Lekker impulsief…

door | aug 7, 2012

Lekker impulsief…

Vorige week zondagavond was het zo’n avond dat je lekker buiten in de tuin kon eten. Het was zowiezo een fijne dag want we zouden de volgende dag lekker op vakantie gaan. Naar Zuid-Limburg, Epen om precies te zijn.
En opeens schoot mij tijdens dat eten de spontane en totaal impulsieve gedachte binnen ‘waarom ga ik morgen eigenlijk niet op de racefiets?’ Ja, waarom eigenlijk niet?’ Vanuit Kortenhoef, mijn woonplaats is het zo’n 220 kilometer…..
Ik checkte snel de weersvoorspelling, zag dat er nog 3 bananen in de fruitschaal lagen en mijn besluit stond eigenlijk direct al vast: ik zou morgen met de racefiets naar Epen rijden. Mijn hart maakte al een sprongetje bij het idee.
Wel onvoorbereid en ongepland dus terwijl ik in het dagelijks leven juist nogal van de voorbereiding ben, zeg maar…

7.00 uur werd ik uitgezwaaid door mijn lief die later op de dag met de auto naar het zuiden zou gaan. Hoewel ik het overgrote deel forse tegenwind had, op een paar pittige plensbuien ben getrakteerd, een paar keer kort de weg ben kwijt geraakt is het toch een pracht dag geworden. Het gevoel van avontuur, van vrijheid, van vertrouwen kwamen zo nu en dan heerlijk tevoorschijn.
Ik ben verschillende keren mis gereden maar altijd was er wel weer iemand die me de weg wees. Als er een plensbui losbarstte kwam ik telkens wel weer een mooie schuilplek tegen. Als m’n lichaam behoefte kreeg aan een extra shot snelle koolhydraten kwam ik net dat heerlijke terras tegen waar ze verrukkelijke appelgebak met slagroom serveerden. En zo stond ik eind van de dag meer dan voldaan en intens genietend om 17.30 onder een warme douche op de plaats van bestemming.

Had ik deze tocht van te voren gepland en er goed over nagedacht, dan had ik me waarschijnlijk al dagen van te voren druk gemaakt om de slechte weersvoorspellingen. Dan was ik al dagen met m’n eten en drinken bezig geweest. Dan had ik m’n route minutieus voorbereid en uitgeprint. Zeer grote kans dat ik zelfs niet eens gegaan was vanwege het verwachte slechte weer. Dan was ik gewoon met de auto gegaan en had ik deze prachtdag gemist.

Nu niets van dat alles en juist dat maakte het zo leuk. Het was avontuur, een gevoel van vrijheid en een lesje in vertrouwen. Vertrouwen op jezelf, op je innerlijke kompas. Vertrouwen op je lichaam dat vanzelf wel aangeeft wanneer het even behoefte heeft aan rust. En vertrouwen op je medemens die je de weg wel weer wijst als je het even kwijt bent.
Ik zou zeggen; doe eens lekker impulsief en onverwacht. En laat je niet tegenhouden door teveel te denken aan wat allemaal mis zou kunnen gaan. Maar kijk en luister vooral naar waar je blij van wordt en plezier aan beleeft.

 

Wil je wat meer weten over mijzelf, mijn diensten als inspirator & coach. Of mijn fietsreis van 12.000 kilometer door Zuid-Amerika van 2009 waar ik een boek over geschreven heb, ‘surf’ dan gerust eens rond op mijn website.
Je mag je natuurlijk ook op mijn nieuwsbrief inschrijven die dan maandelijks in je inbox verschijnt. Met leuke en informatieve tips op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en toekomstbegeleiding.

 

 

Met een hartegroet

Dirk

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Wat als een klant niet betaald?

Ik lees, hoor, zie hier nooit over en ik kan me niet voorstellen dat niemand hier ooit mee te maken krijgt. Hoeveel zelfstandig coaches zijn er wel niet in Nederland met veelal particuliere klanten, want zo beginnen we toch vaak? Wat ik lees op facebook en linked in...

Terug van weg geweest

M’n laatste blog was van maart 2018 met de titel “Heel eenvoudig van pure stress naar genieten” - https://dirkvanasselt.nl/heel-eenvoudig-van-pure-stress-naar-intens-genieten/ Inmiddels is het dus april 2022.Ik heb eigenlijk een soort blogpauze van een jaar of vier...

Heel eenvoudig van pure stress naar intens genieten.

Afgelopen weekeind gaf ik in de jaarbeurs op de Fiets en Wandelbeurs in een zaal van 80 – 100 man een lezing over mijn GR11 hikeavontuur van de afgelopen zomer dwars door en over de Pyreneeën.

Wat levert het nou op?

Wel leuk zo’n hiketocht door de Pyreneeën maar wat levert het nou eigenlijk op? Wat brengt het je?
Wat word je er wijzer van? Is het alle kosten en inspanningen waard?

Finale

Het is in vele opzichten een reis van uitersten geweest.

Ontspannen

Dit blog opnieuw geschreven tijdens een rustdag na 10 intensieve dagen met zeer veel klimmen en dalen. Ik zit nu ongeveer 2/3 van m’n hiketocht en heb nog zo’n 2 weken te gaan.

Focus, focus, focus.

Geschreven vanaf camping Valle de Burajelo (vlakbij Torla) waar ik de GR11 loop door de Spaanse Pyreneeën.

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Iedereen zijn talent

Artikel over talent. Dat iedereen een specifiek talent (en) heeft. Ook bijvoorbeeld zogenaamde onhandelbare jongeren. Juist zeker zijn omdat ze vaak hooggevoelig zijn. Het is de kunst de juiste omstandigheden te scheppen om hun talenten voor zichzelf herkenbaar te maken en voor de buitenwereld zichtbaar.

Leven om te vergeten….of zinvol leven

Gisteravond na ‘de avond touretappe’ op de Belgische zender zat ik nog wat te zappen waarbij ik terecht kwam op een uitzending waarbij bewoners van een verzorgingstehuis werden gevolgd in hun leven daar.

Tegenslag….

Tegenslag. Hoe ga je daar nu mee om? Want tegenslag hoort bij het leven en iedereen krijgt daar op z’n tijd mee te maken. Hoe komt het dat de een zich er bij neer legt en de volgende dag vol goede moed doorgaat met het volgende project. Terwijl de ander er somber van wordt, vindt dat hem / haar altijd van dit soort dingen overkomt. Het niet meer zitten en erin blijft hangen?

Zeg eens wat vaker ‘ja’.

Ik las laatst een artikel in het Salt magazine (Magazine over actief en avontuurlijk leven) een interview met de outdoorfilosoof Dave Cornthwaite. Een verhaal over iemand die luisterde naar zijn hart en vooral ging doen. Ik ben gek op dat soort verhalen maar 1 zin in...

‘Ik ben niet te veranderen, zo zit ik nu eenmaal in elkaar’ – Onzin!

Veranderen, gedrag, van twijfel naar keuzes maken, coaching, coachtraject, van verlegen naar assertief, van faalangst naar zelfvertrouwen.

Natuur(lijke) inspiratie

In het huidige digi- en prestatie tijdperk kunnen we 24 uur per dag druk zijn met alle mogelijke denkbare bezigheden, social media, informatie vergaren, etcetera. Al die prikkels in overvloed biedt veel mogelijkheden, kansen en ontwikkeling maar tegelijkertijd kan het...
Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This