Van twijfel en serieuze missers tot mini-vakantie en nieuwe energie

door | jul 6, 2014

Van twijfel en serieuze missers tot mini-vakantie en nieuwe energie

Geen water… een serieuze misser

Ik heb weer letterlijk ervaren hoe belangrijk het is om goed voor je lichaam te zorgen. En hoe snel het mis kan gaan als je dat niet doet…

Het is zomer en ik kom steeds verder in het zuiden. Overdag lopen de temperaturen inmiddels gemakkelijk op tot zo'n 30 graden. En als het echt warm is, zoals vandaag, tot zeker 35 graden. Dat betekent veel drinken, zoals we allemaal weten. Zeker bij de nodige inspanning. Dat weet ik ook. En toch ben ik hiermee de mist in gegaan. Ik vertrouwde er 's ochtends op dat ik onderweg wel voldoende water bijvul-punten zou tegenkomen. Maar op een hete dag was dat een keer niet het geval. Onverbiddelijk sloeg de man met de hamer toe. De energie verdween uit mijn lichaam; mijn tempo zakt naar een bedenkelijk niveau. Hoofdpijn. Moe.

Laat en langzaam kom ik uiteindelijk op een camping aan. M'n hoofd gaat onder de kraan en ik drink zo twee liter water. Blij dat ik er ben en een hele wijze les rijker.

Twijfel

Ik krijg ook last van m'n schouders en ben aan het worstelen met m'n rugzak. Strakker, losser, hoger, lager… niks helpt. Ik krijg wat last van m'n knie. Twijfel aan de gewichtsverdeling; twijfel aan van alles en ik besluit een paar dagen rust te nemen. In de gîte waar ik zit, verblijft ook een osteopaat. Ze bekijkt m'n knie en constateert dat ik 'uit balans' ben. Oorzaak: de gewichtsverdeling in m'n rugzak; een schot in de roos. In de gîte spreek ik ook een zeer ervaren Camino ganger en met hem samen kom ik eruit. We delen mijn rugzak opnieuw in, stellen hem weer goed af; nu met veel meer gewicht op de heupen en dat voelt direct veel beter. Als vanouds. Met vertrouwen en zonder twijfel ga ik weer op pad.

Zo is twijfel op zich niets slechts. We zeggen al gauw: Je moet niet twijfelen, maar keuzes maken en daadkrachtig zijn. Twijfel zorgt er echter wel voor dat je gaat onderzoeken. En juist dan vind je oplossingen.

Mini-vakantie

De ochtend na m'n 'water avontuur' besluit ik een aantal dagen niet te lopen. Een soort mini vakantie om mijn lichaam even rust te gunnen en energie bij te tanken. Ik verblijf in een heerlijk gîte net buiten Cahors. En daar kom ik letterlijk bij. Ik heb er dan 1600 kilometer opzitten. Even een paar dagen niets. Daar heb ik behoefte aan.

Ik slaap meer, drink en eet goed. Soms heb ik mooie gesprekken met andere gasten. En ik schrijf. De tuin van de gîte is een heerlijke plek om dat allemaal te doen. Een tuinparadijs. In de stad zelf kom ik nauwelijks. Mijn batterij laadt zich weer op, voel ik.

Op een gegeven moment – na zo'n drie dagen – krijg ik weer zin om op stap te gaan.

 

Vol energie – fantastische wandeldagen

Heerlijk lopen is het de dagen daarna. Ik heb weer het volste vertrouwen in m'n rugzak en mijn lichaam. Ik voel de energie. Soms lijkt het weer of m'n voeten amper de grond raken. Het is genieten van de omgeving. Na Cahors zie ik graan en korenvelden die soms zo ver reiken als de horizon. Vanaf Moissac komen daar nog eens de fantastische zonnebloemvelden bij!

Vooral als de zon schijnt is de gouden gloed van deze velden betoverend. Gedurende drie dagen heb ik ook weer een metgezel: Rob. We kunnen fijn filosoferen over het leven, maar ook heel concreet en resultaatgericht naar doelen toewerken. Mooie, waardevolle dagen weer! De komende weken loop ik alleen door richting Saint Jean de Port waar ik 19 juli gezelschap zal krijgen van twee Petra's.

Ik wens jullie voor nu een mooie voortzetting van de zomer. Tot het volgende blog!

 

Met warme groet,

Dirk van Asselt | De Reiscoach | www.dereiscoach.nl

Facebook: dirkvanasselt

 

 

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Wat als een klant niet betaald?

