Mijn gemaakte reizen

Reizen als grote inspiratiebron. Als ‘leerschool van het leven’. Dirk van Asselt

Reizen als grote inspiratiebron. Als ‘leerschool van het leven’.

Als kind al ‘verslond’ ik het boek ”Gullivers reizen” waarbij de reus Gulliver op 7 mijls laarzen door de wereld stapte en allerlei avonturen beleefde.
Reizen betekent voor mij ook vooral mezelf steeds verder ontdekken. Door nieuwe inzichten op te doen, door nieuwe culturen te leren kennen, door standpunten van andere mensen te horen. Zo leer en ontwikkel ik mijzelf.
Reizen nu is mijn passie, mijn werk.

Tussen 1980 en 2000 heb ik veel kortere reizen gemaakt; zowel voor mijn werk als prive. De drang om eens langere tijd op stap te gaan werd in de loop van de tijd steeds groter.​

2022 – Hiketocht De Goldsteig – Duitsland

Is het jouw droom wens idee om eens een keer alleen op reis te gaan e1662550440453

De Goldsteig in het uiterste zuid oosten van Duitsland bestaat eigenlijk uit 2 routes; de Noordroute en de Zuidroute. De Noordroute is zwaarder met duidelijk meer hoogtemeters dan de Zuidroute. Wat niet betekent dat deze Zuidroute geen hoogtemeters bevat – zeker niet. Als je kiest voor één van de twee dan ben je ongeveer 400 – 450 kilometer onderweg. Kies je ervoor om beiden te doen dan maak je een extra loop en ben je totaal 660 kilometer onderweg.

Ik heb voor 1 ½ gekozen😊. Eerst de Zuidroute gedaan vanaf Marktredwitz naar Passau en vandaar nog een 130 Km over de Noordroute terug.

Het is een prachtroute waarbij je grotendeels evenwijdig aan de Tsjechische grens loopt. Veel bos (daar moet je wel van houden) door verschillende nationale natuurparken. Je komt regelmatig (over beide routes) boven de 1000 meter uit en dat betekent sowieso genoeg pittige etappes met prachtige vergezichten.
Ik liep in mei en begin juni en het was een oase van stilte en natuur. De Duitse gründlichkeit vind je terug in de bewegwijzering die over het algemeen goed verzorgd is en ook voor de inwendige mens is het goed toeven in Duitsland.
Begin en eindpunt is goed te bereiken met de trein.

2019 – Hiketocht The Kerry Way – Ierland

Is het jouw droom wens idee om eens een keer alleen op reis te gaan tent

Geen al te zware route van 200 km die je wel laat kennismaken met een zeer afwisselend Iers landschap. Met “bergen” en dalen, meren, eeuwenoude bossen, niet te vergeten de specifieke wilde venen, maar ook baaien en stranden. Volop natuur dus en bovendien passeer je diverse dorpjes en stadjes waar je het muzikale Ierse (pub) leven kunt meemaken.
Regenpak mag niet ontbreken en je uitrusting maar de temperaturen zijn over het algemeen heerlijk en prachtige wildkampeer plekken zijn er ook altijd wel te vinden. 

2017 – Hiketocht Pyreneeen – Spanje – GR11
20170622 072443 e1510228742352

De zomer van 2017 stond in het teken van de GR11. Een zware hiketocht over de gehele Grande Recorrida, dwars door en over de Pyreneeën aan de Spaanse kant.
19 juni vertrok ik vanuit Hondarribia aan de Atlantische Oceaan en 11 augustus arriveerde ik in Cap de Creus aan de Middellandse zee.
Een pracht reis die zowel fysiek als mentaal behoorlijk pittig was. Maar het verblijf in de bergen, het 1 zijn met de natuur, de mensen onderweg; het was het allemaal meer dan waard.

2014 – Wandelreis Kortenhoef – Spanje (Santiago de Compostella)
Zee in zicht met Finisterre op de achtergrond

Eind 2013 begon het toch weer te kriebelen, heb ik opnieuw de wandelschoenen van zolder gehaald en ben ik me gaan voorbereiden op mijn wandelavontuur vanuit thuis naar Spanje.
30 maart 2014 ben ik, met prachtig weer, de voordeur uit gelopen en eind augustus stond ik op het plein voor de grote kathedraal in Santiago. Daarna ben ik nog doorgelopen naar Finisterre waar ik 7 september dit geweldige avontuur mocht afsluiten.
Een wandeltocht van 3500 kilometer en in alle opzichten een fantastische periode.
Wat deze reis, onder andere, heel speciaal maakte was dat mensen 1 tot 3 dagen met mij mee konden lopen waarbij zij van mijn coaching diensten gebruik konden maken. Als ‘tegen prestatie’ zorgden zij, voor de periode dat ze mee liepen, voor mijn eten en overnachting. Zo zijn er een 20-tal mensen gedurende totaal zo’n 50 dagen mee ‘op stap’ geweest.
Ikzelf heb gemerkt dat deze combinatie (van wandelen en coachen) mijzelf zeer aanspreekt. En van hieruit is mijn huidige aanpak van outdoor toekomstbegeleiding ontstaan. 

2011 – Wandelreis Rome – Jeruzalem
Uitzicht op de Maas in de Wallonische Ardennen

In 2011 heb ik de wandelschoenen aangetrokken en had het plan opgevat van Rome naar Jeruzalem te gaan afleggen. Alles zeer gedegen voorbereid, afgereisd naar Rome. Vol goede moed begonnen maar na 5 dagen terug gekeerd. Dit had ik niet voorzien en het zou hier op deze plek te veel ruimte vergen om toe te lichten waarom. Maar mijn terugkeer was voor mijzelf een van mijn grootste leermomenten in het leven. Ik koos voor mezelf en niet voor de verwachtingen van de ander. Deze reis voelde voor mij niet OK vanaf mijn eerste stappen Rome uit. Daar heb ik uiteindelijk naar geluisterd. Dat voelde op dat moment heel onwennig maar zeer sterk voor mijzelf toen ik eenmaal had besloten terug te gaan.

2009 – Fietsreis Zuid-Amerika
training_pagina

In 2009 ben ik, in een periode van zoeken naar wat ik nu echt wilde, 6 maanden op fietsreis gegaan door Zuid-Amerika. Dit was een groepsreis waarbij ik 12.000 kilometer door 7 landen heb afgelegd. Begonnen in Brazilie (Rio de Janeiro) via Uruguay, Argentinie, Chilie, Bolivia, Peru naar de eindstreep in Equador (Quito). 
Met recht een heel bijzondere periode wat me heel veel heeft opgeleverd. Zo ben ik na terugkomst begonnen als zelfstandig coach & trainer op gebied van toekomstbegeleiding.

Ook heb ik een boek over deze reis geschreven: ‘Volg je hart, 12.000 kilometer door Zuid-Amerika’

2001 – Rondreis Australië
Kangoeroes
In 2001 ben ik, between 2 jobs, 3 maanden op rondreis gegaan door Australie. Per trein, per camper, per bus een paar stukjes van dat immense land gezien. Wat me het meest van Australie is bijgebleven is de enorme wijdsheid vooral van de binnenlanden.

Share This