Linda Commandeur: Met plezier aan de slag

door | okt 14, 2011

Linda Commandeur: Met plezier aan de slag

Wat betekent ‘volg je Hart’ voor mij?
Met plezier aan de slag! Ik doe de dingen die ik leuk en belangrijk vind. Niet alleen privé, maar zeker ook in mijn werk. Ik geniet elke dag. Ook al zijn er soms taken die ik minder leuk vind. Ik ben vrolijk en positief. Daar word ik zelf gelukkig van en mijn vrienden, familie en collega’s ook! 

Waar of wanneer ging bij mij het roer om?
Een exact moment kan ik niet noemen. Al jaren leefde ik op de top van mijn kunnen. Hard werken, perfectionistisch zijn, de dingen niet goed, maar altijd beter willen doen. Me overal en altijd voor meer dan 100% inzetten. Een goede partner, vriendin, collega zijn en voor iedereen klaar staan. Fulltime werken, een relatie, een druk sociaal leven, vrijwilligerswerk. Iedereen snapt dat je dat niet vol kunt houden. Maar zo dacht ik niet. Mijn gedachte was: “Laat anderen af en toe een stapje terug doen, uitrusten, op krachten komen. Ik ga door, ik vang het wel op.” Totdat ik lichamelijke klachten kreeg. Ik ging op onderzoek uit. Psychotherapie, cursussen en workshops volgen, veel lezen. En in 2009 liep ik voor de zoveelste keer tegen mezelf op. Vasthouden aan mijn eigen overtuigingen. Ik ben gaan praten met familie en vrienden. Hun beeld bleek helemaal niet te kloppen met mijn overtuigingen. En toen was er ineens ruimte om los te laten. Ik zette een streep onder mijn toenmalige baan, ben ineens 10 dagen naar Amerika gegaan voor een training. Iets wat ik nooit zou doen. Gewoon gaan, omdat ik het wil, binnen twee weken nog wel

Hoe ben je je Hart gaan volgen?
Vanaf dat moment ging er een wereld voor me open. Je hoeft niet altijd rekening met een ander te houden om gelukkig te zijn en een ander gelukkig te maken. Geluk, maar ook verdriet, zit in jezelf. Ik leerde anders denken. Ik bepaal zelf wat ik denk of voel. Ik werd altijd tegen gehouden door vele beren op de weg. Allemaal redenen om iets niet te doen, of lang uit te stellen. Nu omarm ik deze beren. Ze houden me scherp. Maar tegelijkertijd zet ik de eerste stap. Alleen door stappen te zetten kan ik zien wat er werkelijk gebeurt. Dat is anders dan alle situaties die ik vroeger in mijn hoofd had zitten en waarvan de meeste alleen maar negatieve gevoelens opriepen. Door stappen te zetten, beweeg ik me in de door mij gewenste richting. Ik heb ook geleerd om me mijn dromen echt voor te kunnen stellen. Als ik weet hoe iets er (ongeveer) uit ziet, dan kan ik het ook bereiken.

Hoe breng je ‘volg je Hart’ nu in de praktijk?
Mijn motto ‘Met plezier aan de slag’ draag ik altijd bij me. In mijn hart, maar ook op de zijkant van mijn gele Fiat500! Ik word helemaal blij als ik mijn autootje zie staan. Het is een bevestiging van alles wat ik doe en heb bereikt. Na de Amerika-reis ben ik een eigen bedrijf begonnen. Iets wat mijn vele beren altijd tegen gehouden hebben. De ene beer zei: “Wie zit er op jou te wachten?” De andere: ”Maar dan heb je helemaal geen zekerheid meer.” En zo kan ik er nog vele opnoemen. Ik ben gewoon stappen gaan zetten. Heb eerst vrienden en oud-collega’s verteld wat ik van plan was. En zo kwamen de eerste opdrachten binnen. Eerst liet ik me nog leiden door zekerheid. De interim-baan die ik aannam vond ik leuk, maar gaf vooral financiële zekerheid. Na een workshop Systemisch werk voor ondernemers door Jasper Jobse, ging de knop helemaal om. Daar werd ik geconfronteerd met mijn passie en het niet maken van duidelijke keuzes. Alles in mij schreeuwde het uit: “Maak keuzes! Volg je hart”. De dag erna ben ik naar mijn toenmalige opdrachtgever gegaan en heb hem verteld dat ik de opdracht netjes afrond, maar dat ik daarna echt stop met het werken als interim HR-manager. Ik heb geen dag spijt gehad van deze beslissing. Ik ben nu ‘met plezier aan de slag’. Ik breng verbindingen tot stand tussen mensen, ideeën en gedachten. Ik laat kwartjes vallen. Bij anderen, maar ook nog elke dag bij mezelf. Wat heeft het je gebracht? Door deze manier van leven, want dat is het, heb ik enorm veel plezier in mijn leven. Voel ik me echt gelukkig! Ik ben eerlijk naar mezelf, elke dag weer. Het is iets waar je steeds opnieuw even bij stil moet staan. Wat wil ik écht? En dan direct weer stappen zetten. Gewoon DOEN! Hierdoor zijn er vele deuren voor me open gegaan. Ik ontmoet veel interessante en mooie mensen. En ik leer mezelf steeds beter kennen. Doordat ik echt mezelf ben, weten mensen wat ze aan me hebben. Geen verrassingen. Dat is trouwens wat anders dan saai. Ik doe juist leuke dingen en durf wat ik eerder niet durfde. Dit levert vaak verrassende situaties en ontwikkelingen op. Het mooiste compliment kreeg ik onlangs van mijn moeder. Ze zei tegen me: “Ik herken je bijna niet meer. Vroeger was je zo onzeker, durfde je nergens alleen heen en had je enorm veel faalangst. Nu straal je van zelfvertrouwen, stap je overal op af!”

