Afgelopen weekeind gaf ik in de jaarbeurs op de Fiets en Wandelbeurs in een zaal van 80 – 100 man een lezing over mijn GR11 hikeavontuur van de afgelopen zomer dwars door en over de Pyreneeën.

Na afloop keek ik er eigenlijk met ongeloof en verbazing op terug.
Zoals ik daar stond in mijn element, vol zelfvertrouwen, intens te genieten eigenlijk, mijn verhaal delend met mijn publiek. De interactie zoekend met dat publiek. Totaal niet bang voor vragen vanuit dat publiek. Complimentjes krijgend na afloop. En verlangend naar meer.

Als je dat dan vergelijkt met hoe ik tot een jaar of 10 geleden in mijn loondienst leven als projectmanager binnen een groot telecom bedrijf bijvoorbeeld product presentaties moest geven; paniek, weken in de stress, het zweet droop letterlijk van m’n voorhoofd, daar totaal niet willen zijn op dat moment – puur drama. En ik heb wat presentatie trainingen gevolgd in deze periode! Het hielp allemaal niet – ik bleef het een ontzettend naar iets vinden.

Wat is het verschil nu eigenlijk? Hoe komt het dat ik voor een groep staan en een verhaal vertellen “vroeger” zo vreselijk vond en dat nu als helemaal geweldig ervaar? Het heeft alles te maken wat doen wat je leuk vindt!
Voor mij is dat dus reizen en daar mijzelf en anderen mee inspireren. En dan kan ik daar dus ook over vertellen en lezingen geven vanuit passie en plezier.

Dus dit was weer een belangrijke bevestiging voor me: doe vooral dat waar je passie ligt, waar je energie van krijgt, waar je blij van wordt. Dan wordt het leven zo veel leuker.

 


Wil je me op Facebook volgen waar ik regelmatige korte ervaringen / foto’s / inspiratiemomenten deel – voornamelijk naar aanleiding van mijn reizen: stuur een vriendschapsverzoek en we zijn gelinked.

Ik wens je veel plezier met je plannen. Als je vragen hebt stuur me een email of een persoonlijk berichtje via Facebook ofzo. Ik wens jullie alvast een mooi voorjaar toe!

 

Tot contacts, met hartelijke groet,

Dirk van Asselt
Zingeving – Outdoor toekomstbegeleiding
info@dirkvanasselt.nl
https://www.facebook.com/dirk.vanasselt
06-12513085

Pin It on Pinterest

Share This