Een vette midlifecrisis…

door | sep 2, 2012

Een vette midlifecrisis…

De economische crisis, de Eurocrisis, de huizencrisis, een politieke crisis. Zo hebben we nogal wat crises de afgelopen jaren. En dan ben ik er nog één vergeten: de Midlifecrisis waar de impact ook nogal fors van kan zijn spreek ik uit eigen ervaring…
Op nu 52 jarige leeftijd kan ik wel zeggen dat ik hem overleefd heb en kan ik er nu ook wel met zekere trots en genoegdoening op terugkijken. Zes jaar geleden staken bij mij de eerste verschijnselen de kop op. Ik besefte mij ten volle dat ik iets deed op werkgebied dat mij eigenlijk totaal niet lag.
Dat had ik echter jaren lang ten stelligste ontkend. Bang als ik was om mijn zekerheden als een riant salaris, een goed pensioen, een zeker aanzien alszijnde Project Manager, enzovoort te verliezen. En ach, zo hield ik mijzelf voor, ‘met al het geld dat ik verdien kan ik toch maar mooi allerlei leuke dingen doen’. En toch ging het van alle kanten knagen.

Nu, 6 jaar verder dus, ben ik zelfstandig trainer & coach op gebied van toekomstbegeleiding waarbij ik mij specifiek inzet voor mensen in een uitkeringssituatie. Oei, hoor ik u zeggen, dat is niet gemakkelijk in deze tijd van al die andere crisis die u bij opening van dit blog noemde. U hebt gelijk, het is niet gemakkelijk. En toch, toch zou ik voor geen seconde terug willen naar de tijd van voor mijn crisistijd. Dit omdat ik nu mijn leven leef vanuit passie en vanuit voldoening. En dat is mij veel waard.

Terugkijkend zou ik willen dat deze crisis mij in een veel eerder stadium van mijn leven getroffen had. Zo rond mijn dertigste bijvoorbeeld. Dan was ik namelijk veel eerder gaan bedenken wat ik nu echt wilde met mijn leven. Was ik veel eerder echt bewuste keuzes gaan maken over werk, privé, vriendschappen. Ofwel de meest belangrijke zaken in het leven.
Je ziet dit eigenlijk nu gebeuren in de huidige maatschappij. De midlifecrisis zoals deze ‘bedoeld’ is (45 – 50) verschuift naar steeds jongere leeftijd. Ik vind het een goede ontwikkeling. Mensen gaan op steeds jongere leeftijd bewust nadenken over waar het in het leven voor hen daadwerkelijk om draait.

Zo kom ik als coach & trainer ook steeds jongere mensen tegen, van rond de 30, die mij hierover contacten. Op zoek zijn naar zichzelf. Wat wil ik nu eigenlijk? Wat past bij mij? In wat voor een werkomgeving voel ik mij thuis? Wat zijn nu mijn talenten? Wat is mijn passie?
Wat nog mooier zou zijn is als mensen niet wachten tot ze in een crisissituatie belanden voordat ze serieus gaan nadenken over deze belangrijke keuzes. Want dan is het vaak paniek. Gebruik juist de situatie als alles ‘op rolletjes’ loopt om in alle rust na te denken of je nog wel op het goede spoor zit. Of dat wat je doet nog bij je past. Of je nog achter je keuzes staat. En als het niet meer helemaal lekker voelt ga dan op onderzoek naar wat je wel zou willen. En waar en hoe je dat zou kunnen doen. Alleen al om dit voor jezelf ‘op een rijtje’ te hebben kan je al heel veel rust geven. Je creëert een soort alternatieve route voor jezelf!

Dus mijn tip: Wacht niet tot je in een crisis belandt voordat je gaat nadenken over waar het echt om draait in het leven.

Als u alle details van mijn ‘echte’ midlife, inclusief een fietsreis van een half jaar door Zuid-Amerika, wilt lezen dan kan dat. Ik heb er een boek over geschreven: ‘Volg je Hart, 12.000 kilometer door Zuid-Amerika’ te koop alleen via mijn website.