Wat vond en vind je lastig op jou “Volg je Hart’’ weg?
Loslaten wat een ander van je vindt. Loslaten dat je de regie niet altijd in handen hebt. Het idee zekerheid te hebben loslaten. Door stappen te zetten gebeuren er ineens dingen in een ander tempo. Soms gaat het allemaal in een stroomversnelling! Vertrouwen in mezelf en in het leven vond ik moeilijk. Nu vind ik het vaak lastig dat andere mensen niet durven vertrouwen op hun gevoel, op hun intuïtie. Ik weet wat het mij heeft opgeleverd en dat gun ik anderen. Het belangrijkste advies aan mensen die ook ‘hun Hart willen volgen’? Durf los te laten, zet de eerste stap en kijk wat er gebeurt. Het ergste dat er kan gebeuren, is dat je jezelf tegenkomt.

Een hartelijke groet,
Linda Commandeur

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Wat als een klant niet betaald?

Ik lees, hoor, zie hier nooit over en ik kan me niet voorstellen dat niemand hier ooit mee te maken krijgt. Hoeveel zelfstandig coaches zijn er wel niet in Nederland met veelal particuliere klanten, want zo beginnen we toch vaak? Wat ik lees op facebook en linked in...

Terug van weg geweest

M’n laatste blog was van maart 2018 met de titel “Heel eenvoudig van pure stress naar genieten” - https://dirkvanasselt.nl/heel-eenvoudig-van-pure-stress-naar-intens-genieten/ Inmiddels is het dus april 2022.Ik heb eigenlijk een soort blogpauze van een jaar of vier...

Heel eenvoudig van pure stress naar intens genieten.

Afgelopen weekeind gaf ik in de jaarbeurs op de Fiets en Wandelbeurs in een zaal van 80 – 100 man een lezing over mijn GR11 hikeavontuur van de afgelopen zomer dwars door en over de Pyreneeën.

Wat levert het nou op?

Wel leuk zo’n hiketocht door de Pyreneeën maar wat levert het nou eigenlijk op? Wat brengt het je?
Wat word je er wijzer van? Is het alle kosten en inspanningen waard?

Finale

Het is in vele opzichten een reis van uitersten geweest.

Ontspannen

Dit blog opnieuw geschreven tijdens een rustdag na 10 intensieve dagen met zeer veel klimmen en dalen. Ik zit nu ongeveer 2/3 van m’n hiketocht en heb nog zo’n 2 weken te gaan.

Focus, focus, focus.

Geschreven vanaf camping Valle de Burajelo (vlakbij Torla) waar ik de GR11 loop door de Spaanse Pyreneeën.

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Iedereen zijn talent

Artikel over talent. Dat iedereen een specifiek talent (en) heeft. Ook bijvoorbeeld zogenaamde onhandelbare jongeren. Juist zeker zijn omdat ze vaak hooggevoelig zijn. Het is de kunst de juiste omstandigheden te scheppen om hun talenten voor zichzelf herkenbaar te maken en voor de buitenwereld zichtbaar.

Leven om te vergeten….of zinvol leven

Gisteravond na ‘de avond touretappe’ op de Belgische zender zat ik nog wat te zappen waarbij ik terecht kwam op een uitzending waarbij bewoners van een verzorgingstehuis werden gevolgd in hun leven daar.

Tegenslag….

Tegenslag. Hoe ga je daar nu mee om? Want tegenslag hoort bij het leven en iedereen krijgt daar op z’n tijd mee te maken. Hoe komt het dat de een zich er bij neer legt en de volgende dag vol goede moed doorgaat met het volgende project. Terwijl de ander er somber van wordt, vindt dat hem / haar altijd van dit soort dingen overkomt. Het niet meer zitten en erin blijft hangen?

Zeg eens wat vaker ‘ja’.

Ik las laatst een artikel in het Salt magazine (Magazine over actief en avontuurlijk leven) een interview met de outdoorfilosoof Dave Cornthwaite. Een verhaal over iemand die luisterde naar zijn hart en vooral ging doen. Ik ben gek op dat soort verhalen maar 1 zin in...

‘Ik ben niet te veranderen, zo zit ik nu eenmaal in elkaar’ – Onzin!

Veranderen, gedrag, van twijfel naar keuzes maken, coaching, coachtraject, van verlegen naar assertief, van faalangst naar zelfvertrouwen.

Natuur(lijke) inspiratie

In het huidige digi- en prestatie tijdperk kunnen we 24 uur per dag druk zijn met alle mogelijke denkbare bezigheden, social media, informatie vergaren, etcetera. Al die prikkels in overvloed biedt veel mogelijkheden, kansen en ontwikkeling maar tegelijkertijd kan het...
Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This