Waarom op reis, en waarom alleen?

Een van mijn lijfspreuken is “Travelling is my university of life”. Reizen is niet alleen leuk, avontuur, nieuwe landen en culturen ontdekken, mensen ontmoeten en soms vrienden voor het leven maken.
Het is daarnaast ook een zeer leerzame ervaring – zeker als je alleen reist.
Je wordt en bent op jezelf aangewezen. Je leert improviseren en met de omstandigheden om te gaan. Je leert jezelf door en door kennen en dat is soms best confronterend. Je leert heel goed te luisteren naar je lichaam. Je krijgt te maken met obstakels en tegenslagen. En zo loop je altijd tegen je eigen leercurve aan. En kom je hoe dan ook thuis met een schat aan ervaring.

Dus reiscoaching is voor wie geschikt?

Voor jong en oud. Als je toe bent aan een sabbatical van een jaar. Of eens wilt lekker beginnen met een mooie tocht van twee weken door Nederland. Of dat je net met pensioen bent en alle tijd van de wereld hebt. Of er gewoon een maandje tussenuit wilt. Het maakt niet uit. Als jij het avontuur van je leven aan wilt gaan en daarbij wat ‘’opstart’’ hulp kunt gebruiken ben je bij mij wellicht aan het juiste adres.

Hoe ik te werk ga

Ik laat je zoveel mogelijk zelf doen. Waarom? Omdat je het daarmee zelf leert en je volgende reizen zelf kunt plannen, organiseren, etcetera. Bovendien bouw je zo zelfvertrouwen op en ga je met je reis bezig zijn.
Ik zal een voorbeeld geven.
Stel je wilt een fietsreis gaan maken. En je hebt nog geen fiets.
Ik ga dan niet de fiets voor jou uitzoeken of zelfs kopen. Maar ik ga je wel begeleiden in de keuzes die je maakt. Wat voor soort reis ga je maken? Wat zijn de omstandigheden? Hoeveel bepakking gaat ermee? Welke mogelijkheden heb je budgettair (nieuw, 2e hands)? Waar vind je fietsen, waar moet je op letten, wat is belangrijk, etcetera. Zodat je weet wat je nodig hebt. Ik kan je aanwijzingen geven waar je kunt vinden wat je zoekt. Maar nogmaals: ik laat je zoveel mogelijk zelf doen. Daar heb en leer je het meest van.
En zo geldt het ook voor je aanschaf van bv een rugzak, een tentje, etcetera.

Voor wie

Het schijnt dat je je aanbod moet richten op specifieke doelgroepen. Ik doe er niet aan mee.
Werken aan invulling van een zinvol leven is naar mijn idee totaal onafhankelijk van leeftijd, geslacht, opleiding, etcetera.

Iedereen is welkom die:

  • gemotiveerd is
  • houdt van de natuur
  • houdt van bewegen
  • nieuwsgierig is naar zijn inzichten en mogelijkheden

 

Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

Pin It on Pinterest

Share This