Niet wachten tot later

door | jun 6, 2017

Niet wachten tot later
Wacht niet tot later De Reiscoach Dirk van Asselt

Niet wachten tot later…

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella. Ergens in Frankrijk kwam ik op een dag Gerard tegen, we hadden een klik. Gerard zag je niet over het hoofd; een boom van een kerel. Groot, sterk en iemand bij wie je je direct op je gemak voelde. Hij werkte bij de politie, was een paar jaar ouder dan ik en wilde ook gewoon graag eens een paar maanden op stap zonder verder echt diepgaande redenen. Genieten van de reis, de natuur, de ontmoetingen, de inzichten. En benieuwd naar wat het hem brengen zou.
Nu las ik in de brief van zijn vrouw dat hij kort geleden van het ene op het andere moment was overleden…aan een hartaanval.
Poeh, het raakt me.
61 jaar en hij stond op het punt vroegtijdig met pensioen te gaan om samen met zijn vrouw verder van het leven te gaan genieten en mooie reizen te gaan maken.

Het eerste wat me verder te binnen schiet is “wat gaaf dat hij toch die reis naar Santiago in ieder geval gemaakt heeft en daarmee niet heeft gewacht tot aan zijn pensioen”.
En waarin ik ook weer direct bevestigd word is dat je niet moet wachten met de dingen doen die je echt graag wilt doen tot later. Doe het nu.

Daarom ook ga ik nu zelf weer een mooi avontuur tegemoet. De GR11 lopen; 850 kilometer dwars door en over de Spaanse Pyreneeën.
Waarom?
Niet om een specifieke reden. Wel vanuit een diep weten dat het goed voor me is. Even de tijd nemen ook om achterom te kijken – hoe is het gegaan de afgelopen jaren? Doe ik nog de juiste dingen? Zit ik nog op het juiste spoor? En vooruit kijken – wil ik dingen veranderen; zo ja wat en hoe? Waar wil ik me de komende tijd op focussen? Maar vooral om in het NU te zijn – genieten van de natuur, de bergen, ongetwijfeld ook weer de ontmoetingen, de stilte, de inzichten, het onverwachte, het fysieke aspect van heel intens met je lichaam bezig te zijn.

Wat gaat het me opleveren?
Geen idee en dat vind ik een heerlijke gedachte. Er moet niets maar ik heb het vertrouwen dat het vast wel weer ergens goed voor is. Ik weet dat ik op dit soort reizen altijd heel creatief word. Mijn zintuigen staan op scherp en ik ben me heel bewust van mijzelf en mijn omgeving. Ideale omstandigheden voor mooie inzichten en creatieve ideeën.
 
Spannend / uitdagingen?
Jazeker. De afgelopen twee jaar heb ik het qua inkomen redelijk stabiel kunnen neerzetten. Nu bijna drie maanden weg en dan is het altijd weer afwachten hoe het verder gaat.
De uitdagingen liggen voor mij vooral in het verblijf in de bergen. Ik krijg te maken met diverse en snel wisselende weersomstandigheden. Het navigeren zal een stuk lastiger zijn. Ik zal soms voor meerdere dagen eten & drinken bij me moeten hebben. Ik ben vooral heel benieuwd hoe ik hier mee om zal gaan.

Al met al een avontuur wat me zeker weer nieuwe inspiratie gaat opleveren.
Ik hoop jullie met mijn verhalen, foto’s en ervaringen ook weer te kunnen inspireren.
Donderdag 8 juni vertrek ik om eerst 10 dagen met een aantal jongeren van Spirare langs de noordkust van Spanje te lopen. Aansluiten begint 17 juni mijn eigen GR11 en ben ik zo de laatste week van augustus wel weer in Nederland.

Ik wens jullie een mooie zomer toe.
Met hartelijke groet,

Dirk van Asselt
De reiscoach – Outdoor toekomstbegeleiding
info@dirkvanasselt.nl
06-12513085
Meerdaagse 1

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Wat als een klant niet betaald?

