zo’n hiketocht door de Pyreneeën maar wat levert het nou eigenlijk op? Wat brengt het je?
Wat word je er wijzer van? Is het alle kosten en inspanningen waard?

Finale

Het is in vele opzichten een reis van uitersten geweest.

Ontspannen

Dit blog opnieuw geschreven tijdens een rustdag na 10 intensieve dagen met zeer veel klimmen en dalen. Ik zit nu ongeveer 2/3 van m’n hiketocht en heb nog zo’n 2 weken te gaan.

Focus, focus, focus.

Geschreven vanaf camping Valle de Burajelo (vlakbij Torla) waar ik de GR11 loop door de Spaanse Pyreneeën.

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Iedereen zijn talent

Artikel over talent. Dat iedereen een specifiek talent (en) heeft. Ook bijvoorbeeld zogenaamde onhandelbare jongeren. Juist zeker zijn omdat ze vaak hooggevoelig zijn. Het is de kunst de juiste omstandigheden te scheppen om hun talenten voor zichzelf herkenbaar te maken en voor de buitenwereld zichtbaar.

Leven om te vergeten….of zinvol leven

Gisteravond na ‘de avond touretappe’ op de Belgische zender zat ik nog wat te zappen waarbij ik terecht kwam op een uitzending waarbij bewoners van een verzorgingstehuis werden gevolgd in hun leven daar.

Tegenslag….

Tegenslag. Hoe ga je daar nu mee om? Want tegenslag hoort bij het leven en iedereen krijgt daar op z’n tijd mee te maken. Hoe komt het dat de een zich er bij neer legt en de volgende dag vol goede moed doorgaat met het volgende project. Terwijl de ander er somber van wordt, vindt dat hem / haar altijd van dit soort dingen overkomt. Het niet meer zitten en erin blijft hangen?

Zeg eens wat vaker ‘ja’.

Ik las laatst een artikel in het Salt magazine (Magazine over actief en avontuurlijk leven) een interview met de outdoorfilosoof Dave Cornthwaite. Een verhaal over iemand die luisterde naar zijn hart en vooral ging doen. Ik ben gek op dat soort verhalen maar 1 zin in...

‘Ik ben niet te veranderen, zo zit ik nu eenmaal in elkaar’ – Onzin!

Veranderen, gedrag, van twijfel naar keuzes maken, coaching, coachtraject, van verlegen naar assertief, van faalangst naar zelfvertrouwen.

Natuur(lijke) inspiratie

In het huidige digi- en prestatie tijdperk kunnen we 24 uur per dag druk zijn met alle mogelijke denkbare bezigheden, social media, informatie vergaren, etcetera. Al die prikkels in overvloed biedt veel mogelijkheden, kansen en ontwikkeling maar tegelijkertijd kan het...
Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This