Natuur(lijke) inspiratie

door | jan 27, 2015

Natuur(lijke) inspiratie

prikkels

In het huidige digi- en prestatie tijdperk kunnen we 24 uur per dag druk zijn met alle mogelijke denkbare bezigheden, social media, informatie vergaren, etcetera.
Al die prikkels in overvloed biedt veel mogelijkheden, kansen en ontwikkeling maar tegelijkertijd kan het ook leiden tot (keuze) stress, het gevoel van niets te mogen missen, bezig zijn met allerlei randzaken. Ofwel gebrek aan focus en gebrek aan een gevoel van voldoening.
Ik merk het ook aan mezelf. Bijvoorbeeld bij het schrijven van dit blog. Een paar zinnen en dan even de mail checken. En komt er weer een blieb binnen op de smartphone. Met als gevolg dat ik de draad weer kwijt ben en weer opnieuw kan beginnen…

 

Een van de levensbehoeften van de mens is er toe willen doen. Van betekenis willen zijn. Een bijdrage willen leveren. Wat doe je in dat geval? Wat betekent dat voor jou? Dan kom je bij de kern. Door alle drukte en mogelijkheden raken veel mensen weg van die kern.

Natuur(lijke) inspiratie
KlaproosDaarom ben ik ook zo graag in de natuur of op reis (of liefst allebei tegelijk). Bewust een poosje afstand nemen van alle dagelijkse prikkels en hectiek. Niet alleen omdat het leuk is, mooi is, genieten is. Maar ook gewoon uit creatief en ‘zakelijk’ oogpunt. Ik ervaar keer op keer (niet alleen bij mijzelf maar zeker ook bij mijn klanten) dat je juist in die omstandigheden van ontspanning tot de beste ideeën en inzichten komt.

Dus plan die stilte, rust en ontspanning bewust voor jezelf in. Doe je dit niet dan heb je grote kans dat je door de hectiek van alledag in beslag genomen wordt, het er gewoon niet van komt en je aan het eind van het jaar terug kijkt en denkt ‘had ik maar…..’. Ik daag je uit: pak nu je agenda en prik een week voor jezelf om je op te laden, te inspireren en over je toekomstige stappen na te denken. Zit je nog op de goede weg? Wil je bepaalde zaken veranderen? Wat wil je met je werk, met je leven? Gun het jezelf!

Ken jij mensen of wil je zelf eens bewust een week voor jezelf uittrekken om tot die kern te komen en eens serieus de tijd nemen hoe jij jou (werk)leven verder wilt inrichten? Een mooie combi is een wandelweek gekoppeld aan een professioneel en volwaardig coachtraject. De volgende weken staan gepland en gaan door:
·    ‘Train de Trainer’ 5 daagse in Zuid-Limburg van 9 – 13 maart
·    ‘Loopbaan’ 5 daagse in Zuid-Limburg van 1 – 6 juni
·    ‘Werk&Leven 8 daagse in Frankrijk (Marminiac) van 13 – 20 september
Ik durf je te garanderen dat je tot de kern komt. Dat je na afloop exact weet wie je bent, wat je kunt, wat je wilt en hoe je dat gaat bereiken.
Meer informatie en details lees je op de volgende link: https://dirkvanasselt.nl/inspiratie-reizen/
Wandelavontuur – Duitsland, Noorwegen
Zelf ga ik in juli & augustus weer op stap; inspiratie opdoen! Planning is dat ik 1 juli vertrek vanuit thuis (Kortenhoef) en de kompasnaald op het oosten zet. Ik loop dan over het Marskramerpad via Amersfoort richting Enschede. Bij Bad Bentheim de grens met Duitsland over. En dan over de Handelsweg route naar Osnabruck en verder naar Hannover. Daar op het vliegtuig naar Oslo. En dan vanaf Oslo over de Camino Gudbrandsdalen naar Trondheim waar ik rond 23 augustus zal aankomen. Na dan nog een week hiking in het Aurlandsdal ben ik zo 3 september weer terug in Nederland. Waarschijnlijk vol energie, inspiratie en ideeen!
Als je zin hebt om op het gedeelte van Kortenhoef naar Hannover een stuk mee te lopen (1
tot maximaal 3 dagen) dan kan dat.
Eigenlijk op dezelfde manier zoals vorig jaar toen ik naar Spanje liep. Laat me even persoonlijk weten of je geïnteresseerd bent middels een email naar info@dirkvanasselt.nl

Ik wens je mooie inspiratie toe.
Met hartelijke groet,

Dirk van Asselt
De reiscoach
www.dereiscoach.nl
info@dirkvanasselt.nl
06-12513085

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Wat als een klant niet betaald?