Ik lees, hoor, zie hier nooit over en ik kan me niet voorstellen dat niemand hier ooit mee te maken krijgt. Hoeveel zelfstandig coaches zijn er wel niet in Nederland met veelal particuliere klanten, want zo beginnen we toch vaak? Wat ik lees op facebook en linked in...

Terug van weg geweest

M’n laatste blog was van maart 2018 met de titel “Heel eenvoudig van pure stress naar genieten” - https://dirkvanasselt.nl/heel-eenvoudig-van-pure-stress-naar-intens-genieten/ Inmiddels is het dus april 2022.Ik heb eigenlijk een soort blogpauze van een jaar of vier...

Heel eenvoudig van pure stress naar intens genieten.

Afgelopen weekeind gaf ik in de jaarbeurs op de Fiets en Wandelbeurs in een zaal van 80 – 100 man een lezing over mijn GR11 hikeavontuur van de afgelopen zomer dwars door en over de Pyreneeën.

Wat levert het nou op?

Wel leuk zo’n hiketocht door de Pyreneeën maar wat levert het nou eigenlijk op? Wat brengt het je?
Wat word je er wijzer van? Is het alle kosten en inspanningen waard?

Finale

Het is in vele opzichten een reis van uitersten geweest.

Ontspannen

Dit blog opnieuw geschreven tijdens een rustdag na 10 intensieve dagen met zeer veel klimmen en dalen. Ik zit nu ongeveer 2/3 van m’n hiketocht en heb nog zo’n 2 weken te gaan.

Focus, focus, focus.

Geschreven vanaf camping Valle de Burajelo (vlakbij Torla) waar ik de GR11 loop door de Spaanse Pyreneeën.

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Iedereen zijn talent

Artikel over talent. Dat iedereen een specifiek talent (en) heeft. Ook bijvoorbeeld zogenaamde onhandelbare jongeren. Juist zeker zijn omdat ze vaak hooggevoelig zijn. Het is de kunst de juiste omstandigheden te scheppen om hun talenten voor zichzelf herkenbaar te maken en voor de buitenwereld zichtbaar.

Leven om te vergeten….of zinvol leven

Gisteravond na ‘de avond touretappe’ op de Belgische zender zat ik nog wat te zappen waarbij ik terecht kwam op een uitzending waarbij bewoners van een verzorgingstehuis werden gevolgd in hun leven daar.

Tegenslag….

Tegenslag. Hoe ga je daar nu mee om? Want tegenslag hoort bij het leven en iedereen krijgt daar op z’n tijd mee te maken. Hoe komt het dat de een zich er bij neer legt en de volgende dag vol goede moed doorgaat met het volgende project. Terwijl de ander er somber van wordt, vindt dat hem / haar altijd van dit soort dingen overkomt. Het niet meer zitten en erin blijft hangen?

Zeg eens wat vaker ‘ja’.

Ik las laatst een artikel in het Salt magazine (Magazine over actief en avontuurlijk leven) een interview met de outdoorfilosoof Dave Cornthwaite. Een verhaal over iemand die luisterde naar zijn hart en vooral ging doen. Ik ben gek op dat soort verhalen maar 1 zin in...

‘Ik ben niet te veranderen, zo zit ik nu eenmaal in elkaar’ – Onzin!

Veranderen, gedrag, van twijfel naar keuzes maken, coaching, coachtraject, van verlegen naar assertief, van faalangst naar zelfvertrouwen.

Natuur(lijke) inspiratie

In het huidige digi- en prestatie tijdperk kunnen we 24 uur per dag druk zijn met alle mogelijke denkbare bezigheden, social media, informatie vergaren, etcetera. Al die prikkels in overvloed biedt veel mogelijkheden, kansen en ontwikkeling maar tegelijkertijd kan het...

Terugblikken; zonde van de tijd of juist heel waardevol?

In deze periode van Kerst en oud en nieuw ‘mogen’ we ook altijd even terugblikken. Komt vast door het weer, de donkere dagen, even verplicht het werk loslaten en dan even bezinnen. Hoewel we al weer heel snel overstappen in de ‘doe modus’ om...
Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

1 Reactie

  1. Kiki

    Veel plezier Dirk. Mooi blog en inspirerend.
    Ik blijf je volgen. Groet Kiki

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This