Hoe groter de uitdaging, des te groter de beloning

door | jun 8, 2014

Hoe groter de uitdaging, des te groter de beloning

Gisteren was het alweer drie weken geleden dat ik vertrok vanuit Vézelay, op weg naar mijn volgende mijlpaal Le Puy-en-Velay. Ik weet nog goed hoe ik Vézelay binnenliep. Maar ook hoe ik weer vertrok…

Ik kwam Vézelay binnen na een paar heerlijke dagen samen lopen met Carola, relaxed en ontspannen. Twee dagen later vertrekt zij naar Nederland. 's Ochtends loop ik Vézelay uit, alleen en met een gezonde spanning voor de komende zware weken.

Een zwaar parcours – op mezelf aangewezen

Er stond me namelijk een pittig, uitdagend traject te wachten. Bijna niemand schijnt voor dit traject te kiezen. En nu snap ik waarom… Santiago-gangers zijn in geen velden of wegen meer te bekennen; ook niet in gîtes of op campings. Ik ben vooral op mezelf aangewezen.

De etappe- en routekaarten die ik nog had kunnen bemachtigen, waren op een schaal van 1:100.000. Dat is heel lastig navigeren. Een goed gedetailleerde wandelkaart is namelijk 1:25.000; een routebeschrijving was sowieso niet beschikbaar. Ik zou misschien dagen moeten overbruggen zonder plekken tegen te komen waar ik eten zou kunnen inslaan. Of waar ik zou kunnen overnachten. Het zou hoe dan ook een flink gepuzzel worden. Bovendien ging het echte klimwerk serieus beginnen met cols van 1200, 1400 en 1600 meter!

Genoeg zaken om 'wat tegenop te zien'. Maar ik wist ook dat het een traject met geweldige natuur zou zijn. En Le Puy-en-Velay binnenlopen zou weer een echte mijlpaal zijn. En niet zo maar een. Het is mijn 'halverwege' punt: 1500 kilometer gehad, 1500 kilometer te gaan naar Santiago de Compostella.

Ik had heel sterk het gevoel dat mijn Camino hier echt zou beginnen.

The bigger the challenge, the greater the reward

En nu zit ik te schrijven in de lounge-tuin van de gîte waar ik verblijf, middenin Le Puy. Ik kijk terug op een paar prachtige weken. Met inderdaad die uitdagingen die ik verwachtte. En tegelijkertijd met het vertrouwen dat het wel goed zou komen.

Ik heb ongelooflijk genoten van al het natuurschoon om me heen. Veel momenten van bezinning heb ik gehad, momenten dat ik me nietig voelde, of juist ontzettend sterk en krachtig. Ik heb genoten van heerlijk weer, terwijl er ook 'poncho aan poncho uit' dagen bij zaten. Een paar dagen mocht ik in goed gezelschap verkeren van meeloopster Marieke. En ook zij heeft een topprestatie neergezet, met uiteindelijk zelfs een marathon-dag van twaalf uur…

Afijn, het was een fantastisch en uitdagend traject, waar ik graag op terugblik. Het heeft mijn vertrouwen weer versterkt.

Op weg naar de Pyreneeën

Nu ga ik het traject richting Saint-Jean-Pied-de-Port aan de Frans-Spaanse grens tegemoet. De tussenliggende plaatsen zijn het oude Figeac, Moissac en het middeleeuwse Cahors. Volgens de beschrijvingen zal natuur en omgeving er prachtig zijn. We gaan het meemaken.

Komende drie dagen loopt er opnieuw iemand mee: Monique. En omdat de zomer ook hier in zuidelijk Frankrijk zijn intrede heeft gedaan (30 graden), wordt het zeker weer een uitdaging om daar goed mee om te gaan.

Ik wens jullie een mooie voortzetting van de zomer. Geniet!

Met reisgroet,

Dirk van Asselt | De Reiscoach | 7 juni 2014

 

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Wat als een klant niet betaald?

Ik lees, hoor, zie hier nooit over en ik kan me niet voorstellen dat niemand hier ooit mee te maken krijgt. Hoeveel zelfstandig coaches zijn er wel niet in Nederland met veelal particuliere klanten, want zo beginnen we toch vaak? Wat ik lees op facebook en linked in...

