Doelen bereiken is in beweging komen

door | apr 28, 2014

Doelen bereiken is in beweging komen

Een van de eerste stappen in het geval van ander werk – gewild of ongewild – is weten wat je wilt. Even stil staan. Bij je gevoel komen.

Waar wil je naar toe?

In deze stap heb je ontspanning nodig. De natuur kan daar heel mooi aan bijdragen (lees mijn blog ‘Ontspanning en de kracht van de natuur).

Doelen stellen – in beweging komen

Als je weet wat je wilt ga je doelen stellen. En om doelen te bereiken moet je in beweging komen. Wandel- en reiscoaching zijn daarbij prachtige ‘gratis’ hulpmiddelen. Als vanzelf brengt het je in beweging.

Wat ik eergisteren zelf heb ervaren, wil ik graag met jullie delen.

Verdwalen in de bossen

Ik liep in Wallonië en zou die dag vanuit het gehucht Mazy naar het kleine dorp Oignies-en-Thiérache lopen, net boven de grens met Frankrijk. Via een ‘kris-kras’ wandelroute dwars door de bossen was mijn doel een camping in Oignies. Binnen een uur was ik hopeloos verdwaald. Ik kwam in een plaatsje terecht waar ik de vorige dag ook al was geweest. Ik besloot mijn oorspronkelijke plan –  kris-kras door het bos – te laten varen. Ik nam een andere route. En na een lange dag wandelen kwam ik uiteindelijk toch aan op mijn plaats van bestemming.

Doel bereikt, maar met nogal wat omwegen. Ik heb deze lange wandeldag echter hele leuke ontmoetingen gehad en mooie dingen gezien.

Als je weet waar je naar toe wilt…

Wat ik hiermee wil zeggen: Als je weet welk doel je wilt bereiken (in mijn geval die camping in Oignies), dan kom je er ook. Hoe je pad precies gaat verlopen weet je niet. Soms zal het soepel gaan, maar vaak kom je de nodige obstakels tegen. En van al die obstakels leer je weer. Maar hoe dan ook: Stel je doelen en kom in beweging!

Dit wordt mijn vorm van coaching en toekomstbegeleiding.

Mijn doel is Santiago de Compostella bereiken. En daarna – bij thuiskomst – mijn reiscoaching verder vormgeven en in de praktijk brengen.

 

Met sportieve groet,
Dirk, 27 april 2014

 

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Wat als een klant niet betaald?

Ik lees, hoor, zie hier nooit over en ik kan me niet voorstellen dat niemand hier ooit mee te maken krijgt. Hoeveel zelfstandig coaches zijn er wel niet in Nederland met veelal particuliere klanten, want zo beginnen we toch vaak? Wat ik lees op facebook en linked in...

Terug van weg geweest

M’n laatste blog was van maart 2018 met de titel “Heel eenvoudig van pure stress naar genieten” - https://dirkvanasselt.nl/heel-eenvoudig-van-pure-stress-naar-intens-genieten/ Inmiddels is het dus april 2022.Ik heb eigenlijk een soort blogpauze van een jaar of vier...

Heel eenvoudig van pure stress naar intens genieten.

Afgelopen weekeind gaf ik in de jaarbeurs op de Fiets en Wandelbeurs in een zaal van 80 – 100 man een lezing over mijn GR11 hikeavontuur van de afgelopen zomer dwars door en over de Pyreneeën.

Wat levert het nou op?

Wel leuk zo’n hiketocht door de Pyreneeën maar wat levert het nou eigenlijk op? Wat brengt het je?
Wat word je er wijzer van? Is het alle kosten en inspanningen waard?

Finale

Het is in vele opzichten een reis van uitersten geweest.

Ontspannen

Dit blog opnieuw geschreven tijdens een rustdag na 10 intensieve dagen met zeer veel klimmen en dalen. Ik zit nu ongeveer 2/3 van m’n hiketocht en heb nog zo’n 2 weken te gaan.

Focus, focus, focus.

Geschreven vanaf camping Valle de Burajelo (vlakbij Torla) waar ik de GR11 loop door de Spaanse Pyreneeën.

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Iedereen zijn talent

Artikel over talent. Dat iedereen een specifiek talent (en) heeft. Ook bijvoorbeeld zogenaamde onhandelbare jongeren. Juist zeker zijn omdat ze vaak hooggevoelig zijn. Het is de kunst de juiste omstandigheden te scheppen om hun talenten voor zichzelf herkenbaar te maken en voor de buitenwereld zichtbaar.

