Waarom op reis, en waarom alleen?

Een van mijn lijfspreuken is “Travelling is my university of life”. Reizen is niet alleen leuk, avontuur, nieuwe landen en culturen ontdekken, mensen ontmoeten en soms vrienden voor het leven maken.
Het is daarnaast ook een zeer leerzame ervaring – zeker als je alleen reist.
Je wordt en bent op jezelf aangewezen. Je leert improviseren en met de omstandigheden om te gaan. Je leert jezelf door en door kennen en dat is soms best confronterend. Je leert heel goed te luisteren naar je lichaam. Je krijgt te maken met obstakels en tegenslagen. En zo loop je altijd tegen je eigen leercurve aan. En kom je hoe dan ook thuis met een schat aan ervaring.

Online reiscoaching: voor wie geschikt? 

Ik richt mij op de 50 plusser die nog niet eerder individueel een wandel- of fietsreis heeft ondernomen. Waarom?
Ten eerste omdat ik zelf inmiddels een ruime 50 plusser ben en ik me kan inleven in de levensfase waarin je je bevindt. En ik kan me, uit eigen ervaring, herkennen in de vragen en twijfels die je hebt.
Ten tweede omdat ik merk dat er – naarmate we wat ouder worden – best de nodige overtuigingen in ons geslopen kunnen zijn die ons ervan weerhouden de eerste stap daadwerkelijk te zetten. Dit zijn veelal overtuigingen als “kan ik niet”, “daar ben ik nu te oud voor”, “al die gevaren onderweg”, “ik verdwaal”, etcetera. Deze belemmerende overtuigingen kunnen je aardig in de weg zitten en je weerhouden om je dromen te realiseren.
De “truc” is om een plan te maken gebaseerd op je dromen/wensen/ideeën en daar vervolgens heel gericht stap voor stap naar toe te werken.

Dus wil je eens lekker beginnen met een mooie tocht van twee weken door Nederland. Of ben je toe aan een sabbatical van een jaar. Of ben je net met pensioen en wil je je eens gaan nadenken over invulling van de rest van je leven gedurende een wandel- of fietstocht?
Het maakt niet uit. Als jij eens wat nieuws wilt uit proberen of het avontuur van je leven aan wilt gaan en daarbij wat ‘’opstart’’ hulp kunt gebruiken ben je bij mij wellicht aan het juiste adres.

Hoe ik te werk ga

Ik laat je zoveel mogelijk zelf doen. Waarom? Omdat je het daarmee zelf leert en je volgende reizen zelf kunt plannen, organiseren, etcetera. Bovendien bouw je zo zelfvertrouwen op en ga je met je reis bezig zijn.
Ik zal een voorbeeld geven.
Stel je wilt een fietsreis gaan maken. En je hebt nog geen fiets.
Ik ga dan niet de fiets voor jou uitzoeken of zelfs kopen. Maar ik ga je wel begeleiden in de keuzes die je maakt. Wat voor soort reis ga je maken? Wat zijn de omstandigheden? Hoeveel bepakking gaat ermee? Welke mogelijkheden heb je budgettair (nieuw, 2e hands)? Waar vind je fietsen, waar moet je op letten, wat is belangrijk, etcetera. Zodat je weet wat je nodig hebt. Ik kan je aanwijzingen geven waar je kunt vinden wat je zoekt. Maar nogmaals: ik laat je zoveel mogelijk zelf doen. Daar heb en leer je het meest van.
En zo geldt het ook voor je aanschaf van bv een rugzak, een tentje, etcetera.

Share This