Ik lees, hoor, zie hier nooit over en ik kan me niet voorstellen dat niemand hier ooit mee te maken krijgt. Hoeveel zelfstandig coaches zijn er wel niet in Nederland met veelal particuliere klanten, want zo beginnen we toch vaak? Wat ik lees op facebook en linked in...

Terug van weg geweest

M’n laatste blog was van maart 2018 met de titel “Heel eenvoudig van pure stress naar genieten” - https://dirkvanasselt.nl/heel-eenvoudig-van-pure-stress-naar-intens-genieten/ Inmiddels is het dus april 2022.Ik heb eigenlijk een soort blogpauze van een jaar of vier...

Heel eenvoudig van pure stress naar intens genieten.

Afgelopen weekeind gaf ik in de jaarbeurs op de Fiets en Wandelbeurs in een zaal van 80 – 100 man een lezing over mijn GR11 hikeavontuur van de afgelopen zomer dwars door en over de Pyreneeën.

Wat levert het nou op?

Wel leuk zo’n hiketocht door de Pyreneeën maar wat levert het nou eigenlijk op? Wat brengt het je?
Wat word je er wijzer van? Is het alle kosten en inspanningen waard?

Finale

Het is in vele opzichten een reis van uitersten geweest.

Ontspannen

Dit blog opnieuw geschreven tijdens een rustdag na 10 intensieve dagen met zeer veel klimmen en dalen. Ik zit nu ongeveer 2/3 van m’n hiketocht en heb nog zo’n 2 weken te gaan.

Focus, focus, focus.

Geschreven vanaf camping Valle de Burajelo (vlakbij Torla) waar ik de GR11 loop door de Spaanse Pyreneeën.

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Iedereen zijn talent

Artikel over talent. Dat iedereen een specifiek talent (en) heeft. Ook bijvoorbeeld zogenaamde onhandelbare jongeren. Juist zeker zijn omdat ze vaak hooggevoelig zijn. Het is de kunst de juiste omstandigheden te scheppen om hun talenten voor zichzelf herkenbaar te maken en voor de buitenwereld zichtbaar.

Leven om te vergeten….of zinvol leven

Gisteravond na ‘de avond touretappe’ op de Belgische zender zat ik nog wat te zappen waarbij ik terecht kwam op een uitzending waarbij bewoners van een verzorgingstehuis werden gevolgd in hun leven daar.

Tegenslag….

Tegenslag. Hoe ga je daar nu mee om? Want tegenslag hoort bij het leven en iedereen krijgt daar op z’n tijd mee te maken. Hoe komt het dat de een zich er bij neer legt en de volgende dag vol goede moed doorgaat met het volgende project. Terwijl de ander er somber van wordt, vindt dat hem / haar altijd van dit soort dingen overkomt. Het niet meer zitten en erin blijft hangen?

Zeg eens wat vaker ‘ja’.

Ik las laatst een artikel in het Salt magazine (Magazine over actief en avontuurlijk leven) een interview met de outdoorfilosoof Dave Cornthwaite. Een verhaal over iemand die luisterde naar zijn hart en vooral ging doen. Ik ben gek op dat soort verhalen maar 1 zin in...

‘Ik ben niet te veranderen, zo zit ik nu eenmaal in elkaar’ – Onzin!

Veranderen, gedrag, van twijfel naar keuzes maken, coaching, coachtraject, van verlegen naar assertief, van faalangst naar zelfvertrouwen.

Natuur(lijke) inspiratie

In het huidige digi- en prestatie tijdperk kunnen we 24 uur per dag druk zijn met alle mogelijke denkbare bezigheden, social media, informatie vergaren, etcetera. Al die prikkels in overvloed biedt veel mogelijkheden, kansen en ontwikkeling maar tegelijkertijd kan het...
Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

3 Reacties

 1. Debby

  wauw….prachtig geschreven weer. Het bewijst maar weer dat luisteren naar je lichaam zoooo belangrijk is. Ik wens je nog een paar mooie "facebookloze" wandeldagen toe. 😉 tot later.

  Antwoord
 2. Carola

  Wat mooi hoe je beschrijft hoe je een lastige ervaring ombuigt in een kracht. Wat mooi om te lezen hoe je jezelf de ruimte geeft om te leren en te groeien. Ja, wat is voelen belangrijk. Het brengt je heeeeel ver. Zowel letterlijk als figuurlijk. 😉

  Antwoord
 3. linda

  hoi broer
  het zal voor jou vast heerlijk zijn een aantal dagen zonder ” verplichte ” berichtjes maar ik mis het wel …..
  gewoon lekker met je mee reizen en mee genieten van je verhalen ……
  lieve groetjes van je zus / zussie 🙂 😉

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This