Eindelijk

door | jan 19, 2023

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.
Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met jeugd bij Spirare wat ook een geweldige tijd is geweest. Daarnaast ben ik wat het hovenierswerk in gerold (en wat ik nog steeds met veel plezier doe); heerlijk buiten met de voeten in de klei en handen in de aarde.

Een en ander betekende wel dat de coaching activiteiten op een lager pitje kwamen te staan. En ik sinds 2019 hierin wat zoekende ben geweest. Niet erg. Gelukkig heb ik m’n website altijd “in de lucht” gehouden vanuit het idee “er komt wel weer wat”.

Dat “er komt wel weer wat” heeft de afgelopen maanden langzaamaan weer vorm gekregen. Er is ook weer ruimte gekomen om er mee bezig te zijn. Bij Spirare ben ik na een prachtige 6 jaar gestopt. Het hovenierswerk is er nog wel maar met mate en zo hoop ik het nog lange tijd te kunnen doen. Op persoonlijk vlak is er ook weer meer vrijheid doordat mantelzorg is weg gevallen. Ofwel er is weer tijd en ruimte ontstaan om nieuwe dingen te creëren en op te pakken.

Op dit moment van schrijven zit ik 12 dagen alleen in een heerlijk appartementje in het mijn geliefde Zuid Limburgse heuvelland. Iedere dag naar buiten, lopend in de stilte. Hoofd leeg, mijmeren, genieten. En tijd maken om ontstane ideeën van de afgelopen maanden concreet uit te werken.

De nieuwe richting kan eigenlijk maar met één onderwerp te maken hebben en dat is met reizen. Dat waar mijn hart zo vol van is. En wat me zoveel heeft gebracht.
De mooiste vorm van reizen vind ik alleen reizen. Alles zelf regelen, organiseren en doen. Totale vrijheid hebben in keuze. Uitdagend, soms confronterend, soms overweldigend maar hoe dan ook zeer leerzaam; “travelling is my university of life”. Dit doen en meemaken gun ik anderen ook.

Ik durf te zeggen dat ik inmiddels zo veel ervaring heb in het alleen reizen dat ik die ervaring kan inzetten om mensen op weg te helpen die ook wel alleen een wandeltocht of fietsreis zouden willen ondernemen. Maar die daarbij wel wat hulp kunnen gebruiken met voorbereiden, materiaalkeuzes, routeplanning, accommodatie vragen, etcetera.
Ik bied mij vanaf nu aan als reiscoach!

Eindelijk en het voelt een beetje als thuiskomen.

Tot contacts, met hartelijke groet,

Dirk van Asselt
De reiscoach  – Online reiscoaching, reisbuddy

www.dirkvanasselt.nl
info@dirkvanasselt.nl

Wat als een klant niet betaald?

Ik lees, hoor, zie hier nooit over en ik kan me niet voorstellen dat niemand hier ooit mee te maken krijgt. Hoeveel zelfstandig coaches zijn er wel niet in Nederland met veelal particuliere klanten, want zo beginnen we toch vaak? Wat ik lees op facebook en linked in...

Terug van weg geweest

M’n laatste blog was van maart 2018 met de titel “Heel eenvoudig van pure stress naar genieten” - https://dirkvanasselt.nl/heel-eenvoudig-van-pure-stress-naar-intens-genieten/ Inmiddels is het dus april 2022.Ik heb eigenlijk een soort blogpauze van een jaar of vier...

Heel eenvoudig van pure stress naar intens genieten.

Afgelopen weekeind gaf ik in de jaarbeurs op de Fiets en Wandelbeurs in een zaal van 80 – 100 man een lezing over mijn GR11 hikeavontuur van de afgelopen zomer dwars door en over de Pyreneeën.

Wat levert het nou op?

Wel leuk zo’n hiketocht door de Pyreneeën maar wat levert het nou eigenlijk op? Wat brengt het je?
Wat word je er wijzer van? Is het alle kosten en inspanningen waard?

Finale

Het is in vele opzichten een reis van uitersten geweest.

Ontspannen

Dit blog opnieuw geschreven tijdens een rustdag na 10 intensieve dagen met zeer veel klimmen en dalen. Ik zit nu ongeveer 2/3 van m’n hiketocht en heb nog zo’n 2 weken te gaan.

Focus, focus, focus.

Geschreven vanaf camping Valle de Burajelo (vlakbij Torla) waar ik de GR11 loop door de Spaanse Pyreneeën.

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Iedereen zijn talent

Artikel over talent. Dat iedereen een specifiek talent (en) heeft. Ook bijvoorbeeld zogenaamde onhandelbare jongeren. Juist zeker zijn omdat ze vaak hooggevoelig zijn. Het is de kunst de juiste omstandigheden te scheppen om hun talenten voor zichzelf herkenbaar te maken en voor de buitenwereld zichtbaar.

Leven om te vergeten….of zinvol leven

Gisteravond na ‘de avond touretappe’ op de Belgische zender zat ik nog wat te zappen waarbij ik terecht kwam op een uitzending waarbij bewoners van een verzorgingstehuis werden gevolgd in hun leven daar.

Tegenslag….

Tegenslag. Hoe ga je daar nu mee om? Want tegenslag hoort bij het leven en iedereen krijgt daar op z’n tijd mee te maken. Hoe komt het dat de een zich er bij neer legt en de volgende dag vol goede moed doorgaat met het volgende project. Terwijl de ander er somber van wordt, vindt dat hem / haar altijd van dit soort dingen overkomt. Het niet meer zitten en erin blijft hangen?

Zeg eens wat vaker ‘ja’.

Ik las laatst een artikel in het Salt magazine (Magazine over actief en avontuurlijk leven) een interview met de outdoorfilosoof Dave Cornthwaite. Een verhaal over iemand die luisterde naar zijn hart en vooral ging doen. Ik ben gek op dat soort verhalen maar 1 zin in...

‘Ik ben niet te veranderen, zo zit ik nu eenmaal in elkaar’ – Onzin!

Veranderen, gedrag, van twijfel naar keuzes maken, coaching, coachtraject, van verlegen naar assertief, van faalangst naar zelfvertrouwen.

Natuur(lijke) inspiratie

In het huidige digi- en prestatie tijdperk kunnen we 24 uur per dag druk zijn met alle mogelijke denkbare bezigheden, social media, informatie vergaren, etcetera. Al die prikkels in overvloed biedt veel mogelijkheden, kansen en ontwikkeling maar tegelijkertijd kan het...

Terugblikken; zonde van de tijd of juist heel waardevol?

In deze periode van Kerst en oud en nieuw ‘mogen’ we ook altijd even terugblikken. Komt vast door het weer, de donkere dagen, even verplicht het werk loslaten en dan even bezinnen. Hoewel we al weer heel snel overstappen in de ‘doe modus’ om...
Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This