Vertrouwen

door | jan 5, 2013

Vertrouwen

 

 

 

 

 

 

Vertrouwen van jezelf
Vertrouwen van de ander
Loslaten
Angst
Vertrouwen op je verstand
Vertrouwen op je gevoel
Oprecht
Accepteren
Fouten durven maken
Fouten mogen maken
Vertrouwen op je lichaamssignalen
Trouw zijn aan jezelf

Trouw zijn aan mezelf. Dat was de belofte die mijn geliefde zichzelf deed afgelopen oudejaarsnacht 0.00 uur. En ik vond hem zo mooi dat ik deze ook mijzelf cadeau deed.
Trouw zijn aan jezelf betekend eigenlijk handelen in overeenstemming met wie je bent en wat je gelooft.
Trouw zijn aan jezelf is je ook bewust zijn van wat voor jou belangrijk is: je eigen behoeften, normen en waarden kennen. Weten waar je blij van wordt en wat je plezier geeft. Weten waar je hart ligt, wat je dromen zijn, wat je passie is.
Trouw zijn aan jezelf vraagt moed. Het betekent dat je je eigen keuzes maakt. Dat je anderen niet laat bepalen hoe jij je leven leven moet. Het betekent leren omgaan met onzekerheid en angst.

Dat is nogal wat allemaal. Een hele klus en misschien heb ik hier wel mijn hele leven voor nodig. Wat heb ik dan, in tijden van bijvoorbeeld onzekerheid, nodig om toch trouw te zijn aan mezelf?

 • Vertrouwen. En dan ben ik weer terug bij het eerste woord waar ik dit blog mee begon. Vertrouwen dat het goed komt en dat het leven loopt zoals dat voor mij bestemd is.
 • En accepteren dat ‘op jezelf vertrouwen en trouw zijn aan jezelf’ dus ook een leerproces is. Dat het dus niet allemaal in 1 keer perfect hoeft te zijn.

Zo zijn er ook genoeg momenten dat alle vertrouwen zomaar ineens onder je voeten vandaan geschoten wordt. Als je bijvoorbeeld te horen krijgt dat de kanker terug is en je nog een maand of zes te leven hebt. Als je mazzel hebt wat langer… Zoals een bijzonder iemand uit m’n omgeving laatst te horen kreeg.
Ja, dan is het moeilijk om op vertrouwen te vertrouwen. En toch, toch geloof ik dat ook op die bizarre momenten het neer komt op vertrouwen. Op het vertrouwen dat je ook in dat geval niet voor niets op deze aarde hebt rondgelopen. Dat je ook in dat geval iets hebt bijgedragen. Misschien is dat dan wel iets waar je jezelf helemaal niet bewust van bent. Maar vertrouw er maar op dat dat dan toch het geval is.

Ik wens jullie allemaal heel veel vertrouwen toe het komende jaar!

Met een hartegroet,
Dirk van Asselt

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Wat als een klant niet betaald?

Ik lees, hoor, zie hier nooit over en ik kan me niet voorstellen dat niemand hier ooit mee te maken krijgt. Hoeveel zelfstandig coaches zijn er wel niet in Nederland met veelal particuliere klanten, want zo beginnen we toch vaak? Wat ik lees op facebook en linked in...

Terug van weg geweest

M’n laatste blog was van maart 2018 met de titel “Heel eenvoudig van pure stress naar genieten” - https://dirkvanasselt.nl/heel-eenvoudig-van-pure-stress-naar-intens-genieten/ Inmiddels is het dus april 2022.Ik heb eigenlijk een soort blogpauze van een jaar of vier...

Heel eenvoudig van pure stress naar intens genieten.

Afgelopen weekeind gaf ik in de jaarbeurs op de Fiets en Wandelbeurs in een zaal van 80 – 100 man een lezing over mijn GR11 hikeavontuur van de afgelopen zomer dwars door en over de Pyreneeën.

Wat levert het nou op?

Wel leuk zo’n hiketocht door de Pyreneeën maar wat levert het nou eigenlijk op? Wat brengt het je?
Wat word je er wijzer van? Is het alle kosten en inspanningen waard?

Finale

Het is in vele opzichten een reis van uitersten geweest.

Ontspannen

Dit blog opnieuw geschreven tijdens een rustdag na 10 intensieve dagen met zeer veel klimmen en dalen. Ik zit nu ongeveer 2/3 van m’n hiketocht en heb nog zo’n 2 weken te gaan.

Focus, focus, focus.

Geschreven vanaf camping Valle de Burajelo (vlakbij Torla) waar ik de GR11 loop door de Spaanse Pyreneeën.

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Iedereen zijn talent

Artikel over talent. Dat iedereen een specifiek talent (en) heeft. Ook bijvoorbeeld zogenaamde onhandelbare jongeren. Juist zeker zijn omdat ze vaak hooggevoelig zijn. Het is de kunst de juiste omstandigheden te scheppen om hun talenten voor zichzelf herkenbaar te maken en voor de buitenwereld zichtbaar.

Leven om te vergeten….of zinvol leven

Gisteravond na ‘de avond touretappe’ op de Belgische zender zat ik nog wat te zappen waarbij ik terecht kwam op een uitzending waarbij bewoners van een verzorgingstehuis werden gevolgd in hun leven daar.

Tegenslag….

Tegenslag. Hoe ga je daar nu mee om? Want tegenslag hoort bij het leven en iedereen krijgt daar op z’n tijd mee te maken. Hoe komt het dat de een zich er bij neer legt en de volgende dag vol goede moed doorgaat met het volgende project. Terwijl de ander er somber van wordt, vindt dat hem / haar altijd van dit soort dingen overkomt. Het niet meer zitten en erin blijft hangen?

Zeg eens wat vaker ‘ja’.

Ik las laatst een artikel in het Salt magazine (Magazine over actief en avontuurlijk leven) een interview met de outdoorfilosoof Dave Cornthwaite. Een verhaal over iemand die luisterde naar zijn hart en vooral ging doen. Ik ben gek op dat soort verhalen maar 1 zin in...

‘Ik ben niet te veranderen, zo zit ik nu eenmaal in elkaar’ – Onzin!

Veranderen, gedrag, van twijfel naar keuzes maken, coaching, coachtraject, van verlegen naar assertief, van faalangst naar zelfvertrouwen.

Natuur(lijke) inspiratie

In het huidige digi- en prestatie tijdperk kunnen we 24 uur per dag druk zijn met alle mogelijke denkbare bezigheden, social media, informatie vergaren, etcetera. Al die prikkels in overvloed biedt veel mogelijkheden, kansen en ontwikkeling maar tegelijkertijd kan het...
Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

1 Reactie

 1. Louise de Vries Lentsch

  Mooi verhaal en zo juist. 
  In 2010 zei mijn vader vlak voor zijn uitgebreide hartoperatie: Heb vertrouwen, komt goed.
  Na 2 weken op de IC overleed hij. Hij had nog graag zo'n 15 jaar geleefd maar als hij zou overlijden was het ook goed zei hij.
  en ja inderdaad het komt goed ook al is het anders dan je had gewild.
  groet
  Louise

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This