Hier kun je je aanmelden voor mijn blogs en krijg je bericht zodra er een nieuw inspiratie blog of ‘Volg je Hart ervaringsverhaal’ geplaatst is.
Hier kun je je aanmelden voor mijn maandelijkse nieuwsbrief met tips, weetjes en informatie over persoonlijke ontwikkeling.

Met hartelijke groet, 

Dirk van Asselt
www.volgjehart.nu

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Wat als een klant niet betaald?

Ik lees, hoor, zie hier nooit over en ik kan me niet voorstellen dat niemand hier ooit mee te maken krijgt. Hoeveel zelfstandig coaches zijn er wel niet in Nederland met veelal particuliere klanten, want zo beginnen we toch vaak? Wat ik lees op facebook en linked in...

Terug van weg geweest

M’n laatste blog was van maart 2018 met de titel “Heel eenvoudig van pure stress naar genieten” - https://dirkvanasselt.nl/heel-eenvoudig-van-pure-stress-naar-intens-genieten/ Inmiddels is het dus april 2022.Ik heb eigenlijk een soort blogpauze van een jaar of vier...

Heel eenvoudig van pure stress naar intens genieten.

Afgelopen weekeind gaf ik in de jaarbeurs op de Fiets en Wandelbeurs in een zaal van 80 – 100 man een lezing over mijn GR11 hikeavontuur van de afgelopen zomer dwars door en over de Pyreneeën.

Wat levert het nou op?

Wel leuk zo’n hiketocht door de Pyreneeën maar wat levert het nou eigenlijk op? Wat brengt het je?
Wat word je er wijzer van? Is het alle kosten en inspanningen waard?

Finale

Het is in vele opzichten een reis van uitersten geweest.

Ontspannen

Dit blog opnieuw geschreven tijdens een rustdag na 10 intensieve dagen met zeer veel klimmen en dalen. Ik zit nu ongeveer 2/3 van m’n hiketocht en heb nog zo’n 2 weken te gaan.

Focus, focus, focus.

Geschreven vanaf camping Valle de Burajelo (vlakbij Torla) waar ik de GR11 loop door de Spaanse Pyreneeën.

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Iedereen zijn talent

Artikel over talent. Dat iedereen een specifiek talent (en) heeft. Ook bijvoorbeeld zogenaamde onhandelbare jongeren. Juist zeker zijn omdat ze vaak hooggevoelig zijn. Het is de kunst de juiste omstandigheden te scheppen om hun talenten voor zichzelf herkenbaar te maken en voor de buitenwereld zichtbaar.

Leven om te vergeten….of zinvol leven

Gisteravond na ‘de avond touretappe’ op de Belgische zender zat ik nog wat te zappen waarbij ik terecht kwam op een uitzending waarbij bewoners van een verzorgingstehuis werden gevolgd in hun leven daar.

Tegenslag….

Tegenslag. Hoe ga je daar nu mee om? Want tegenslag hoort bij het leven en iedereen krijgt daar op z’n tijd mee te maken. Hoe komt het dat de een zich er bij neer legt en de volgende dag vol goede moed doorgaat met het volgende project. Terwijl de ander er somber van wordt, vindt dat hem / haar altijd van dit soort dingen overkomt. Het niet meer zitten en erin blijft hangen?

Zeg eens wat vaker ‘ja’.

Ik las laatst een artikel in het Salt magazine (Magazine over actief en avontuurlijk leven) een interview met de outdoorfilosoof Dave Cornthwaite. Een verhaal over iemand die luisterde naar zijn hart en vooral ging doen. Ik ben gek op dat soort verhalen maar 1 zin in...

‘Ik ben niet te veranderen, zo zit ik nu eenmaal in elkaar’ – Onzin!

Veranderen, gedrag, van twijfel naar keuzes maken, coaching, coachtraject, van verlegen naar assertief, van faalangst naar zelfvertrouwen.

Natuur(lijke) inspiratie

In het huidige digi- en prestatie tijdperk kunnen we 24 uur per dag druk zijn met alle mogelijke denkbare bezigheden, social media, informatie vergaren, etcetera. Al die prikkels in overvloed biedt veel mogelijkheden, kansen en ontwikkeling maar tegelijkertijd kan het...
Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This