Ontspanning en de kracht van de natuur

door | apr 13, 2014

Ontspanning en de kracht van de natuur

Op een mini camping in de omgeving van Wijk bij Duurstede…

Als het donker wordt je slaapzak opzoeken. Bij het licht worden een vogelconcert als wekker en de natuur als decor als je je tentje openritst. Leven op het ritme van de natuur. Ontspanning in optima forma!

De kracht van de natuur.

In het begin van een loopbaantraject zeg ik vaak tegen mensen: 'Zet je verstand even aan de kant. Maak je niet ongerust. Dat verstand gaan we straks, later dus, zeker actief gebruiken.'

Maar nu even niet. Waarom niet?

Omdat we in het begin van een traject eerst wat dingen duidelijk willen krijgen: Wat wil ik? Wat levert mij plezier op? Wat doe ik het liefst? Wat is mijn passie? En om dat duidelijk te krijgen moet je niet met je verstand werken. Want dan blokkeer je direct. Je ziet allerlei beren op de weg: onrealistisch, geen geld, geen opleiding, kan ik niet, enzovoort.

Dus niet doen in het begin. Geen verstand. Wat wél helpt?

Ontspannen!

Natuur kun je daarbij heel goed gebruiken. Ga eens een volle dag de natuur in en je hoofd raakt 'leeg'. Zeker nu in het voorjaar. Kijk, luister, hoor, voel, ruik… lig in het gras en mijmer weg.

Droom.

Mooi als je dan iemand bij je hebt met wie je kunt sparren over 'wat wil ik', 'wat is mijn passie' en de andere vragen. En mooi als die iemand jou daarin stimuleert en inspireert. Ik durf te wedden dat zo'n dag nietsdoen in de natuur je veel zal opleveren. Want de kracht van de natuur is ontspanning.

 

Dirk, 07 april 2014

PS: Ik ben inmiddels in België aangekomen en het gaat geweldig. Ik geniet elke dag met volle teugen!

 

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Wat als een klant niet betaald?

Ik lees, hoor, zie hier nooit over en ik kan me niet voorstellen dat niemand hier ooit mee te maken krijgt. Hoeveel zelfstandig coaches zijn er wel niet in Nederland met veelal particuliere klanten, want zo beginnen we toch vaak? Wat ik lees op facebook en linked in...

Terug van weg geweest

M’n laatste blog was van maart 2018 met de titel “Heel eenvoudig van pure stress naar genieten” - https://dirkvanasselt.nl/heel-eenvoudig-van-pure-stress-naar-intens-genieten/ Inmiddels is het dus april 2022.Ik heb eigenlijk een soort blogpauze van een jaar of vier...

Heel eenvoudig van pure stress naar intens genieten.

Afgelopen weekeind gaf ik in de jaarbeurs op de Fiets en Wandelbeurs in een zaal van 80 – 100 man een lezing over mijn GR11 hikeavontuur van de afgelopen zomer dwars door en over de Pyreneeën.

Wat levert het nou op?

Wel leuk zo’n hiketocht door de Pyreneeën maar wat levert het nou eigenlijk op? Wat brengt het je?
Wat word je er wijzer van? Is het alle kosten en inspanningen waard?

Finale

Het is in vele opzichten een reis van uitersten geweest.

Ontspannen

Dit blog opnieuw geschreven tijdens een rustdag na 10 intensieve dagen met zeer veel klimmen en dalen. Ik zit nu ongeveer 2/3 van m’n hiketocht en heb nog zo’n 2 weken te gaan.

Focus, focus, focus.

Geschreven vanaf camping Valle de Burajelo (vlakbij Torla) waar ik de GR11 loop door de Spaanse Pyreneeën.

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Iedereen zijn talent

Artikel over talent. Dat iedereen een specifiek talent (en) heeft. Ook bijvoorbeeld zogenaamde onhandelbare jongeren. Juist zeker zijn omdat ze vaak hooggevoelig zijn. Het is de kunst de juiste omstandigheden te scheppen om hun talenten voor zichzelf herkenbaar te maken en voor de buitenwereld zichtbaar.

