Rigo Stegeman: “Je hart volgen kost lef”

door | okt 5, 2011

Rigo Stegeman: “Je hart volgen kost lef”

Wat betekent ‘volg je Hart’ voor mij?
Volg je hart betekent voor mij goed luisteren naar mijn gevoel en dat omzetten in daden. Wat maakt mij gelukkig en hoe kan ik ook anderen gelukkig maken, gebruik makend van mijn eigen kwaliteiten en kracht.

Waar of wanneer ging bij mij het roer om?
In het verleden had ik al een paar keer een poging gedaan om het roer om te gooien. Door bijvoorbeeld een eigen bedrijf te starten, maar dan kwam ik er later toch achter dat ik me teveel had laten leiden door prikkels en invloeden van buitenaf en niet goed had geluisterd naar mezelf. Maar na veel omzwervingen, illusies armer maar ook ervaringen rijker, vielen in 2010 de puzzelstukjes op hun plaats en stap voor stap bewandelde ik mijn eigen weg.

Hoe ben je je Hart gaan volgen?
Door meer open te staan voor mezelf. En dat was heel eng! Want dat betekent dat je ook je zwaktes onder ogen moet zien. Die periode was dus een ontdekkingsreis waarbij ik veel geleerd heb. Met professionele hulp, hulp van dierbaren en mijn vriendin als meest dierbare, kon ik die reis maken en voltooien. Door dit inzicht voelde ik me gesterkt om te gaan handelen vanuit mijn eigen kernkwaliteiten en intuïtie. Ergens wist ik altijd al dat ik graag vanuit mijn eigen kennis en ervaringen een verschil wil maken voor anderen. Voor mij betekende dit het verbinden van maatschappij en goede doelen door mensen samen te brengen en iets betekenisvols te laten doen. Waarbij ik op zoek ben naar een win-win-win situatie.

Hoe breng je ‘volg je Hart’ nu in de praktijk?
Ik ben begonnen met het organiseren van sponsorevenementen- en expedities voor goede doelen vanuit mijn stichting 2charity.nl. Inmiddels staan de eerste evenementen zoals de 2Charity Walk en Expeditie Vietnam voor SOS Kinderdorpen, die al veel geld en publiciteit hebben opgeleverd voor het goede doel. Nu ben ik dit aan het uitbreiden naar meer acties en daarnaast ben ik een uitgebreid platform aan het opzetten voor iedereen die interesse heeft in de connectie van ‘society & charities’ door te delen, te geven maar ook te ontvangen. Een win-win-win situatie dus.

Wat heeft het je gebracht?
Enorm veel voldoening, inspiratie, nieuwe ontmoetingen en ruimte voor (persoonlijke) groei! Het is hard werken en natuurlijk ook met de nodige teleurstellingen, maar het plezier dat ik eruit haal en het zichtbare resultaat zijn het dubbel en dwars waard. Daarnaast kan ik gewoon veel meer bij mezelf blijven en hoef ik me dus niet in allerlei bochten te wringen waar ik ongelukkig van woord. Grappig genoeg is het hierdoor ook makkelijker om minder sterke eigenschappen te accepteren van jezelf. Ik wordt steeds creatiever in het zoeken naar oplossingen en durf ook hulp te vragen van mensen om me heen. Dit zorgt weer voor mooie en inspirerende ontmoetingen met veelal gelijkgestemde waarmee je samen het verschil kan maken!

Wat vond en vind je lastig op jou “Volg je Hart’’ weg?
Het volgen van je hart betekent ook ‘nee’ leren zeggen en dat blijft altijd lastig. Balans vinden en keuzes maken is soms ook moeilijk. Daarnaast heb ik zeker niet voor de makkelijkste weg gekozen en is het dus hard werken met veel onzekerheden. Zakelijk gezien moet ik dan ook leren het volgen van mijn hart om te zetten in ‘brood’.

Het belangrijkste advies aan mensen die ook ‘hun Hart willen volgen’?
Je hart volgen kost lef, tijd en energie maar brengt je wel echt geluk. Gun jezelf dus die tijd, deel je ervaringen met anderen en zet je gevoel stap voor stap om in daden. Vertrouw op jezelf en houd vol. Geniet van elke stap, hoe klein ook, want besef dat je ze zelf hebt gezet, op weg naar meer geluk!

