Testimonials coaching

Individuele toekomstbegeleiding

''Dirk is een loopbaan coach én fervent fietser. Gezien mijn eigen fietspassie en -ambitie was de link daarom snel gelegd. In ons eerste gesprek weet Dirk meteen een ontspannen sfeer te creëren. Gesprekken gaan van concrete doelen naar mentale aspecten en weer terug, in een mix die natuurlijk aanvoelt. Nergens verliest hij zich in details. Een wandelsessie in de bossen van 's Graveland was bijzonder. Het stille bos in de miezerregen was de juiste omgeving om beelden op te roepen over mijn ideale leven. De oefeningen van die dag hebben waardevolle inzichten opgeleverd.

Dirk is oprecht geïnteresseerd; hij wil weten waar je kwaliteiten, waar je passies liggen. Om die boven water te krijgen gebruikt hij diverse technieken; steeds met oog voor mentale én fysieke aspecten om inspiratie te bevorderen. Terugkerende vragen zijn: Met welke kwaliteiten kun je toewerken naar je ideale leven? En welke gedachten en gevoelens uit het verleden zitten dat proces in de weg? Dirk geeft het allemaal een goede plek. Een ideale baan is geen onbereikbaar ideaal, zolang je maar werkt aan verandering en jezelf blijft uitdagen. Dirk geeft voldoende handvatten om daar aan te blijven werken.

Waardevol zijn ook zijn inzichten in de kunst van het netwerken. Hoe doe je dat op een natuurlijke manier? Welke vragen stel je (niet) en met welke houding ga je een netwerkgesprek aan? Waar nodig illustreert hij vanuit zijn eigen ervaring. Hij is daarbij altijd concreet en gericht op heden en toekomst.

Dirk inspireert, stimuleert zelfvertrouwen en laat een positieve stempel achter op mijn levenshouding. De weg naar mijn ideale baan, mijn kwaliteiten en passies zijn een stuk duidelijker geworden. Bedankt daarvoor, Dirk''.

Olivier Beens

+++++++++++++++++
 

"In de zomer van 2013 werd me duidelijk dat ik na een dienstverband van 30 jaar bij dezelfde werkgever een kruispunt in mijn carrière ging naderen. Dit maakte me onzeker. Op een gegeven moment had ik het gevoel In plaats van een kruispunt op een rotonde te zitten en dat ik alleen maar rondjes bleef draaien.
Rationeel kwam ik niet verder, op de een of andere manier had ik een helpende hand nodig. Rationeel kwam ik er niet uit, wat dan?  Dan moest de keuze die ik ging maken in ieder geval goed voelen.

Via een zoektocht op internet kwam ik uit bij Dirk van Asselt, die volgens zijn filosofie “Volg je hart, met gezond verstand” onder andere toekomstbegeleiding verzorgt. Ik was snel gecharmeerd van zijn filosofie.

In het eerste telefoongesprek met Dirk kreeg ik meteen een goed gevoel. De eerste sessies werden gepland.
Dirk heeft me op een heel persoonlijke wijze een spiegel voorgehouden en heeft me geholpen een reis naar mezelf te maken. Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik ?
Parallel aan onze sessies bleek dat mijn functie bij mijn huidige werkgever inderdaad kwam te vervallen, na een dienstverband van meer dan 30 jaar ging ik op weg naar een nieuwe uitdaging.
In de emotionele achtbaan waarin ik terecht kwam heeft Dirk me steeds terug weten te brengen naar waar het eigenlijk om gaat, namelijk dat gene na te streven waar je energie van krijgt, en de uitdagingen waar ik voor sta aan te gaan vanuit mijn eigen kracht.

Gelukkig was ik al met Dirk aan de slag gegaan, en was mijn reis al begonnen.
Ik weet nu wat ik kan. Ik weet nu ook veel beter wat ik belangrijk vind in het leven en wat ik graag wil gaan doen. Dirk heeft me gestimuleerd een persoonlijke missie op te stellen. Deze is nu mijn ankerpunt in de afwegingen die ik maak op weg naar mijn “lonkend perspectief”.
Dirk, je was echt een persoonlijke begeleider, en inspirator op het moeilijkste gedeelte van mijn loopbaan. Zoals je zelf hebt ervaren op je fietstocht van 12.000 km door Zuid-Amerika is het fijn om op momenten dat je er doorheen zit een helpende hand in de buurt te hebben. Al is het voor het opzetten van de tent. Dirk voor mij was jij het afgelopen half jaar die helpende hand. Ik weet nu al dat ik de komende tijd nog regelmatig zal terug denken aan onze sessies en de wijze raad en tips die je me daarin hebt gegeven.
Dirk bedankt"

