Recensies van deelnemers aan loopbaantrajecten

 

Loopbaan 5 daagse – november 2015

Ik liep al heel erg lang rond met de vraag of ik ook niet iets anders zou willen dan mijn huidige werk. Maar wat dan? En wat kan en wil ik? En hoe ga ik om met onzekerheden? Kortom, het vinden van richting en vertrouwen waren voor mij punten waar ik graag meer inzicht in zou willen krijgen. Na een lange tijd speuren op het internet ben ik bij Dirk terecht gekomen voor een eerste gesprek wat erg prettig verliep en de basis van vertrouwen gaf. Het meerdaagse reiscoach traject heb ik als een een unieke ervaring ervaren. Dit is niet te vergelijken met een standaard proces van een wekelijks gesprek. Je bent 5 dagen volop bezig en geen mogelijkheid om te vluchten in je dagelijkse beslommeringen. 100% tijd in jezelf investeren! Tijdens deze dagen wist Dirk mij tot de kern te brengen. Dirk is een goede en kritische luisteraar en is flexibel om het proces aan te passen op de persoon waar mee hij werkt. Was het altijd prettig? Nee, maar ik had Dirk gevraagd die muur af te breken. En dat kost nogal eens wat persoonlijk moeite! Daarnaast is het ook gewoon relaxed om met hem te lopen en om over van allerlei zaken gedachten te wisselen! 

Het is Dirk gelukt om mij tot de kern te brengen, waar ik zelf in het begin mijn twijfels over had. Ik ben een unieke ervaring rijker en heb antwoorden op mijn kernvragen gekregen. Ik ben nu enthousiast gestart met vervolgstappen die bij mij passen. 

 

Erik

Heb de ‘Loopbaan’ wandel 5 daagse van 15 december tot 19 december 2014 als zeer positief ervaren, leerzaam en gezellig!

We waren met een klein groepje, erg open, fijn en er was een prima sfeer. Je leert elkaar op deze manier ook snel kennen.Ik vind Dirk een professionele, vriendelijke, eerlijke, bevlogen, integere wandelcoach die jou echt wat wilt leren. Hij heeft een mooie opbouw in het programma, stap voor stap en neemt ook de tijd voor de stappen. Je leert op een andere manier naar jezelf te kijken, waarbij het nodig is om soms ook eens achterom te kijken als je het even niet helder meer ziet. Zie wat je wel al gedaan en bereikt hebt, voel dat goede gevoel en gebruik het in een volgende situatie waarin je dat nodig hebt.

De wandelingen, de opdrachten, de gesprekken, de omgeving en het verblijf zijn ideale omstandigheden om eens goed met jezelf aan de slag te gaan.
Ik ben er nog niet maar ik ben een hele stap vooruit gegaan!
Kortom, ik kan Dirk van harte aanbevelen als wandelcoach.

 

Mary Scheepers

“Nog dagelijks pluk ik de vruchten van de ‘Loopbaan’ wandelcoach 5 daagse. Ik voel me echt geweldig; ik heb veel meer energie, ben positiever gestemd, ben heel dichtbij mijzelf gekomen en weet met welk doel ik de toekomst tegemoet kan treden. Door de dagelijkse wandelingen, oefeningen en gesprekken met Dirk en medecursisten, ben ik me bewust geworden van mijn capaciteiten en mogelijkheden om verder te groeien. Een lange zoektocht is volbracht!
Ik ben zo blij, dat ik naar mijn gevoel heb geluisterd en met Dirk ben gaan wandelen! Het heeft me zoveel positiviteit , begrip en vertrouwen opgeleverd. Ik sta nu voor wie IK ben en wat IK wil”!

Yvonne van Ieperenburg

Walking and coaching by Dirk van Asselt.
5 days in Limburg 15 december-  19 december 2014

”What to expect , I did not exactly know. Not because of the program Dirk had send us, but because of my own question. Not a very difficult one. But things are always different when you start working on it.
The group of 3 had to work hard. We started with lots of words concerning values and qualities,and Dirk made us decide everytime, what was more important to you. Deduction.

In a nice spot in the hilly landscape , with the trust of the group , the open conditions Dirk created, we grew in our confidence.
The red line became clear. Your values were implemented in your mission, your vision. Dirk not satisfied with an answer that was not to the point.
In between we walked through the Limburg landscape. We had to go deep into the mud and into our souls. During the walks we were asked to think about the esssentials. Alone, in a pair or in a coaching moment with Dirk.
Helping to come to your own values and wishes for the future. Helping not only you but also your groupmates. Like creating art, it became more clear every day; Positive and back to basic qualities. What are you good in, what feels like pleasure, what gives you energy.

Walk and talk, walk and think, walk and laugh, walk and sing.
What a good time we had. All going home with a clear plan for the future, full of joy.  But above all thankfull that we have had this time together.
A super time, thanks to Dirk and my new friends Yvonne and Mary”.

Marianne Sickler

1-dag meelooptraject
10 april 2014

“Op 10 april 2014 beleefde ik mijn ministukje Camino, maar nog steeds heb ik het gevoel dat ik sterker ben dan voorheen. Ik vertrouw meer op mezelf. Heb nu, ná de ‘Camino’, het gevoel dat mijn zelfvertrouwen echt is, gerechtvaardigd, oprecht.
Het idee van Dirk om al wandelend loopbaan trajecten uit te voeren vond ik al leuk, maar snap ik nu nog beter. Ik denk dat veel mensen die op een ‘keerpunt’ staan in hun carrière veel baat kunnen hebben bij een wandel coachtraject met Dirk. Je bent uit de normale, vertrouwde omgeving, je bent lichamelijk actief waardoor je juist jouw hersenen weer nieuwe energie en inzichten geeft….”

 

Nienke Vijver

1-dag meelooptraject
april 2014

Ergens op een bankje heeft Dirk me het inspiratieboekje gegeven en een paar bankjes verder zijn we volgens mij een hele coachsessie verder. Het waren voor mij de laatste puntjes op de i, want je gelooft het of niet… Ik had 2 dagen daarna een sollicitatiegesprek en uiteindelijk is die baan is het voor mij geworden! Deze wandeling heeft mij vooral geholpen als voorbereiding op het gesprek waar ik met zelfvertrouwen aan begon. Dit heb ik mede te danken aan Dirk en mijn ‘mini-Camino’. Zo zie je maar hoe de passie van de één bij kan dragen in de doelen behalen van een ander..

Dank je Dirk! Je bent een fantastische coach! En ik kan het weten want ik ben er ook een…”

 

Leonneke

Loopbaantraject inclusief wandelcoach sessies
2013

“Na jarenlange trouwe dienst was ik bij mijn ontslag vooral erg teleurgesteld in de manier waarop alles ging. Bovendien kwam mijn ontslag na een erg hectische periode. Ik moest echt even mezelf terugvinden. Dankzij Dirk vond ik de rust om aan mezelf te werken. Wat vind ik belangrijk en waar ben ik goed in? Dirk straalt een enorme rust uit en dat geeft een gevoel van vertrouwen. De sessies hebben mij enorm gesterkt en het nodige zelfvertrouwen gegeven. Tijdens het wandelen was het erg prettig: spiegelen, filosoferen, reflecteren, nieuwe inzichten krijgen, persoonlijke overwinningen. Inmiddels ben ik met een frisse blik en veel enthousiasme begonnen aan een nieuwe uitdaging (twee zelfs)”.

 

 

Jantine

Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

Share This