Een paar weken geleden ben ik naar een film geweest:

Down to earth

Soms heb je van die films die je raken en die je bijblijven.
Dit is er zo één.

En waarom? Omdat deze film bij mij tot de kern komt. Mij laat zien waar het om gáát.
Was het iets nieuws onder de zon? Heb ik nieuwe inzichten opgedaan? Dat niet echt maar het is wel een diepe bevestiging van wat ik in de verte wel weet. Een stuk herkenning.

Zo nu en dan heb je van die bewustwording momenten nodig. Dit was er duidelijk één.

Bevestiging van waar het om draait in het leven: liefde, natuur en respect voor je medemens in de breedste zin van het woord.
En herkenning vooral in het feit dat we soms zo ver verwijderd zijn van dat waar het echt om gaat. We rennen maar door, met al onze sociale media, en dingen die we moeten – van onszelf en van onze omgeving. Tijd tekort, druk – druk – druk. Ik doe er zelf ook aan mee maar neem bewust wel zo nu en dan afstand van deze hectiek. Door bijvoorbeeld een aantal keer per jaar een paar dagen de natuur in te trekken om een mooie wandeltocht te maken. En om de zoveel jaar ga ik er eens wat langere tijd tussen uit – liefst een paar maanden. De natuur in, tot rust komen, even afstand van de hectiek, bij mezelf komen. Kijken of ik nog met de juiste dingen bezig ben, of zaken in mijn leven wel aanpassen.
En altijd weer zijn het die momenten en perioden dat ik tot de beste ideeën en mooiste inzichten kom.

Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om die natuur, stilte en rust op te zoeken. Het hoeft niet te betekenen dat je vier jaar op reis moet zoals het gezin uit de film. Of een fietstocht van een half jaar door Zuid-Amerika moet maken zoals ik zelf deed in 2009.
Je kunt dit ook doen door er eens drie dagen op uit te trekken in Nederland. Als is het één dag. Maar doe het! Plan het bewust in. Maak afspraken met jezelf en je directe omgeving over je ‘jij-tijd’. En het zou mooi zijn als je dit niet 1 keer per jaar doet maar dat je dit met enige regelmaat laat terug komen in je agenda. Er breekt een mooie tijd aan om hier echte actie op te nemen: december is altijd wel de maand van bezinning. Koop alvast een nieuwe agenda voor 2017 en plan daarin een aantal momenten / dagen / weken voor jezelf. Om te genieten van jezelf en even bewust bezig te zijn met waar het nu echt om draait!

Ik wens je een mooie tijd en een mooie film!
Down to earth trailer: http://www.downtoearthfilm.com/

 

Pin It on Pinterest

Share This