Leven om te vergeten….of zinvol leven

Gisteravond na ‘de avond touretappe’ op de Belgische zender zat ik nog wat te zappen waarbij ik terecht kwam op een uitzending waarbij bewoners van een verzorgingstehuis werden gevolgd in hun leven daar.

Tegenslag….

Tegenslag. Hoe ga je daar nu mee om? Want tegenslag hoort bij het leven en iedereen krijgt daar op z’n tijd mee te maken. Hoe komt het dat de een zich er bij neer legt en de volgende dag vol goede moed doorgaat met het volgende project. Terwijl de ander er somber van wordt, vindt dat hem / haar altijd van dit soort dingen overkomt. Het niet meer zitten en erin blijft hangen?

Zeg eens wat vaker ‘ja’.

Ik las laatst een artikel in het Salt magazine (Magazine over actief en avontuurlijk leven) een interview met de outdoorfilosoof Dave Cornthwaite. Een verhaal over iemand die luisterde naar zijn hart en vooral ging doen. Ik ben gek op dat soort verhalen maar 1 zin in...

‘Ik ben niet te veranderen, zo zit ik nu eenmaal in elkaar’ – Onzin!

Veranderen, gedrag, van twijfel naar keuzes maken, coaching, coachtraject, van verlegen naar assertief, van faalangst naar zelfvertrouwen.

Natuur(lijke) inspiratie

In het huidige digi- en prestatie tijdperk kunnen we 24 uur per dag druk zijn met alle mogelijke denkbare bezigheden, social media, informatie vergaren, etcetera. Al die prikkels in overvloed biedt veel mogelijkheden, kansen en ontwikkeling maar tegelijkertijd kan het...
Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

10 Reacties

 1. Iris van den bergh

  Welkom in Belgie!

  Ik kijk uit naar een veelbelovende tweedaagse wandeling van Scherpenheuvel naar Jodoinge. En het weer ziet er goed uit.

  Tot dan.

  Iris

  Antwoord
  • Dirk van Asselt

   Tot morgen Iris; het goede weer heb je al geregeld!

   Antwoord
 2. Sander

  Laat die natuur maar komen! Geniet ervan en succes komende dagen!

  Groet Sander

  Antwoord
 3. Yiannos

  Hoi Dirk,

  Ik ben al jaloers als ik lees hoe je dit doet. Hoop ooit zelf dit verstandige 'licht' te zien! 🙂

  Succes met je voetreis!

  Groet,

  Yiannos

  Antwoord
 4. MvD

  Ha Dirk, we hebben het vaak over je! Big hug

   

  Antwoord
  • Dirk van Asselt

   Dank je wel Maureen, hugs terug!

   Antwoord
 5. Quintus

  Hallo Dirk,

  Fantastisch om te zien dat je zo geniet van de tocht. Helaas ben ik niet in de gelegenheid om een paar kilometer met je mee te lopen. Druk, druk, druk.

  Maar wel met een andere enorme uitdaging voor de boeg met de pinksteren: Roparun 2014, ik ga met een ALU team (171)  van Parijs naar Rotterdam hardlopen voor het goede doel. Kijk ik erg naar uit en ben hard aan het trainen om klaar te zijn op 7 juni.

  Succes en veel plezier gewenst!

  Groet, Quintus

  Antwoord
  • Dirk van Asselt

   Das een gave uitdaging ook Quintus! Ga ervoor, geniet ervan en succes!

   Antwoord
 6. Albert

  Ik begrijp dat je lekker op dreef bent en lekker geniet. Veel plezier en wandelse.

  Groetjes,

  Albert en Yvonne

  Antwoord
  • Dirk van Asselt

   Hoi Ap en Yvonne, nog bedankt voor jullie reactie! Hij gaat lekker en veel lol in zo. Hey, mooie dagen verder en groetjes, Dirk

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This