Mijn gemaakte reizen

Reizen als grote inspiratiebron. Als ‘leerschool van het leven’.

Als kind al ‘verslond’ ik het boek ”Gullivers reizen” waarbij de reus Gulliver op 7 mijls laarzen door de wereld stapte en allerlei avonturen beleefde.
Reizen betekent voor mij ook vooral mezelf steeds verder ontdekken. Door nieuwe inzichten op te doen, door nieuwe culturen te leren kennen, door standpunten van andere mensen te horen. Zo leer en ontwikkel ik mijzelf.
Reizen nu is mijn passie, mijn werk.

Tussen 1980 en 2000 heb ik veel kortere reizen gemaakt; zowel voor mijn werk als prive. De drang om eens langere tijd op stap te gaan werd in de loop van de tijd steeds groter.​

 

2017 – Hiketocht Pyreneeen – Spanje – GR11

De zomer van 2017 stond in het teken van de GR11. Een zware hiketocht over de gehele Grande Recorrida, dwars door en over de Pyreneeën aan de Spaanse kant.
19 juni vertrok ik vanuit Hondarribia aan de Atlantische Oceaan en 11 augustus arriveerde ik in Cap de Creus aan de Middellandse zee.
Een pracht reis die zowel fysiek als mentaal behoorlijk pittig was. Maar het verblijf in de bergen, het 1 zijn met de natuur, de mensen onderweg; het was het allemaal meer dan waard.

2014 – Wandelreis Kortenhoef – Spanje (Santiago de Compostella)
Zee in zicht met Finisterre op de achtergrond

Eind 2013 begon het toch weer te kriebelen, heb ik opnieuw de wandelschoenen van zolder gehaald en ben ik me gaan voorbereiden op mijn wandelavontuur vanuit thuis naar Spanje.
30 maart 2014 ben ik, met prachtig weer, de voordeur uit gelopen en eind augustus stond ik op het plein voor de grote kathedraal in Santiago. Daarna ben ik nog doorgelopen naar Finisterre waar ik 7 september dit geweldige avontuur mocht afsluiten.
Een wandeltocht van 3500 kilometer en in alle opzichten een fantastische periode.
Wat deze reis, onder andere, heel speciaal maakte was dat mensen 1 tot 3 dagen met mij mee konden lopen waarbij zij van mijn coaching diensten gebruik konden maken. Als ‘tegen prestatie’ zorgden zij, voor de periode dat ze mee liepen, voor mijn eten en overnachting. Zo zijn er een 20-tal mensen gedurende totaal zo’n 50 dagen mee ‘op stap’ geweest.
Ikzelf heb gemerkt dat deze combinatie (van wandelen en coachen) mijzelf zeer aanspreekt. En van hieruit is mijn huidige aanpak van outdoor toekomstbegeleiding ontstaan. 

2011 – Wandelreis Rome – Jeruzalem
Uitzicht op de Maas in de Wallonische Ardennen

In 2011 heb ik de wandelschoenen aangetrokken en had het plan opgevat van Rome naar Jeruzalem te gaan afleggen. Alles zeer gedegen voorbereid, afgereisd naar Rome. Vol goede moed begonnen maar na 5 dagen terug gekeerd. Dit had ik niet voorzien en het zou hier op deze plek te veel ruimte vergen om toe te lichten waarom. Maar mijn terugkeer was voor mijzelf een van mijn grootste leermomenten in het leven. Ik koos voor mezelf en niet voor de verwachtingen van de ander. Deze reis voelde voor mij niet OK vanaf mijn eerste stappen Rome uit. Daar heb ik uiteindelijk naar geluisterd. Dat voelde op dat moment heel onwennig maar zeer sterk voor mijzelf toen ik eenmaal had besloten terug te gaan.

2009 – Fietsreis Zuid-Amerika
training_pagina

In 2009 ben ik, in een periode van zoeken naar wat ik nu echt wilde, 6 maanden op fietsreis gegaan door Zuid-Amerika. Dit was een groepsreis waarbij ik 12.000 kilometer door 7 landen heb afgelegd. Begonnen in Brazilie (Rio de Janeiro) via Uruguay, Argentinie, Chilie, Bolivia, Peru naar de eindstreep in Equador (Quito). 
Met recht een heel bijzondere periode wat me heel veel heeft opgeleverd. Zo ben ik na terugkomst begonnen als zelfstandig coach & trainer op gebied van toekomstbegeleiding.

Ook heb ik een boek over deze reis geschreven: ‘Volg je hart, 12.000 kilometer door Zuid-Amerika’

2001 – Rondreis Australië
Kangoeroes
In 2001 ben ik, between 2 jobs, 3 maanden op rondreis gegaan door Australie. Per trein, per camper, per bus een paar stukjes van dat immense land gezien. Wat me het meest van Australie is bijgebleven is de enorme wijdsheid vooral van de binnenlanden.

Pin It on Pinterest

Share This