Op weg naar je droombaan? Stap voor stap is de truc

door | mei 11, 2014

Op weg naar je droombaan? Stap voor stap is de truc

Je weet precies wat je wilt. Jouw ideale baan heb je helder voor ogen. Een droombaan… In dat geval ben je al een heel eind op de goede weg. Want weten wat je wilt is stap één op weg naar die ideale baan (meer daarover in mijn blog 'Doelen bereiken is in beweging komen').

Maar waarom zetten er zo weinig mensen daadwerkelijk die eerste stap? Waarom nemen we vaak genoegen met veel minder? Je doet je werk zonder dat je er ook maar enige zin in hebt; zonder dat het je enige voldoening geeft. En toch blijven we gewoon zitten waar we zitten…

Ben jij op weg naar je droombaan?

Natuurlijk speelt de economische crisis hierbij een grote rol. Blij dat ik werk heb en daar ga ik dus niets aan veranderen nu. Er moet toch geld op de plank komen. Het 'gevaar' bij droombanen – of hoe je ze ook wilt noemen – is dat we alleen het einddoel voor ogen zien. We maken onze droombaan zo groot en zo mooi, dat we het als onbereikbaar ideaal zien. Zo jammer…

Hoe het wel moet? De truc bij mooie, grote einddoelen is het in kleine stukjes op te delen. Kleine subdoelen. En daar werk je stap voor stap naar toe. Op weg naar je volgende, kleine subdoel.

Net als in mijn geval nu.

Kilometer voor kilometer naar Santiago

Mijn 3000 kilometer voetreis naar Santiago de Compostella wandel ik kilometer per kilometer. Elke dag een doel. Mijn doel voor morgen? Ik wandel dan vanuit Méry-sur-Seine – waar ik dit blog nu aan het schrijven ben – naar Troyes. Een stevige dag van 30 kilometer. Maar te overzien. Ik ga het hoe dan ook halen. Wat ik morgen niet ga doen, is de hele dag lopen met de gedachte aan die 2000 kilometer die ik nog te gaan hebt. Daarvan zakt de moed me in de schoenen. Ik zou de eerste de beste trein naar huis nemen. 

Mijn einddoel ken ik dus heel goed. Maar mijn 'tussendoel' voor morgen is die 30 km. En overmorgen 22 km. Zo werk ik heel gericht, stap voor stap, naar mijn grote einddoel toe.

In 'stukjes' naar je droombaan

Precies deze aanpak is een mooie manier om  je droombaan te realiseren. Als je eenmaal in beeld hebt wat je wilt – je einddoel – ga je subdoelen benoemen. Je deelt de weg op in overzichtelijke stappen, waar je concreet mee aan het werk kan. Evengoed zal het keihard werken zijn. Je hebt veel obstakels te overwinnen, tegenslagen en teleurstellingen waar je mee om moet gaan.

Maar ik heb de overtuiging dat jij het kan! En als ik je er mee kan helpen, lijkt me dat heel mooi en hoor ik het graag!

In september ben ik weer terug in Nederland. Ik ga dan van start met mijn vijfdaagse loopbaanreizen. Het eindplaatje zie ik heel duidelijk voor me. Ik ben nu zelf bezig met het opdelen in overzichtelijke stappen. Stap voor stap ga ik die verder vormgeven.

Meer weten? Ik kom hier in latere blogs ongetwijfeld op terug.

Sportieve groet,

Dirk, 08 mei 2014

De Reiscoach | Op voetreis naar Santiago

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Wat als een klant niet betaald?

Ik lees, hoor, zie hier nooit over en ik kan me niet voorstellen dat niemand hier ooit mee te maken krijgt. Hoeveel zelfstandig coaches zijn er wel niet in Nederland met veelal particuliere klanten, want zo beginnen we toch vaak? Wat ik lees op facebook en linked in...

Terug van weg geweest

M’n laatste blog was van maart 2018 met de titel “Heel eenvoudig van pure stress naar genieten” - https://dirkvanasselt.nl/heel-eenvoudig-van-pure-stress-naar-intens-genieten/ Inmiddels is het dus april 2022.Ik heb eigenlijk een soort blogpauze van een jaar of vier...

Heel eenvoudig van pure stress naar intens genieten.