Leven om te vergeten….of zinvol leven

Gisteravond na ‘de avond touretappe’ op de Belgische zender zat ik nog wat te zappen waarbij ik terecht kwam op een uitzending waarbij bewoners van een verzorgingstehuis werden gevolgd in hun leven daar.

Tegenslag….

Tegenslag. Hoe ga je daar nu mee om? Want tegenslag hoort bij het leven en iedereen krijgt daar op z’n tijd mee te maken. Hoe komt het dat de een zich er bij neer legt en de volgende dag vol goede moed doorgaat met het volgende project. Terwijl de ander er somber van wordt, vindt dat hem / haar altijd van dit soort dingen overkomt. Het niet meer zitten en erin blijft hangen?

Zeg eens wat vaker ‘ja’.

Ik las laatst een artikel in het Salt magazine (Magazine over actief en avontuurlijk leven) een interview met de outdoorfilosoof Dave Cornthwaite. Een verhaal over iemand die luisterde naar zijn hart en vooral ging doen. Ik ben gek op dat soort verhalen maar 1 zin in...

‘Ik ben niet te veranderen, zo zit ik nu eenmaal in elkaar’ – Onzin!

Veranderen, gedrag, van twijfel naar keuzes maken, coaching, coachtraject, van verlegen naar assertief, van faalangst naar zelfvertrouwen.

Natuur(lijke) inspiratie

In het huidige digi- en prestatie tijdperk kunnen we 24 uur per dag druk zijn met alle mogelijke denkbare bezigheden, social media, informatie vergaren, etcetera. Al die prikkels in overvloed biedt veel mogelijkheden, kansen en ontwikkeling maar tegelijkertijd kan het...
Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

4 Reacties

 1. Petra

  Hoi Dirk,

  mooi omschreven hoor! Soms leveren de omwegen juist precies op wat je nodig hebt, al zie je of ervaar je dat soms niet meteen. Inderdaad blijven doorgaan! Alles komt altijd goed.

  Veel wandelplezier morgen. Nieuwe dag en nieuwe flow!

  Groetjes,
  Petra

  Antwoord
 2. Rick

  Hi Dirk,

  Fijn om te lezen dat het goed met je gaat. En mooi om tussen de regels door te lezen dat je grote doel (Santiago) slechts bijzaak is. Je hele trip lijkt te bestaan uit allemaal kleine doelen (Camping in Oignies). Het zijn allemaal kleine 'obstakels' die je zult moeten oplossen om je uiteindelijke doel te behalen. Zo'n tocht lijkt nog het meest op het leven van alledag! Op een kaart is je doel zichtbaar. Je kunt het uittekenen en zelfs aanwijzen. Maar onderweg zie je slechts de weg die je aflegt en word je pas bewust van alle 'obstakels' die je zult moeten oplossen om je onzichtbare doel te bereiken. 

  Geniet van alles wat er op je pad komt! 

  Groet,

  Rick Brauwers

   

   

  Ik merk steeds vaker dat de weg naar je doel vaak net zo belangrijk is dat het doel op zich. 

  Antwoord
  • Dirk van Asselt

   Mooie reactie Rick! Dank je en ik schrijf wat woorden van je op in m’n dagboek!

   Groetjes, Dirk

   Antwoord
 3. Miranda

  En weet je wat ik haal uit jouw verhaal? Een lange weg kun je beter in kleine behapbare stukjes opdelen. Dan is het overzichtelijk en voor je gevoel realiseerbaar. Dat besef ik me steeds meer. Mijn batterij was bijna 2 maanden geleden echt helemaal leeg op mijn werk. Ik kwam thuis te zitten. Ik ben nu op weg naar herstel. Herstel van mijn energielevel, herstel van mijn vertrouwen, herstel van mijn eigenwaarde, op weg weer terug naar het werk. En vooral naar plezier in mijn werk, zin in mijn werk. En dat gaat erg langzaam. Steeds kleine stapjes vooruit en dan weer eens (voor je gevoel) een fixse stap achteruit. Of je verdwaalt, maar uiteindelijk kom je wel waar je wilt zijn, ook al is dat later dan je had gepland. 

  Ik zie vooruitgang. Dat einddoel is nog ver weg, maar met kleine stapjes is het te overzien. Met hulp aan mijn zijde en vertrouwen dat het goed komt, kom ik wel bij dat eindpunt!

  Ik blijf je volgen Dirk! Ik wens jou veel inzichten, een mooie reis en bijzondere ontmoetingen!

  Miranda

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This