Spontaan - Pyreneeen Loopbaanweek

Onderneem je de dingen spontaan en ga je voor het onverwachte? Of bedenk en plan je ruim te voren? Het een is niet goed of beter dan het andere en het een kan ook heel goed samengaan met het ander. Spontaniteit is bijvoorbeeld ook improviseren en acuut kunnen inspelen op veranderingen gedurende een ruim van te voren geplande reis.

Soms gebeuren vanuit spontaniteit de leukste dingen waarbij het onverwachte dan alles extra spannend en leuk maakt. Lekker impulsief doen en vooral in het ‘hier en het nu’ vanuit het hart leven.
Zo bedacht ik me een jaar of 10 terug eens spontaan op een mooie zaterdag dat ik de volgende dag lekker op de racefiets vanuit huis (Kortenhoef) naar Maastricht zou gaan. Even op een A4-tje wat plaatsnamen, voldoende bananen en krentenbollen in de rugzak en dat was het qua voorbereiding. S’morgens 7.00 vertrokken, 220 kilometer verder en redelijk afgepeigerd was ik er toch maar mooi! In mijn herinnering kan ik er nu nog steeds enorm van genieten.
Eigenlijk zou je dit soort dingen gewoon vaker moeten doen en toch gaat het bij mij in de meeste gevallen ietsjes bedachtzamer. Vanuit het hoofd en dus ietsjes meer gepland en voorbereid.
Is dat jammer, saai, gebeurt er dan niks? Integendeel, het kan minstens net zo leuk zijn als de spontane dingen. De voorpret bijvoorbeeld, de voorbereidingen zelf, het trainen wellicht, je inlezen. Het kan je al maanden van te voren in een heerlijke gemoedstoestand brengen dus eigenlijk heb je veel langer plezier.

Ook hier geldt er is geen goed of fout. De boel moet een beetje in balans zijn. De ene keer lekker spontaan iets ondernemen en de andere keer lekker de tijd nemen om alles uit te zoeken en voor te bereiden.

Spontaan - Pyreneeen Loopbaanweek
Zo ben ik me nu aan het voorbereiden op iets waar ik enorm naar uit kijk; mijn Pyreneeën wandeltocht over de GR11 deze zomer (de onderste route van het plaatje). Een heel stevige toch van 850 kilometer van kust (Atlantische Oceaan) naar kust (Middellandse Zee) aan de Spaanse kant dwars door en over de Pyreneeën. Ik trek er zo’n 2 ½ maand voor uit. Het zal vast ook afzien worden maar waar ik ontzettend naar uit kijk is het één zijn met de natuur, het fysiek bezig zijn, de mentale ontspanning, het slapen in m’n tentje en de inzichten die het me weer gaat brengen. Welke inzichten? Geen idee maar ik weet uit ervaring dat in zulke periodes en omstandigheden de creativiteit en inzichten maximaal gestimuleerd worden.
ook weet ik zeker dat tijdens deze tocht m’n spontaniteit uitgebreid aan de orde zal komen. Ik zal moeten improviseren naar aanleiding van bijvoorbeeld weersomstandigheden of andere obstakels.
Nu nog een paar maanden trainen, lekker inlezen en goed voorbereiden:-).

Wil jij (of iemand uit je kennissenkring) dit meemaken? Dat kan want ik organiseer op dit traject twee keer een unieke Pyreneeën loopbaan zesdaagse!

  • Van maandag 12 juni tot en met zaterdag 17 juni 2017
  • Van maandag 31 juli tot en met zaterdag 5 augustus 2017

Wil je meer weten kijk dan op de pagina: https://dirkvanasselt.nl/pyreneeen-loopbaanweek/
Houd je het liever dicht bij huis? Het programma voor 2017 staat vast met onder meer loopbaan vijfdaagses vanuit m’n thuisbasis Mechelen – Zuid Limburg maar ook vanuit het Belgische Teuven.
Alle info: Zie https://dirkvanasselt.nl/meerdaagse-outdoor-loopbaanreizen/ of op de agenda https://dirkvanasselt.nl/events/
Met hartelijke groet,

Dirk van Asselt
De reiscoach – Outdoor toekomstbegeleiding
info@dirkvanasselt.nl
06-12513085

Pin It on Pinterest

Share This