Afgelopen weekeind gaf ik in de jaarbeurs op de Fiets en Wandelbeurs in een zaal van 80 – 100 man een lezing over mijn GR11 hikeavontuur van de afgelopen zomer dwars door en over de Pyreneeën.

Wat levert het nou op?

Wel leuk zo’n hiketocht door de Pyreneeën maar wat levert het nou eigenlijk op? Wat brengt het je?
Wat word je er wijzer van? Is het alle kosten en inspanningen waard?

Finale

Het is in vele opzichten een reis van uitersten geweest.

Ontspannen

Dit blog opnieuw geschreven tijdens een rustdag na 10 intensieve dagen met zeer veel klimmen en dalen. Ik zit nu ongeveer 2/3 van m’n hiketocht en heb nog zo’n 2 weken te gaan.

Focus, focus, focus.

Geschreven vanaf camping Valle de Burajelo (vlakbij Torla) waar ik de GR11 loop door de Spaanse Pyreneeën.

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Iedereen zijn talent

Artikel over talent. Dat iedereen een specifiek talent (en) heeft. Ook bijvoorbeeld zogenaamde onhandelbare jongeren. Juist zeker zijn omdat ze vaak hooggevoelig zijn. Het is de kunst de juiste omstandigheden te scheppen om hun talenten voor zichzelf herkenbaar te maken en voor de buitenwereld zichtbaar.

Leven om te vergeten….of zinvol leven

Gisteravond na ‘de avond touretappe’ op de Belgische zender zat ik nog wat te zappen waarbij ik terecht kwam op een uitzending waarbij bewoners van een verzorgingstehuis werden gevolgd in hun leven daar.

Tegenslag….

Tegenslag. Hoe ga je daar nu mee om? Want tegenslag hoort bij het leven en iedereen krijgt daar op z’n tijd mee te maken. Hoe komt het dat de een zich er bij neer legt en de volgende dag vol goede moed doorgaat met het volgende project. Terwijl de ander er somber van wordt, vindt dat hem / haar altijd van dit soort dingen overkomt. Het niet meer zitten en erin blijft hangen?

Zeg eens wat vaker ‘ja’.

Ik las laatst een artikel in het Salt magazine (Magazine over actief en avontuurlijk leven) een interview met de outdoorfilosoof Dave Cornthwaite. Een verhaal over iemand die luisterde naar zijn hart en vooral ging doen. Ik ben gek op dat soort verhalen maar 1 zin in...

‘Ik ben niet te veranderen, zo zit ik nu eenmaal in elkaar’ – Onzin!

Veranderen, gedrag, van twijfel naar keuzes maken, coaching, coachtraject, van verlegen naar assertief, van faalangst naar zelfvertrouwen.

Natuur(lijke) inspiratie

In het huidige digi- en prestatie tijdperk kunnen we 24 uur per dag druk zijn met alle mogelijke denkbare bezigheden, social media, informatie vergaren, etcetera. Al die prikkels in overvloed biedt veel mogelijkheden, kansen en ontwikkeling maar tegelijkertijd kan het...
Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

3 Reacties

 1. Paul

  Ha Dirk,

  Mooie en waardevolle verhalen. Wat een ervaring. Doelen en tussendoelen, dat spreekt me aan. Dan kun je veel meer genieten van de weg naar je einddoel. Bedankt en goede reis!

  Paul

  Antwoord
 2. Rob

  Wat een super idee Dirk, die 5 daagse. Mooi om verder uit te werken tijdens deze voetreis. En ik heb het er graag met je over als ik met je meewandel over een paar weken. Leuk om je 800km tot nu toe mee te lezen.

  Antwoord
 3. Dirk van Asselt

  Wil graag op deze manier iedereen ontzettend bedanken voor hun reacties! Mooi dat jullie plaatsen en zo anderen weer verder inspireren. Helaas kan ik zelf niet op alle reacties persoonlijk reageren maar Paul, Rob, Miranda, Carola, en allen: Thanks en ga zo door:-). En na terugkomst ga ik een ‘Camnio ontmoetingsdag organiseren ( zal zo’n beetje september / oktober worden). Lijkt me leuk als julliem erbij zijn. Maar hoor je zeker nog meer over. Gegroet en tot contacts!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This