Tamara Veenendaal: Het volgen van mijn hart heeft me naar Italië gebracht.

door | dec 11, 2011

Tamara Veenendaal: Het volgen van mijn hart heeft me naar Italië gebracht.

Voor mij betekent ‘volg je Hart’ dat ik doe wat ik wil, wat ik leuk vind, waar ik blij van word, waar ik gelukkig van word.

Waar of wanneer ging bij mij het roer om?
Na jaren in Nederland gewoond te hebben en voor verschillende werkgevers te hebben gewerkt, hebben mijn vriend en ik op een gegeven moment de stap gewaagd om voor onszelf te beginnen en te gaan doen wat wij echt leuk vinden. Mountainbiken en dan het liefst met toeristen zodat we al het moois dat de Valsugana ons te bieden heeft kunnen laten zien. Dat doen we dus nu. We zijn inmiddels ook verhuisd naar Italië en dat bevalt heel goed en maakt ons echt blij.

Hoe ben je je Hart gaan volgen?
Door mijn vaste baan op te zeggen, door naar Italië te verhuizen, maar ook door inspirerende mensen te spreken, zoals Dirk. Door een informatieve cursus NLP te doen, ik heb het boek "De reis van een prikkel" gelezen. Vond ik ook erg inspirerend. Ik probeer dingen los te laten, maar dat vind ik nog erg moeilijk…. Binnen het bedrijf hebben we bepaalde beslissingen genomen waardoor ik nu wat meer op de achtergrond treed en ik had verwacht dat me dat veel moeite zou kosten, maar eigenlijk bevalt het juist heel goed! Ik doe nu weer wat meer waar ik goed in ben en wat ik ook leuk vind om te doen. Daardoor heb ik zelfs tijd om extra dingen weer aan te pakken, waar ik voorheen niet aan toe kwam. Leuke dingen.

Hoe breng je ‘volg je Hart’ nu in de praktijk?
Ik probeer zoveel mogelijk de dingen te doen die ik leuk vind en te genieten van alles om me heen. Leuk huis, mooie omgeving, lieve mensen om me heen. Ik wil dingen loslaten zodat ik nog ontspannender door het leven kan gaan. Ik hou nog teveel vast aan materiële zaken, terwijl ik niet materialistisch ben ingesteld. Ik hoef niet zo nodig het nieuwste van het nieuwste, ben tevreden met wat ik heb. Maar ik hou teveel vast aan dingen van vroeger. Ik vind het erg moeilijk om dingen weg te doen. Beetje bij beetje doe ik dat nu wel en dat geeft me zo`n fijn gevoel! Een vrij gevoel! Heerlijk eigenlijk, dus waarom doe ik dat niet meer en vaker?

Wat heeft het je gebracht?
Het volgen van mijn hart heeft me nu in Italië gebracht. Ik heb een leuke zomer- en winterbaan die elkaar goed afwisselen en die me allebei het genot van de natuur geven. Ik begin weer plezier in het leven te krijgen en dat is een tijdje weg geweest. Ik werk nu aan mezelf en aan mijn omgeving en laat dingen los als dat nodig is. Dat geeft al zoveel meer rust.

Wat vond en vind je lastig op jou “Volg je Hart’’ weg?
In de praktijk valt het volgen van mijn hart niet mee….voor mij in ieder geval…. Ik lees dan de verhalen van anderen die bijvoorbeeld een mooie reis maken en dan denk ik "dat wil ik ook wel". De financiële situatie laat het echter niet toe. Zeven jaar geleden zijn we een eigen bedrijf begonnen en op zich loopt dat erg goed, maar we halen er nog te weinig financiën uit om extra dingen te kunnen doen. Dat mis ik wel. Van de andere kant heb ik een baan waarvan andere mensen zeggen dat ze graag met me zouden willen ruilen: ik woon in Italië, `s zomers zit ik elke dag op de fiets (mountainbike) en laat ik de toeristen al het moois van onze omgeving zien (Levico in Trentino). Heerlijk om te doen. In de winter werk ik bij een skischool in een schitterend mooi gebied in Noord-Italië. Een erg leuke afwisseling en daar ben ik ook zeer blij mee. Als mensen dan zeggen dat ze mij benijden, besef ik weer wat voor topbaan ik heb en kan ik er weer van genieten.

