Terug van weg geweest

door | apr 20, 2022

Terug van weg geweest

M’n laatste blog was van maart 2018 met de titel “Heel eenvoudig van pure stress naar genieten” – https://dirkvanasselt.nl/heel-eenvoudig-van-pure-stress-naar-intens-genieten/

Inmiddels is het dus april 2022.
Ik heb eigenlijk een soort blogpauze van een jaar of vier ingelast. Dit had voornamelijk te maken met het feit dat het actief reizen de afgelopen jaren op de achtergrond heeft gestaan door persoonlijke omstandigheden. Hetzelfde geldt voor mijn coaching outdoor loopbaanweken.
Uit alles blijkt dat ik het reizen, het avontuur, eigenlijk enorm gemist heb. Mijn boekenkast ligt vol met wandel-/reis-/fietsgidsen. Ik kan er een aardige bibliotheek mee vullen. Als ik alles wil doen waar ik interesse in heb moet ik toch echt 148 worden😊.
Hetzelfde geldt ook wel voor het coaching aspect. Ik wil het coachen, mensen begeleiden, mensen inspireren zeker weer oppakken – de vorm ben ik nog over aan het brainstormen met mezelf. Ik voel dat dat de komende tijd voor mezelf wel duidelijker gaat worden.

Even terug naar de basis. Voor mij is dat onder andere het beantwoorden van de vraag WHY?
Waarom doe ik wat ik doe? Wat is mijn WHY – mijn kern?
Ik wil inspireren, mensen stimuleren dingen te ondernemen waardoor ze groeien, zich ontwikkelen. Dingen te ondernemen waarvan ze dromen maar veelal toch maar niet doen.
Een van mijn persoonlijke levensdoelen is geen spijt te krijgen van dingen die ik niet gedaan heb. Niet straks op mijn sterfbed achterom kijken en zeggen “Had ik het toch maar een keer geprobeerd”.
Dat wil ik eigenlijk anderen ook meegeven en anderen, daar waar mogelijk, daar een beetje in te begeleiden.
Dat is mijn “WHY” en één van de mogelijkheden om mensen te bereiken is via dit blog.

Zingevingsweken Dirk van Asselt (2) (1)

Mijn doelgroep
Man / vrouw 55+ die wel zou willen reizen maar vind dat hij/zij daarvoor te oud is of niet durft, of niet weet hoe. Oftewel die er van droomt maar het toch maar niet doet.
Die wil ik graag met mijn blogs, ideeën, tips, adviezen over de streep trekken om toch die rugzak om te doen of die fiets te bepakken en er op uit te trekken.

Wat kunnen jullie van mij verachten middels dit blog?
Reisverhalen gebaseerd op anekdotes, ervaringen, belevenissen, etcetera. Maar zeker ook de combinatie met persoonlijke ontwikkeling (wat leer je ervan, wat brengt het je, wat levert het op). Daarnaast deel ik tips en trucs vanuit een heel praktische insteek: Hoe pak je een hike / fietsreis aan, wat heb je nodig, waar slaap je, etcetera.

Mijn eigen reisplannen voor dit jaar (2022):
6 mei doe ik mijn rugzak op en ga ik op stap om de Goldsteig te lopen.Een lange afstandsroute van 660 km in het uiterste zuidoost duitsland. Van Marktredwitz naar Passau.; ik kijk er zeer naar uit.

En voor het komend najaar staat er een fietsreis op de planning met m’n nieuwe Idworx Opinion.
Bestemming nog onbekend; Oost europa? Noord europa? (Ideeen zijn welkom!)

Fijn jullie weer te bereiken!
Tot contacts, met hartelijke groet,

Dirk van Asselt
info@dirkvanasselt.nl

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Wat als een klant niet betaald?

Ik lees, hoor, zie hier nooit over en ik kan me niet voorstellen dat niemand hier ooit mee te maken krijgt. Hoeveel zelfstandig coaches zijn er wel niet in Nederland met veelal particuliere klanten, want zo beginnen we toch vaak? Wat ik lees op facebook en linked in...

Heel eenvoudig van pure stress naar intens genieten.

Afgelopen weekeind gaf ik in de jaarbeurs op de Fiets en Wandelbeurs in een zaal van 80 – 100 man een lezing over mijn GR11 hikeavontuur van de afgelopen zomer dwars door en over de Pyreneeën.

Wat levert het nou op?

Wel leuk zo’n hiketocht door de Pyreneeën maar wat levert het nou eigenlijk op? Wat brengt het je?
Wat word je er wijzer van? Is het alle kosten en inspanningen waard?

Finale

Het is in vele opzichten een reis van uitersten geweest.

Ontspannen

Dit blog opnieuw geschreven tijdens een rustdag na 10 intensieve dagen met zeer veel klimmen en dalen. Ik zit nu ongeveer 2/3 van m’n hiketocht en heb nog zo’n 2 weken te gaan.

Focus, focus, focus.

Geschreven vanaf camping Valle de Burajelo (vlakbij Torla) waar ik de GR11 loop door de Spaanse Pyreneeën.

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Iedereen zijn talent

Artikel over talent. Dat iedereen een specifiek talent (en) heeft. Ook bijvoorbeeld zogenaamde onhandelbare jongeren. Juist zeker zijn omdat ze vaak hooggevoelig zijn. Het is de kunst de juiste omstandigheden te scheppen om hun talenten voor zichzelf herkenbaar te maken en voor de buitenwereld zichtbaar.

Leven om te vergeten….of zinvol leven

Gisteravond na ‘de avond touretappe’ op de Belgische zender zat ik nog wat te zappen waarbij ik terecht kwam op een uitzending waarbij bewoners van een verzorgingstehuis werden gevolgd in hun leven daar.

Tegenslag….

Tegenslag. Hoe ga je daar nu mee om? Want tegenslag hoort bij het leven en iedereen krijgt daar op z’n tijd mee te maken. Hoe komt het dat de een zich er bij neer legt en de volgende dag vol goede moed doorgaat met het volgende project. Terwijl de ander er somber van wordt, vindt dat hem / haar altijd van dit soort dingen overkomt. Het niet meer zitten en erin blijft hangen?

Zeg eens wat vaker ‘ja’.

Ik las laatst een artikel in het Salt magazine (Magazine over actief en avontuurlijk leven) een interview met de outdoorfilosoof Dave Cornthwaite. Een verhaal over iemand die luisterde naar zijn hart en vooral ging doen. Ik ben gek op dat soort verhalen maar 1 zin in...

‘Ik ben niet te veranderen, zo zit ik nu eenmaal in elkaar’ – Onzin!

Veranderen, gedrag, van twijfel naar keuzes maken, coaching, coachtraject, van verlegen naar assertief, van faalangst naar zelfvertrouwen.

Natuur(lijke) inspiratie

In het huidige digi- en prestatie tijdperk kunnen we 24 uur per dag druk zijn met alle mogelijke denkbare bezigheden, social media, informatie vergaren, etcetera. Al die prikkels in overvloed biedt veel mogelijkheden, kansen en ontwikkeling maar tegelijkertijd kan het...
Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This