Geschreven vanaf de camping in Llanca waar ik de GR11 loop door de Spaanse Pyreneeën. Ik ben nog slechts twee dagen verwijderd van de finishplaats Cap de Creus.

Het is in vele opzichten een reis van uitersten geweest.

  • Van zeer intensief tot totaal ontspannen.
  • Van vol zelfvertrouwen tot bang en angstige momenten.
  • Van slapen in vol gepakte refugio’s tot wildcamp plekjes in de natuur mijlenver verwijderd van de bewoonde wereld.
  • Van “extreem” koud weer waarbij ik met m’n donzen jas m’n slaapzak in kroop om het nog enigszins warm te krijgen tot aan “extreme” hitte met temperaturen dicht bij de 40 C waarbij ik het gevoel had dizzy rond te lopen.
  • Van met uiterste krachtsinspanning toch die pas over komen
  • die laatste kilometers maken óf de bus pakken en twee etappes fijn over te slaan.

Door deze uitersten werd het fysiek zwaar maar werd het zeker ook een mentale uitdaging. Ik ben, achteraf gezien, redelijk naïef begonnen aan deze reis. Ik dacht wel voldoende bergervaring te hebben opgedaan op mijn Santiago reis in 2014 waarbij ik via de Camino del Norte en de Camino Primitivo toch ook wel wat kilometers in de bergen had gemaakt. Maar daar op terugkijkend is de GR11 toch echt van een andere orde. Als ik me meer had verdiept in wat me te wachten stond was ik er niet aan begonnen.

Gelukkig is mijn naïviteit tegelijkertijd een kracht van me en dus ben ik er toch aan begonnen. Daar ben ik nu ontzettend blij mee want het was een fantastisch avontuur en het heeft me een schat aan ervaringen en geweldige leermomenten opgeleverd die ik niet had willen missen.

Wat heb ik er nu van geleerd? Dat moet allemaal nog een beetje bezinken en daar kom ik ongetwijfeld nog op terug. Over een week of twee – bij deze beloofd.

Wil je me op Facebook volgen waar ik veel regelmatiger korte ervaringen en/of foto’s deel: leuk, stuur een vriendschapsverzoek en we zijn gelinked.

Ik wens je veel plezier met je plannen. Als je vragen hebt stuur me een email of een p.b. via Face book ofzo. Wens jullie een mooie voortzetting van de zomer toe. En over een week of 2 laat ik weer van me horen.

Dirk van Asselt
De reiscoach – Outdoor toekomstbegeleiding
info@dirkvanasselt.nl
https://www.facebook.com/dirk.vanasselt
06-12513085

Pin It on Pinterest

Share This