Ik lees, hoor, zie hier nooit over en ik kan me niet voorstellen dat niemand hier ooit mee te maken krijgt. Hoeveel zelfstandig coaches zijn er wel niet in Nederland met veelal particuliere klanten, want zo beginnen we toch vaak? Wat ik lees op facebook en linked in...

Terug van weg geweest

M’n laatste blog was van maart 2018 met de titel “Heel eenvoudig van pure stress naar genieten” - https://dirkvanasselt.nl/heel-eenvoudig-van-pure-stress-naar-intens-genieten/ Inmiddels is het dus april 2022.Ik heb eigenlijk een soort blogpauze van een jaar of vier...

Heel eenvoudig van pure stress naar intens genieten.

Afgelopen weekeind gaf ik in de jaarbeurs op de Fiets en Wandelbeurs in een zaal van 80 – 100 man een lezing over mijn GR11 hikeavontuur van de afgelopen zomer dwars door en over de Pyreneeën.

Wat levert het nou op?

Wel leuk zo’n hiketocht door de Pyreneeën maar wat levert het nou eigenlijk op? Wat brengt het je?
Wat word je er wijzer van? Is het alle kosten en inspanningen waard?

Finale

Het is in vele opzichten een reis van uitersten geweest.

Ontspannen

Dit blog opnieuw geschreven tijdens een rustdag na 10 intensieve dagen met zeer veel klimmen en dalen. Ik zit nu ongeveer 2/3 van m’n hiketocht en heb nog zo’n 2 weken te gaan.

Focus, focus, focus.

Geschreven vanaf camping Valle de Burajelo (vlakbij Torla) waar ik de GR11 loop door de Spaanse Pyreneeën.

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Iedereen zijn talent

Artikel over talent. Dat iedereen een specifiek talent (en) heeft. Ook bijvoorbeeld zogenaamde onhandelbare jongeren. Juist zeker zijn omdat ze vaak hooggevoelig zijn. Het is de kunst de juiste omstandigheden te scheppen om hun talenten voor zichzelf herkenbaar te maken en voor de buitenwereld zichtbaar.

Leven om te vergeten….of zinvol leven

Gisteravond na ‘de avond touretappe’ op de Belgische zender zat ik nog wat te zappen waarbij ik terecht kwam op een uitzending waarbij bewoners van een verzorgingstehuis werden gevolgd in hun leven daar.

Tegenslag….

Tegenslag. Hoe ga je daar nu mee om? Want tegenslag hoort bij het leven en iedereen krijgt daar op z’n tijd mee te maken. Hoe komt het dat de een zich er bij neer legt en de volgende dag vol goede moed doorgaat met het volgende project. Terwijl de ander er somber van wordt, vindt dat hem / haar altijd van dit soort dingen overkomt. Het niet meer zitten en erin blijft hangen?

Zeg eens wat vaker ‘ja’.

Ik las laatst een artikel in het Salt magazine (Magazine over actief en avontuurlijk leven) een interview met de outdoorfilosoof Dave Cornthwaite. Een verhaal over iemand die luisterde naar zijn hart en vooral ging doen. Ik ben gek op dat soort verhalen maar 1 zin in...

‘Ik ben niet te veranderen, zo zit ik nu eenmaal in elkaar’ – Onzin!

Veranderen, gedrag, van twijfel naar keuzes maken, coaching, coachtraject, van verlegen naar assertief, van faalangst naar zelfvertrouwen.

Terugblikken; zonde van de tijd of juist heel waardevol?

In deze periode van Kerst en oud en nieuw ‘mogen’ we ook altijd even terugblikken. Komt vast door het weer, de donkere dagen, even verplicht het werk loslaten en dan even bezinnen. Hoewel we al weer heel snel overstappen in de ‘doe modus’ om...
Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This