Geschreven vanaf mijn hotelkamer in Encamp waar ik de GR11 loop door de Spaanse Pyreneeën.

Dit blog opnieuw geschreven tijdens een rustdag na 10 intensieve dagen met zeer veel klimmen en dalen. Ik zit nu ongeveer 2/3 van m’n hiketocht en heb nog zo’n 2 weken te gaan. In merk dat ik steeds na een rustdag me beresterk  voel. Het is niet voor niks dat ook topsporters zeggen “van rust word je sterker”.

Wat mij betreft kun je dit ‘gezegde’ doortrekken in je gehele leven. Je moet zo nu en dan eens goed (en bewust) de tijd nemen om, vooral geestelijk, te ontspannen. Het is dan ook de kunst om die vorm van ontspanning te vinden die het beste bij jou past.

Mijn eigen ervaring ook nu weer is dat als ik zo enige tijd in de natuur ben ik echt geestelijk totaal ontspannen raak. Dan ontstaat er ook ruimte voor creatieve ideeën en schieten me nieuwe mogelijkheden te binnen. Zie ik ook oplossingen waar ik die voorheen niet zag. Ik vind dit steeds weer een fantastische ervaring. Het is ook alsof al m’n zintuigen op scherp staan. Alsof ik alles veel intenser hoor, zie, ruik en voel. Dit alles geeft me de ruimte om even achterom te kijken naar de afgelopen jaren; ben ik nog met de juiste dingen bezig? Zit ik nog op het juiste spoor? Wil ik dingen wijzigen? Wat zijn m’n plannen voor de komende jaren?

Ik zeg weleens gekscherend “dit zou iedereen eens in de zoveel tijd moeten doen”. Maar eigenlijk meen ik dit heel serieus. Nu realiseer ik me heel goed dat niet iedereen zomaar 2 maanden weg kan of fysiek in staat is of wat dan ook. Daarom zij ik in het begin van dit blog ook “het is dan ook de kunst om die vorm van ontspanning te vinden die het beste bij jou past”. Voor de een is dat 2 maanden alleen op reis, voor de ander wellicht 3 dagen met een vriend/vriendin naar het strand. Het gaat erom dat je de omstandigheden creëert waarbij je totaal geestelijk ontspant.

Hoe begin je daar nu mee? Simpel; begin met een planning. Waar zou je naar toe willen? Hoe lang kun je  / wil je? Wanneer komt het beste uit? Als deze stappen eenmaal in gang zijn gezet ga je er als  ‘vanzelf’ naar toe werken!

Goed, ik ga de laatste 2 weken van deze reis in. Ik heb mezelf beloofd vooral te gaan genieten van alles wat ik nog zie en tegenkom. Voel me zeer sterk, heb inmiddels een paar been- en kuit spieren als staalkabels. Weet zo’n beetje wel hoe het nu werkt in de bergen. P.s. moet nog wel het hoogste punt over van deze reis (2800 meter) maar heb alle vertrouwen dat dat goed gaat lukken.

Wil je me op Facebook volgen waar ik veel regelmatiger korte ervaringen en/of foto’s deel: leuk, stuur een vriendschapsverzoek en we zijn gelinked.

Ik wens je veel plezier met je plannen. Als je vragen hebt stuur me een email of een p.b. via Face book ofzo. Wens jullie een mooie voortzetting van de zomer toe. En over een week of 2 laat ik weer wat van me horen
Met hartelijke groet,

Dirk van Asselt
De reiscoach – Outdoor toekomstbegeleiding
info@dirkvanasselt.nl
https://www.facebook.com/dirk.vanasselt
06-12513085

 

 

Pin It on Pinterest

Share This