Het belangrijkste advies aan mensen die ook ‘hun Hart willen volgen’?
Doen! Wees niet bang voor de beren op de weg, maar deal ermee zodra je ze tegenkomt en blijf positief. Veel succes verder!

Lieve groet,
Tamara

   

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Wat als een klant niet betaald?

Ik lees, hoor, zie hier nooit over en ik kan me niet voorstellen dat niemand hier ooit mee te maken krijgt. Hoeveel zelfstandig coaches zijn er wel niet in Nederland met veelal particuliere klanten, want zo beginnen we toch vaak? Wat ik lees op facebook en linked in...

Terug van weg geweest

M’n laatste blog was van maart 2018 met de titel “Heel eenvoudig van pure stress naar genieten” - https://dirkvanasselt.nl/heel-eenvoudig-van-pure-stress-naar-intens-genieten/ Inmiddels is het dus april 2022.Ik heb eigenlijk een soort blogpauze van een jaar of vier...

Heel eenvoudig van pure stress naar intens genieten.

Afgelopen weekeind gaf ik in de jaarbeurs op de Fiets en Wandelbeurs in een zaal van 80 – 100 man een lezing over mijn GR11 hikeavontuur van de afgelopen zomer dwars door en over de Pyreneeën.

Wat levert het nou op?

Wel leuk zo’n hiketocht door de Pyreneeën maar wat levert het nou eigenlijk op? Wat brengt het je?
Wat word je er wijzer van? Is het alle kosten en inspanningen waard?

Finale

Het is in vele opzichten een reis van uitersten geweest.

Ontspannen

Dit blog opnieuw geschreven tijdens een rustdag na 10 intensieve dagen met zeer veel klimmen en dalen. Ik zit nu ongeveer 2/3 van m’n hiketocht en heb nog zo’n 2 weken te gaan.

Focus, focus, focus.

Geschreven vanaf camping Valle de Burajelo (vlakbij Torla) waar ik de GR11 loop door de Spaanse Pyreneeën.

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Iedereen zijn talent

Artikel over talent. Dat iedereen een specifiek talent (en) heeft. Ook bijvoorbeeld zogenaamde onhandelbare jongeren. Juist zeker zijn omdat ze vaak hooggevoelig zijn. Het is de kunst de juiste omstandigheden te scheppen om hun talenten voor zichzelf herkenbaar te maken en voor de buitenwereld zichtbaar.

Leven om te vergeten….of zinvol leven

Gisteravond na ‘de avond touretappe’ op de Belgische zender zat ik nog wat te zappen waarbij ik terecht kwam op een uitzending waarbij bewoners van een verzorgingstehuis werden gevolgd in hun leven daar.

Tegenslag….

Tegenslag. Hoe ga je daar nu mee om? Want tegenslag hoort bij het leven en iedereen krijgt daar op z’n tijd mee te maken. Hoe komt het dat de een zich er bij neer legt en de volgende dag vol goede moed doorgaat met het volgende project. Terwijl de ander er somber van wordt, vindt dat hem / haar altijd van dit soort dingen overkomt. Het niet meer zitten en erin blijft hangen?

Zeg eens wat vaker ‘ja’.

Ik las laatst een artikel in het Salt magazine (Magazine over actief en avontuurlijk leven) een interview met de outdoorfilosoof Dave Cornthwaite. Een verhaal over iemand die luisterde naar zijn hart en vooral ging doen. Ik ben gek op dat soort verhalen maar 1 zin in...

‘Ik ben niet te veranderen, zo zit ik nu eenmaal in elkaar’ – Onzin!

Veranderen, gedrag, van twijfel naar keuzes maken, coaching, coachtraject, van verlegen naar assertief, van faalangst naar zelfvertrouwen.

Natuur(lijke) inspiratie

In het huidige digi- en prestatie tijdperk kunnen we 24 uur per dag druk zijn met alle mogelijke denkbare bezigheden, social media, informatie vergaren, etcetera. Al die prikkels in overvloed biedt veel mogelijkheden, kansen en ontwikkeling maar tegelijkertijd kan het...
Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This