Met hartelijke groet,
Rigo Stegeman

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Wat als een klant niet betaald?

Ik lees, hoor, zie hier nooit over en ik kan me niet voorstellen dat niemand hier ooit mee te maken krijgt. Hoeveel zelfstandig coaches zijn er wel niet in Nederland met veelal particuliere klanten, want zo beginnen we toch vaak? Wat ik lees op facebook en linked in...

Terug van weg geweest

M’n laatste blog was van maart 2018 met de titel “Heel eenvoudig van pure stress naar genieten” - https://dirkvanasselt.nl/heel-eenvoudig-van-pure-stress-naar-intens-genieten/ Inmiddels is het dus april 2022.Ik heb eigenlijk een soort blogpauze van een jaar of vier...

Heel eenvoudig van pure stress naar intens genieten.

Afgelopen weekeind gaf ik in de jaarbeurs op de Fiets en Wandelbeurs in een zaal van 80 – 100 man een lezing over mijn GR11 hikeavontuur van de afgelopen zomer dwars door en over de Pyreneeën.

Wat levert het nou op?

Wel leuk zo’n hiketocht door de Pyreneeën maar wat levert het nou eigenlijk op? Wat brengt het je?
Wat word je er wijzer van? Is het alle kosten en inspanningen waard?

Finale

Het is in vele opzichten een reis van uitersten geweest.

Ontspannen

Dit blog opnieuw geschreven tijdens een rustdag na 10 intensieve dagen met zeer veel klimmen en dalen. Ik zit nu ongeveer 2/3 van m’n hiketocht en heb nog zo’n 2 weken te gaan.

Focus, focus, focus.

Geschreven vanaf camping Valle de Burajelo (vlakbij Torla) waar ik de GR11 loop door de Spaanse Pyreneeën.

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Iedereen zijn talent

Artikel over talent. Dat iedereen een specifiek talent (en) heeft. Ook bijvoorbeeld zogenaamde onhandelbare jongeren. Juist zeker zijn omdat ze vaak hooggevoelig zijn. Het is de kunst de juiste omstandigheden te scheppen om hun talenten voor zichzelf herkenbaar te maken en voor de buitenwereld zichtbaar.

Leven om te vergeten….of zinvol leven

Gisteravond na ‘de avond touretappe’ op de Belgische zender zat ik nog wat te zappen waarbij ik terecht kwam op een uitzending waarbij bewoners van een verzorgingstehuis werden gevolgd in hun leven daar.

Tegenslag….

Tegenslag. Hoe ga je daar nu mee om? Want tegenslag hoort bij het leven en iedereen krijgt daar op z’n tijd mee te maken. Hoe komt het dat de een zich er bij neer legt en de volgende dag vol goede moed doorgaat met het volgende project. Terwijl de ander er somber van wordt, vindt dat hem / haar altijd van dit soort dingen overkomt. Het niet meer zitten en erin blijft hangen?

Zeg eens wat vaker ‘ja’.

Ik las laatst een artikel in het Salt magazine (Magazine over actief en avontuurlijk leven) een interview met de outdoorfilosoof Dave Cornthwaite. Een verhaal over iemand die luisterde naar zijn hart en vooral ging doen. Ik ben gek op dat soort verhalen maar 1 zin in...

‘Ik ben niet te veranderen, zo zit ik nu eenmaal in elkaar’ – Onzin!

Veranderen, gedrag, van twijfel naar keuzes maken, coaching, coachtraject, van verlegen naar assertief, van faalangst naar zelfvertrouwen.

Natuur(lijke) inspiratie

In het huidige digi- en prestatie tijdperk kunnen we 24 uur per dag druk zijn met alle mogelijke denkbare bezigheden, social media, informatie vergaren, etcetera. Al die prikkels in overvloed biedt veel mogelijkheden, kansen en ontwikkeling maar tegelijkertijd kan het...
Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This