Over De reiscoach

Voor wie bedoeld

Voor wie bedoeld

Meer en meer mensen zijn op zoek naar voldoening, plezier en een stuk zingeving in hun leven. En willen dat ook terugzien in hun werk wat niet zo gek is daar werk een groot deel van je leven beslaat. Wat daarnaast van belang is dat je met die voldoening, plezier en zingeving wel je geld kunt verdienen.
De leeftijd van mensen die aan deze waarden steeds meer belang gaan hechten daalt ook. Voorheen waren het voornamelijk de 50 plussers die hier iets mee wilden nu zie je dat de 40-ers maar ook de 30-ers hier al sterk mee bezig zijn. Mensen willen een bijdrage leveren. Van betekenis zijn – voor zichzelf en voor de ander.

Een mooie ontwikkeling omdat ik ook uit eigen ervaring weet wat het verschil is tussen werken voor geld, status en aanzien maar waar je hart niet bij ligt. En werken vanuit plezier en zingeving en leidend tot voldoening. Het is een wereld van verschil en ik geloof dat dat voor ieder van ons haalbaar is. Ik zeg niet dat het gemakkelijk is maar het kan wel – een plek op de arbeidsmarkt in loondienst of als zelfstandige) vinden, of creëren, waarbij je jouw talenten en capaciteiten optimaal inzet. Waar je hart ligt.

Daar ligt ook mijn drive. Als jij dat pad voor jezelf wilt onderzoeken, concreet wilt uitwerken wat je mogelijkheden zijn en daar stap voor stap naar wilt toewerken wil ik je graag op die weg, op die reis, begeleiden.
Dus ben je momenteel werkzoekend, raak je binnenkort werkzoekend, of wil je proactief je mogelijkheden eens goed onderzoeken neem dan eens vrijblijvend contact met me op om te zien welk traject we voor jou het beste kunnen inzetten.

Wat te verwachten

Wat kun je van mij als jouw reiscoach verwachten:

 • Veiligheid en vertrouwen
  Veiligheid is de absolute basisvoorwaarde om een loopbaantraject in te gaan. Open kunnen en durven zijn. Vooral naar jezelf maar ook naar de ander. Die veiligheid bied ik je. Vertrouwen in de goede afloop en uitkomst. Vertrouwen in jezelf. Vertrouwen in je proces
 • Inlevingsvermogen daar ik uit eigen ervaring weet wat het is als je:
  • Zonder werk zit
  • ‘Het even niet meer weet’
  • Een ommezwaai moet – wilt maken
  • Als je, bijvoorbeeld, als zelfstandige wilt beginnen maar geen idee hebt hoe je dat aan kunt pakken
  • Als je op zoek bent naar waar dan je ‘hart ligt’ en hoe je daar invulling aan kunt geven
 • Ik breng je hoe dan ook in beweging door je te stimuleren, te inspireren, te confronteren, te motiveren. Altijd vanuit respect en met als doel om tot de kern te komen. Om van daaruit bewuste keuzes te maken en verdere stappen voorwaarts te zetten.
 • Ik schep de omstandigheden waaronder je optimaal je traject kunt ingaan en doorlopen om tot het beste resultaat te komen. Soms is het nodig om puur vanuit je intuïtie, je gevoel, je onbewuste te werken. Soms is het nodig om je verstand, je denken te gebruiken. Soms is het nodig om even stil te zijn.
 • Buiten patronen denken en handelen
  Dat is wat je nodig hebt in een traject waarin je nieuwe mogelijkheden gaat onderzoeken en uitwerken. We zitten vaak (geldt voor ieder van ons) in onze eigen ‘tunnel’ van gedachten, ideeën, overtuigingen, mogelijkheden, et cetera. Daar probeer ik je uit te halen en je naar andere mogelijkheden en oplossingen te laten kijken.
Werkwijze en aanpak

Hoe ga ik als Reiscoach te werk:

Ieder mens is anders met zijn eigen kwaliteiten maar ook zijn eigen gebieden waar hij/zij nog te leren en te ontwikkelen heeft. Mijn werkwijze is daarom ook altijd maatwerk waarbij ik wel een rode draad in onderwerpen en aanpak hanteer. Maar specifieke invulling en aanpak van een loopbaantraject wordt altijd afgestemd naar de wensen, mogelijkheden en situatie van jou als klant.

Als Reiscoach help ik je met en richt ik vooral de aandacht op:

 • Talenten
  Je talenten, vaardigheden en kernkwaliteiten te ontdekken
 • Wensen en mogelijkheden
  Zicht te krijgen op je wensen maar ook realistisch kijken wat er nu mogelijk is
 • Doelen
  Concreet te bepalen wat je doelen zijn
 • Focus en marktonderzoek
  Focus aan te brengen op waar je naar toe wilt werken. En hoe je daar terecht kunt komen.
 • Personal Branding (Profileren)
  Weten wie je bent, wat je sterke eigenschappen zijn. En daarvoor uit durven komen.
 • Eerste stap
  Je jouw eerste stappen te laten zetten naar jouw wensen of doelen.

Daartoe kan ik diverse ondersteunende instrumenten en technieken inzetten, die nodig zijn om je diepliggende wensen, talenten en competenties op de juiste manier in lijn te krijgen met bijvoorbeeld je mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

Contact

Omdat we redelijk intensief gezamenlijk zullen optrekken is het voor mij van belang om vooraf een goede indicatie te hebben van je persoonlijke doelstelling en waarom je graag zou willen deelnemen. Voor ons beiden is het van belang of er een “klik” is en of het ook voor jou goed voelt.Daarom vind er altijd een online intakegesprek plaats om even kennis te maken en elkaar een aantal vragen te kunnen stellen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Share This