Outdoor loopbaanbegeleiding is loopbaanbegeleiding waarbij de gesprekken niet binnen vier muren traditioneel aan tafel plaats vinden. Maar buiten in de natuur. Waarbij we al lopend in gesprek zijn of oefeningen doen met materialen uit de natuur.

Waarom deze outdoor vorm?

Omdat natuur als ‘vanzelf’ ontspant. En vanuit ontspanning ontstaan de beste ideeën en inzichten. En dat is wat je nodig hebt in een loopbaantraject waarbij je nieuwe mogelijkheden gaat onderzoeken. Er zijn inmiddels vele artikelen geschreven over de kracht van de natuur, de kracht van stilte, et cetera. Mijn eigen ervaring plus uit ervaring van inmiddels vele deelnemers blijkt dat deze aanpak telkens weer zeer efficiënt is.

Het wandelaspect brengt je als vanzelf in beweging – ook precies wat je nodig hebt in een loopbaantraject. Je wordt fysiek en mentaal uitgedaagd om buiten gebaande paden te lopen, te denken en te handelen. Met als doel om het beste uit je zelf te halen en zo het meeste voor jezelf en je omgeving te kunnen betekenen. Alles is erop gericht om je tot de kern te laten komen.

Vorm - meerdaagse outdoor loopbaanreizen of 1 daagse outdoor loopbaandagen

 

Vorm van outdoor coaching / loopbaanbegeleiding

 • Meerdaagse outdoor loopbaanreizen Dit is een combinatie van een volledig loopbaantraject / coachingtraject, inclusief alle bijbehorende onderwerpen, met een bijzondere hiketocht door de Pyreneeën. Je plant daarbij zelf jouw gewenste periode in (minimaal 3 tot maximaal 6 dagen). Details (zoals startdatum en -locatie, einddatum en -locatie) worden in onderling overleg nauwkeurig afgestemd. Je bent zelf verantwoordelijk voor alle benodigdheden en heen- en terugreis. Meer informatie vind je hier op de pagina Meerdaagse outdoor loopbaanreizen

 

 • 1-daagse outdoor loopbaandagen Dit is één volle dag coaching / loopbaanbegeleiding voor jou. Op ieder onderwerp of thema waar jij eens goed aandacht aan wilt besteden. Voor 2019 staan er maandelijks twee outdoor loopbaandagen ingepland welke plaats vinden van Wijk bij Duurstede naar Amerongen. De zaterdag is altijd individueel – dit zijn dus ook de ‘individuele outdoor loopbaandagen’. Op de zondag kunnen er maximaal 3 deelnemers mee; dit zijn de zogenaamde ‘open outdoor loopbaandagen”. Meer informatie vind je hier op de pagina 1-daagse outdoor loopbaandagen

 

Inhoud

 

Inhoud meerdaagse outdoor loopbaanreis

In een loopbaan meerdaagse komen alle stappen van een loopbaantraject uitgebreid aan de orde zoals ook toegelicht op de pagina Loopbaanbegeleiding:

 • Stap 1: Zelfwaardering en zelfvertrouwen
 • Stap 2: Plezier
 • Stap 3: Wensen en kwaliteiten (wat wil ik, wat kan ik)
 • Stap 4: Missie, doelen en acties
 • Stap 5: Marktonderzoek en focus
 • Stap 6: Profileren (Personal Branding)
 • Stap 7: Marktbenadering

Duidelijk krijgen wat je wilt, waar je dat kunt gaan doen en hoe je daar terecht komt. Vanuit de realiteit en omstandigheden waarmee je te maken hebt ga je stap voor stap onderzoeken hoe en waar jij je talenten en capaciteiten optimaal kunt inzetten. Toewerken naar een plek op de arbeidsmarkt, in loondienst of als zelfstandige, waar je werkt met plezier en voldoening.  

Inhoud 1-daagse outdoor loopbaandagen

Op een enkele outdoor loopbaandag kun je ieder onderwerp of thema inbrengen waarvan jij behoefte om daar eens goed aandacht aan te besteden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan “wat wil ik nu eigenlijk?” Of je weet best wat je wilt maar “hoe krijg ik dat dan voor elkaar?” Of je moet de sollicitatiemarkt op en je wilt leren hoe jij jezelf schriftelijk en mondeling goed en overtuigend kunt profileren. Je kunt inbrengen wat je wilt en daar gaan we vervolgens concreet en resultaatgericht mee aan de slag.
Als je echt een dag voor jezelf wilt dan kun je deelnemen aan de individuele outdoor loopbaan dag. Op de ‘open’ outdoor loopbaandag kunnen meerdere deelnemers aanwezig zijn (maximaal 3). 

Voor wie geschikt?
 

Voor wie geschikt?

Outdoor toekomstbegeleiding is met name geschikt voor jou als je houdt van:

 • Natuur
 • Buiten zijn
 • Stilte
 • In beweging zijn
 • Wandelen
En natuurlijk, maar dat spreekt vanzelf, ben je op zoek naar een nieuwe invulling van jou (werk)leven.

 

Outdoor loopbaan mogelijkheden

Pin It on Pinterest

Share This