Niet wachten tot later…

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella. Ergens in Frankrijk kwam ik op een dag Gerard tegen, we hadden een klik. Gerard zag je niet over het hoofd; een boom van een kerel. Groot, sterk en iemand bij wie je je direct op je gemak voelde. Hij werkte bij de politie, was een paar jaar ouder dan ik en wilde ook gewoon graag eens een paar maanden op stap zonder verder echt diepgaande redenen. Genieten van de reis, de natuur, de ontmoetingen, de inzichten. En benieuwd naar wat het hem brengen zou.
Nu las ik in de brief van zijn vrouw dat hij kort geleden van het ene op het andere moment was overleden…aan een hartaanval.
Poeh, het raakt me.
61 jaar en hij stond op het punt vroegtijdig met pensioen te gaan om samen met zijn vrouw verder van het leven te gaan genieten en mooie reizen te gaan maken.

Het eerste wat me verder te binnen schiet is “wat gaaf dat hij toch die reis naar Santiago in ieder geval gemaakt heeft en daarmee niet heeft gewacht tot aan zijn pensioen”.
En waarin ik ook weer direct bevestigd word is dat je niet moet wachten met de dingen doen die je echt graag wilt doen tot later. Doe het nu.

Daarom ook ga ik nu zelf weer een mooi avontuur tegemoet. De GR11 lopen; 850 kilometer dwars door en over de Spaanse Pyreneeën.
Waarom?
Niet om een specifieke reden. Wel vanuit een diep weten dat het goed voor me is. Even de tijd nemen ook om achterom te kijken – hoe is het gegaan de afgelopen jaren? Doe ik nog de juiste dingen? Zit ik nog op het juiste spoor? En vooruit kijken – wil ik dingen veranderen; zo ja wat en hoe? Waar wil ik me de komende tijd op focussen? Maar vooral om in het NU te zijn – genieten van de natuur, de bergen, ongetwijfeld ook weer de ontmoetingen, de stilte, de inzichten, het onverwachte, het fysieke aspect van heel intens met je lichaam bezig te zijn.

Wat gaat het me opleveren?
Geen idee en dat vind ik een heerlijke gedachte. Er moet niets maar ik heb het vertrouwen dat het vast wel weer ergens goed voor is. Ik weet dat ik op dit soort reizen altijd heel creatief word. Mijn zintuigen staan op scherp en ik ben me heel bewust van mijzelf en mijn omgeving. Ideale omstandigheden voor mooie inzichten en creatieve ideeën.
 
Spannend / uitdagingen?
Jazeker. De afgelopen twee jaar heb ik het qua inkomen redelijk stabiel kunnen neerzetten. Nu bijna drie maanden weg en dan is het altijd weer afwachten hoe het verder gaat.
De uitdagingen liggen voor mij vooral in het verblijf in de bergen. Ik krijg te maken met diverse en snel wisselende weersomstandigheden. Het navigeren zal een stuk lastiger zijn. Ik zal soms voor meerdere dagen eten & drinken bij me moeten hebben. Ik ben vooral heel benieuwd hoe ik hier mee om zal gaan.

Al met al een avontuur wat me zeker weer nieuwe inspiratie gaat opleveren.
Ik hoop jullie met mijn verhalen, foto’s en ervaringen ook weer te kunnen inspireren.
Donderdag 8 juni vertrek ik om eerst 10 dagen met een aantal jongeren van Spirare langs de noordkust van Spanje te lopen. Aansluiten begint 17 juni mijn eigen GR11 en ben ik zo de laatste week van augustus wel weer in Nederland.

Ik wens jullie een mooie zomer toe.
Met hartelijke groet,

Dirk van Asselt
De reiscoach – Outdoor toekomstbegeleiding
info@dirkvanasselt.nl
06-12513085

Pin It on Pinterest

Share This