Terug van weg geweest

M’n laatste blog was van maart 2018 met de titel “Heel eenvoudig van pure stress naar genieten” - https://dirkvanasselt.nl/heel-eenvoudig-van-pure-stress-naar-intens-genieten/ Inmiddels is het dus april 2022.Ik heb eigenlijk een soort blogpauze van een jaar of vier...

Heel eenvoudig van pure stress naar intens genieten.

Afgelopen weekeind gaf ik in de jaarbeurs op de Fiets en Wandelbeurs in een zaal van 80 – 100 man een lezing over mijn GR11 hikeavontuur van de afgelopen zomer dwars door en over de Pyreneeën.

Wat levert het nou op?

Wel leuk zo’n hiketocht door de Pyreneeën maar wat levert het nou eigenlijk op? Wat brengt het je?
Wat word je er wijzer van? Is het alle kosten en inspanningen waard?

Finale

Het is in vele opzichten een reis van uitersten geweest.

Ontspannen

Dit blog opnieuw geschreven tijdens een rustdag na 10 intensieve dagen met zeer veel klimmen en dalen. Ik zit nu ongeveer 2/3 van m’n hiketocht en heb nog zo’n 2 weken te gaan.

Focus, focus, focus.

Geschreven vanaf camping Valle de Burajelo (vlakbij Torla) waar ik de GR11 loop door de Spaanse Pyreneeën.

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Iedereen zijn talent

Artikel over talent. Dat iedereen een specifiek talent (en) heeft. Ook bijvoorbeeld zogenaamde onhandelbare jongeren. Juist zeker zijn omdat ze vaak hooggevoelig zijn. Het is de kunst de juiste omstandigheden te scheppen om hun talenten voor zichzelf herkenbaar te maken en voor de buitenwereld zichtbaar.

Leven om te vergeten….of zinvol leven

Gisteravond na ‘de avond touretappe’ op de Belgische zender zat ik nog wat te zappen waarbij ik terecht kwam op een uitzending waarbij bewoners van een verzorgingstehuis werden gevolgd in hun leven daar.

Tegenslag….

Tegenslag. Hoe ga je daar nu mee om? Want tegenslag hoort bij het leven en iedereen krijgt daar op z’n tijd mee te maken. Hoe komt het dat de een zich er bij neer legt en de volgende dag vol goede moed doorgaat met het volgende project. Terwijl de ander er somber van wordt, vindt dat hem / haar altijd van dit soort dingen overkomt. Het niet meer zitten en erin blijft hangen?

Zeg eens wat vaker ‘ja’.

Ik las laatst een artikel in het Salt magazine (Magazine over actief en avontuurlijk leven) een interview met de outdoorfilosoof Dave Cornthwaite. Een verhaal over iemand die luisterde naar zijn hart en vooral ging doen. Ik ben gek op dat soort verhalen maar 1 zin in...

‘Ik ben niet te veranderen, zo zit ik nu eenmaal in elkaar’ – Onzin!

Veranderen, gedrag, van twijfel naar keuzes maken, coaching, coachtraject, van verlegen naar assertief, van faalangst naar zelfvertrouwen.

Natuur(lijke) inspiratie

In het huidige digi- en prestatie tijdperk kunnen we 24 uur per dag druk zijn met alle mogelijke denkbare bezigheden, social media, informatie vergaren, etcetera. Al die prikkels in overvloed biedt veel mogelijkheden, kansen en ontwikkeling maar tegelijkertijd kan het...
Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

4 Reacties

 1. Carola

  Wat heerlijk dat je zo geniet van deze reis. Wat mooi om te lezen wat deze reis allemaal met je doet. 🙂

  Antwoord
 2. Iris

  Hopelijk krijg je niet al die onweders over je heen!!!!brrrr!

  Niet te geloven dat je nu nog steeds aan het stappen bent. Waw! Wat een prestatie… .bewonderenswaard !

  Antwoord
 3. Iris

  Ben je vermagerd?

  Antwoord
 4. Mary

  @Dirk, andere meelopers, Chapeau !!  Dank ook voor jullie verhalen, erg mooi (en leerzaam) !

  @Iris, ik sluit me aan bij ook jouw 2e reactie en vroeg ik me hetzelfde af. 

   

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This