Waar draait het nu echt om?

door | nov 16, 2016

Waar draait het nu echt om?
Down to earth

Een paar weken geleden ben ik naar een film geweest:

Down to earth

Soms heb je van die films die je raken en die je bijblijven.
Dit is er zo één.

En waarom? Omdat deze film bij mij tot de kern komt. Mij laat zien waar het om gáát.
Was het iets nieuws onder de zon? Heb ik nieuwe inzichten opgedaan? Dat niet echt maar het is wel een diepe bevestiging van wat ik in de verte wel weet. Een stuk herkenning.

Zo nu en dan heb je van die bewustwording momenten nodig. Dit was er duidelijk één.

Bevestiging van waar het om draait in het leven: liefde, natuur en respect voor je medemens in de breedste zin van het woord.
En herkenning vooral in het feit dat we soms zo ver verwijderd zijn van dat waar het echt om gaat. We rennen maar door, met al onze sociale media, en dingen die we moeten – van onszelf en van onze omgeving. Tijd tekort, druk – druk – druk. Ik doe er zelf ook aan mee maar neem bewust wel zo nu en dan afstand van deze hectiek. Door bijvoorbeeld een aantal keer per jaar een paar dagen de natuur in te trekken om een mooie wandeltocht te maken. En om de zoveel jaar ga ik er eens wat langere tijd tussen uit – liefst een paar maanden. De natuur in, tot rust komen, even afstand van de hectiek, bij mezelf komen. Kijken of ik nog met de juiste dingen bezig ben, of zaken in mijn leven wel aanpassen.
En altijd weer zijn het die momenten en perioden dat ik tot de beste ideeën en mooiste inzichten kom.

Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om die natuur, stilte en rust op te zoeken. Het hoeft niet te betekenen dat je vier jaar op reis moet zoals het gezin uit de film. Of een fietstocht van een half jaar door Zuid-Amerika moet maken zoals ik zelf deed in 2009.
Je kunt dit ook doen door er eens drie dagen op uit te trekken in Nederland. Als is het één dag. Maar doe het! Plan het bewust in. Maak afspraken met jezelf en je directe omgeving over je ‘jij-tijd’. En het zou mooi zijn als je dit niet 1 keer per jaar doet maar dat je dit met enige regelmaat laat terug komen in je agenda. Er breekt een mooie tijd aan om hier echte actie op te nemen: december is altijd wel de maand van bezinning. Koop alvast een nieuwe agenda voor 2017 en plan daarin een aantal momenten / dagen / weken voor jezelf. Om te genieten van jezelf en even bewust bezig te zijn met waar het nu echt om draait!

Ik wens je een mooie tijd en een mooie film!
Down to earth trailer: http://www.downtoearthfilm.com/

 

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Wat als een klant niet betaald?

Ik lees, hoor, zie hier nooit over en ik kan me niet voorstellen dat niemand hier ooit mee te maken krijgt. Hoeveel zelfstandig coaches zijn er wel niet in Nederland met veelal particuliere klanten, want zo beginnen we toch vaak? Wat ik lees op facebook en linked in...

Terug van weg geweest

M’n laatste blog was van maart 2018 met de titel “Heel eenvoudig van pure stress naar genieten” - https://dirkvanasselt.nl/heel-eenvoudig-van-pure-stress-naar-intens-genieten/ Inmiddels is het dus april 2022.Ik heb eigenlijk een soort blogpauze van een jaar of vier...

Heel eenvoudig van pure stress naar intens genieten.

Afgelopen weekeind gaf ik in de jaarbeurs op de Fiets en Wandelbeurs in een zaal van 80 – 100 man een lezing over mijn GR11 hikeavontuur van de afgelopen zomer dwars door en over de Pyreneeën.

Wat levert het nou op?

Wel leuk zo’n hiketocht door de Pyreneeën maar wat levert het nou eigenlijk op? Wat brengt het je?
Wat word je er wijzer van? Is het alle kosten en inspanningen waard?

Finale

Het is in vele opzichten een reis van uitersten geweest.

Ontspannen

Dit blog opnieuw geschreven tijdens een rustdag na 10 intensieve dagen met zeer veel klimmen en dalen. Ik zit nu ongeveer 2/3 van m’n hiketocht en heb nog zo’n 2 weken te gaan.

Focus, focus, focus.

Geschreven vanaf camping Valle de Burajelo (vlakbij Torla) waar ik de GR11 loop door de Spaanse Pyreneeën.

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Iedereen zijn talent

Artikel over talent. Dat iedereen een specifiek talent (en) heeft. Ook bijvoorbeeld zogenaamde onhandelbare jongeren. Juist zeker zijn omdat ze vaak hooggevoelig zijn. Het is de kunst de juiste omstandigheden te scheppen om hun talenten voor zichzelf herkenbaar te maken en voor de buitenwereld zichtbaar.

Leven om te vergeten….of zinvol leven

Gisteravond na ‘de avond touretappe’ op de Belgische zender zat ik nog wat te zappen waarbij ik terecht kwam op een uitzending waarbij bewoners van een verzorgingstehuis werden gevolgd in hun leven daar.

Tegenslag….

Tegenslag. Hoe ga je daar nu mee om? Want tegenslag hoort bij het leven en iedereen krijgt daar op z’n tijd mee te maken. Hoe komt het dat de een zich er bij neer legt en de volgende dag vol goede moed doorgaat met het volgende project. Terwijl de ander er somber van wordt, vindt dat hem / haar altijd van dit soort dingen overkomt. Het niet meer zitten en erin blijft hangen?

Zeg eens wat vaker ‘ja’.

Ik las laatst een artikel in het Salt magazine (Magazine over actief en avontuurlijk leven) een interview met de outdoorfilosoof Dave Cornthwaite. Een verhaal over iemand die luisterde naar zijn hart en vooral ging doen. Ik ben gek op dat soort verhalen maar 1 zin in...

‘Ik ben niet te veranderen, zo zit ik nu eenmaal in elkaar’ – Onzin!

Veranderen, gedrag, van twijfel naar keuzes maken, coaching, coachtraject, van verlegen naar assertief, van faalangst naar zelfvertrouwen.

Natuur(lijke) inspiratie

In het huidige digi- en prestatie tijdperk kunnen we 24 uur per dag druk zijn met alle mogelijke denkbare bezigheden, social media, informatie vergaren, etcetera. Al die prikkels in overvloed biedt veel mogelijkheden, kansen en ontwikkeling maar tegelijkertijd kan het...
Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This