Incasseren…

door | aug 19, 2012

Incasseren…

Afgelopen woensdag kreeg ik een telefoontje van een opdrachtgever met een tegenvallend bericht. Er hadden zich te weinig deelnemers aangemeld voor een 2 daags evenement dat zou plaatsvinden begin september. Het zou een inspiratieweekeind worden met workshops, ontspanning en buitenactiviteiten. Met mijn compagnon hadden we dit opgezet en er zouden betreffende de workshops ook meerdere anderen bij betrokken zijn.
Ik had me hier erg op verheugd. Het was een belangrijke en gerenommeerde opdrachtgever. Bovendien had ik hier samen met de andere betrokkenen veel tijd in geïnvesteerd om alles rond te krijgen, te organiseren, etcetera. En dan nog maar te zwijgen over de financiële domper die ook toch hard aankomt in het huidige economische getij.
Dan komt zo’n afmelding toch hard aan…

Rationeel kun je natuurlijk zeggen: ‘jammer maar dat hoort nu eenmaal bij zelfstandig ondernemerschap’, of ‘sometimes you win, sometimes you loose’. Ja, lekkere dooddoeners maar mijn gevoel vertelt dit telefoontje me nu toch echt wat anders. Vette, vette teleurstelling. Bovendien ligt het monster van twijfel op de loer die nu zijn kans schoon ziet. Het roept mij dingen toe als ‘zie je wel, het lukt je toch niet’! Je hebt het ook helemaal verkeerd gepland’! Je programma stelt ook niks voor’! En zo zijn er nog wel een paar…

Gelukkig weet ik tegenwoordig hoe ik met tegenslagen en met mijn twijfelmonster kan omgaan. Ik loop er juist niet meer voor weg. Nee, ik stap er even goed in, laat een en ander even uitrazen, baal stevig, voel me shit. Ofwel ik incasseer en ontvang even bewust. Maar de kunst is om daar niet te lang in te blijven hangen.
Dus vervolgens emotioneel weer afstand nemen en juist rationeel kijken naar wat er nu werkelijk aan de hand is. Wat deze tegenvaller me mogelijk oplevert en mij leert. Zoals onze wijsheer J. Cruyff ook zo mooi zegt ‘elk nadeel heb z’n voordeel’. Een waarheid als een koe. Ook in dit geval van m’n afgeblazen event.

Wat ik hier van leer is focus. Focus op mijn core-activiteiten zoals mijn loopbaantrainingen en persoonlijke ontwikkelingstrainingen.
Wat het me oplevert is tijd. Tijd om extra aandacht te geven aan het verder ontwikkelen en neerzetten van mijn core-activiteiten. Het geeft me ook tijd om nu in alle rust te kunnen werken aan m’n NLP Master eindopdracht die anders toch wel behoorlijk in de knel was gekomen. En het geeft me tijd om dit tropisch weekeind extra te genieten van dit super heerlijke weer!
Het is dus een kwestie van ontvangen, incasseren, leren en weer vooruit kijken.

Iedereen, niemand uitgezonderd, heeft of zal te maken krijgen met tegenslagen. Het is onderdeel van het leven. De tegenslagen zijn juist veelal de mooiste leermomenten. Echter, herkennen we dat vaak pas achteraf, als de tegenslag al ver achter ons ligt. Als we ons daar bewust van zijn, kan een tegenslag je veel leren en brengen. Zolang je gelooft in je dromen en idealen kun je veel hebben. Daar houd ik het op dit moment maar even op. Nu ga ik lekker naar een terras om nog lang te genieten van de heerlijk tropische temperaturen.

Hier kun je je aanmelden voor mijn maandelijkse nieuwsbrief met tips, weetjes en informatie over persoonlijke ontwikkeling.

En op mijn website vind je verder alle informatie over mijn toekomstbegeleiding en inspiratie programma.

Met hartelijke groet

Dirk van Asselt

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Wat als een klant niet betaald?

Ik lees, hoor, zie hier nooit over en ik kan me niet voorstellen dat niemand hier ooit mee te maken krijgt. Hoeveel zelfstandig coaches zijn er wel niet in Nederland met veelal particuliere klanten, want zo beginnen we toch vaak? Wat ik lees op facebook en linked in...