Pieter Linssen
 

++++++++++++++++++

"Ergens 2008 lees ik over Dirk van Asselt in het plaatselijke wijkkrantje over een monster fietstocht door Zuid Amerika die hij gaat maken! Mijn passie voor fietsen is getriggerd en zo blijf ik Dirk de jaren erna mede door zijn blogs volgen. Zo wist ik ook van zijn stappen om zelfstandig coach & trainer te worden op het gebied van toekomstbegeleiding. Zijn motto ‘Volg je hart, met gezond verstand’ kreeg voor mij begin dit jaar meer betekenis toen ik merkte dat ik geen passie meer voelde in mijn werk. De link met Dirk was gauw gemaakt en op een goede dag in het voorjaar 2012 sprak ik hem aan. Geen idee wat met te wachten stond maar de praktische aanpak sprak mij aan. Vooral de zelfreflecties, het inzicht krijgen op, en het bewust worden van mijn doelstellingen gaven mij weer de handvatten om keuzes te maken en stap voor stap naar mijn doelen toe te werken. Uiteindelijk is je persoonlijke ontwikkeling je beste zekerheid! Bedankt Dirk voor de prettige manier waarop je mij geholpen hebt!"

Naschrift: Ik heb inmiddels een nieuwe uitdaging gevonden in een nieuwe baan waarin ik met volle energie per 1 december 2012 instap!

Clemens Hom

+++++++++++++++++++++++

"Eens de veertig gepasseerd, of als je ondertussen kan terugblikken op meer dan 20 jaar beroepsleven, komt er moment waarop je jezelf de vraag stelt: blijf ik dit doen? Wil ik nog iets anders? Via Internet kwam ik terecht bij Dirk, die net zijn eigen levensverhaal had uitgebouwd volgens het 'Volg je Hart' principe, een idee dat mij direct aansprak.
Na een initiële face-to-face meeting, besloten we om de sessies via Skype te houden. Dirk bood een gestructureerde aanpak aan, waarbij alles draaide om de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Hij was het perfecte klankbord om mijn voorbije carrière en een stuk van mijn leven in perspectief te plaatsen. Geen zweverige aanpak, maar gebaseerd op persoonlijke ervaringen, met een luisterend oor en to the point. Uiteindelijk moeten de antwoorden uit jezelf komen, maar Dirk hielp me om dit proces op gang te brengen.
En, oh ja, niet onbelangrijk, Dirk is gewoon ook een sympathieke kerel die echt geïnteresseerd is in je persoonlijk verhaal"

Wim Moortgat
 

Loopbaantraining

Maart 2012
"Na een uitvoerige kennismaking met het project Meewerken heeft Dirk van Asselt voor onze kandidaten met een WWB uitkering een 6-delige loopbaantraining op maat gemaakt.
De deelnemers hadden als doel te weten te komen wat zij in de toekomst willen en hoe ze dat kunnen bereiken. Uiteindelijk doel was activering binnen de arbeidsmarkt.

Wij hebben Dirk van Asselt ervaren als een zeer betrokken trainer die graag mensen in beweging brengt. Hij doet dit door de tijd te nemen voor zowel opdrachtgever als kandidaat. Een uitgebreide kennismaking en een evaluatie zijn voor hem vanzelfsprekend. Uiteindelijk heeft hij 3 trainingen verzorgd van ieder 7 delen voor totaal 30 mensen (10 per groep).

Onze kandidaten hebben meer inzicht gekregen in hun mogelijkheden binnen de huidige arbeidsmarkt en hoe zij deze het beste kunnen benaderen.
Een aantal zijn stappen aan het zetten richting zelfstandig ondernemersschap. Een aantal zijn voor meer uren uitgestroomd naar de arbeidsmarkt"

Opdrachtgever gemeente Huizen

Naschrift D.v. Asselt november 2012:
40% van de deelnemers aan de training is op enigerlei wijze uitgestroomd naar betaald werk.

 

+++++++++++++++++++++

"Ik heb veel aan deze training gehad. Ik heb nu duidelijk voor ogen wat mijn sterke punten zijn, waar ik nog aan moet werken en welke richting ik op wil. Ik weet nu wie ik ben en wat ik wil!"

Renate Renes

Share This