Terug van weg geweest

M’n laatste blog was van maart 2018 met de titel “Heel eenvoudig van pure stress naar genieten” - https://dirkvanasselt.nl/heel-eenvoudig-van-pure-stress-naar-intens-genieten/ Inmiddels is het dus april 2022.Ik heb eigenlijk een soort blogpauze van een jaar of vier...

Heel eenvoudig van pure stress naar intens genieten.

Afgelopen weekeind gaf ik in de jaarbeurs op de Fiets en Wandelbeurs in een zaal van 80 – 100 man een lezing over mijn GR11 hikeavontuur van de afgelopen zomer dwars door en over de Pyreneeën.

Wat levert het nou op?

Wel leuk zo’n hiketocht door de Pyreneeën maar wat levert het nou eigenlijk op? Wat brengt het je?
Wat word je er wijzer van? Is het alle kosten en inspanningen waard?

Finale

Het is in vele opzichten een reis van uitersten geweest.

Ontspannen

Dit blog opnieuw geschreven tijdens een rustdag na 10 intensieve dagen met zeer veel klimmen en dalen. Ik zit nu ongeveer 2/3 van m’n hiketocht en heb nog zo’n 2 weken te gaan.

Focus, focus, focus.

Geschreven vanaf camping Valle de Burajelo (vlakbij Torla) waar ik de GR11 loop door de Spaanse Pyreneeën.

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Iedereen zijn talent

Artikel over talent. Dat iedereen een specifiek talent (en) heeft. Ook bijvoorbeeld zogenaamde onhandelbare jongeren. Juist zeker zijn omdat ze vaak hooggevoelig zijn. Het is de kunst de juiste omstandigheden te scheppen om hun talenten voor zichzelf herkenbaar te maken en voor de buitenwereld zichtbaar.

Leven om te vergeten….of zinvol leven

Gisteravond na ‘de avond touretappe’ op de Belgische zender zat ik nog wat te zappen waarbij ik terecht kwam op een uitzending waarbij bewoners van een verzorgingstehuis werden gevolgd in hun leven daar.

Tegenslag….

Tegenslag. Hoe ga je daar nu mee om? Want tegenslag hoort bij het leven en iedereen krijgt daar op z’n tijd mee te maken. Hoe komt het dat de een zich er bij neer legt en de volgende dag vol goede moed doorgaat met het volgende project. Terwijl de ander er somber van wordt, vindt dat hem / haar altijd van dit soort dingen overkomt. Het niet meer zitten en erin blijft hangen?

Zeg eens wat vaker ‘ja’.

Ik las laatst een artikel in het Salt magazine (Magazine over actief en avontuurlijk leven) een interview met de outdoorfilosoof Dave Cornthwaite. Een verhaal over iemand die luisterde naar zijn hart en vooral ging doen. Ik ben gek op dat soort verhalen maar 1 zin in...

‘Ik ben niet te veranderen, zo zit ik nu eenmaal in elkaar’ – Onzin!

Veranderen, gedrag, van twijfel naar keuzes maken, coaching, coachtraject, van verlegen naar assertief, van faalangst naar zelfvertrouwen.

Natuur(lijke) inspiratie

In het huidige digi- en prestatie tijdperk kunnen we 24 uur per dag druk zijn met alle mogelijke denkbare bezigheden, social media, informatie vergaren, etcetera. Al die prikkels in overvloed biedt veel mogelijkheden, kansen en ontwikkeling maar tegelijkertijd kan het...
Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

1 Reactie

 1. Anoniem

  Hoi Dirk,
   
  wat een mooie blog heb je geschreven.
  Natuurlijk heel zuur dat het niet is doorgegaan, maar heel inspirerend hoe je hiermee om gaat. Misschien dat er nog een extra reden (later) aan het licht komt dat het weekend niet door mocht gaan. Of mag je met deze ervaring anderen helpen? Door het doorgeven?
  In ieder geval dank voor het delen! En hopelijk komt er over een tijdje toch nog een mooi weekend aan dat wel door kan gaan.
  Hartelijke groet,

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This