Voorbereiden of juist niet…

door | mrt 9, 2014

Voorbereiden of juist niet…

30 maart komt rap dichterbij. Ik kijk er zeer naar uit en ben me op diverse terreinen aan het voorbereiden:

 • Rugzak met alle benodigdheden voor 5 maanden onderweg zijn.
  ​Ik heb hem al een keer of drie compleet ingepakt. Zat eerst op 18,5 Kg. De tweede keer op 16,5 Kg. Bedoeling is tenslotte uit te komen op 15,5.
 • Fysiek trainen
  Twee maanden geleden begonnen met een rondje van 2 uur met bepakking. En zit nu op drie dagen achtereen van 4 ½ uur. Ik voel me met de week sterker worden.
 • Materiaal
  Heb alles wel verzameld. Van veiligheidsspelden tot en met het lichtgewicht trekkerstentje.
 • M’n Blog https://dirkvanasselt.nl/category/blog/volg-je-hart-inspiratie/ waarop ik, voor zover mogelijk, ga bijhouden waar ik ongeveer ben en zoal beleef.
  Ook zal ik hier regelmatig inzichten en tips delen op de thema’s toekomstbegeleiding en persoonlijke ontwikkeling.
 • Overnachtingsplekken
  Voor de eerste 2 weken heb ik toch aardig uitgepuzzeld waar ik kan overnachten. In geval van goed weer op campings en bij slecht weer ergens met een vast dak boven mijn hoofd.
 • Diverse apps.
  Moet toch een beetje met de tijd meegaan en het wordt de reiziger steeds gemakkelijker gemaakt. Zo ontdekte ik pas een leuke vertaal app. Mijn Frans is niet mijn sterkste kant. Maar niet getreurd daar is een app voor. Je spreekt je zin in het Nederlands in en m’n telefoon of ipad neemt het woord en spreekt dezelfde zin 2 seconden later uit in vloeiend Frans of welke taal dan ook!

Tot ik me realiseer, lees en hoor van eerdere Camino ‘gangers’ dat de Camino juist bedoeld is om te vertrouwen op het onbekende. Erop te vertrouwen dat je op het juiste moment de juiste mensen tegenkomt. En dat je dus juist niet alles moet gaan plannen, uitzoeken, etcetera.
Oei, daar heb ik dus nog wel wat moois te leren…
Maar om nu alles los te laten gaat me nu nog een stap te ver (misschien denk ik daar anders over na terugkomst van mijn camino). Dus ik ga voor nu maar een soort tussenbalans zoeken.

Me fysiek goed voorbereiden. Lekker ontspannen ook zo nu en dan.
Rondje lopen omgeving Venlo. En dus ook gewoon puur genieten.

Her en der wat slaaplekjes weten. M’n route op hoofdlijnen weten. Wat handige appjes downloaden. En het verder gewoon aan ‘de kosmos’ overlaten.
Hoe dan ook, ik heb er bijzonder veel zin in en ben erg nieuwsgierig  naar wat het me gaat brengen.

 

 

 

 

p.s.
Op dit blog https://dirkvanasselt.nl/category/blog/volg-je-hart-inspiratie/ ga ik, voor zover mogelijk, bijhouden waar ik ongeveer ben en zoal beleef. Ook zal ik hier regelmatig inzichten en tips delen op de thema’s toekomstbegeleiding en persoonlijke ontwikkeling.

 

Met sportieve groet,
Dirk van Asselt

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Wat als een klant niet betaald?

Ik lees, hoor, zie hier nooit over en ik kan me niet voorstellen dat niemand hier ooit mee te maken krijgt. Hoeveel zelfstandig coaches zijn er wel niet in Nederland met veelal particuliere klanten, want zo beginnen we toch vaak? Wat ik lees op facebook en linked in...

Terug van weg geweest

M’n laatste blog was van maart 2018 met de titel “Heel eenvoudig van pure stress naar genieten” - https://dirkvanasselt.nl/heel-eenvoudig-van-pure-stress-naar-intens-genieten/ Inmiddels is het dus april 2022.Ik heb eigenlijk een soort blogpauze van een jaar of vier...

Heel eenvoudig van pure stress naar intens genieten.

Afgelopen weekeind gaf ik in de jaarbeurs op de Fiets en Wandelbeurs in een zaal van 80 – 100 man een lezing over mijn GR11 hikeavontuur van de afgelopen zomer dwars door en over de Pyreneeën.

Wat levert het nou op?

Wel leuk zo’n hiketocht door de Pyreneeën maar wat levert het nou eigenlijk op? Wat brengt het je?
Wat word je er wijzer van? Is het alle kosten en inspanningen waard?

Finale

Het is in vele opzichten een reis van uitersten geweest.

Ontspannen

Dit blog opnieuw geschreven tijdens een rustdag na 10 intensieve dagen met zeer veel klimmen en dalen. Ik zit nu ongeveer 2/3 van m’n hiketocht en heb nog zo’n 2 weken te gaan.

Focus, focus, focus.

Geschreven vanaf camping Valle de Burajelo (vlakbij Torla) waar ik de GR11 loop door de Spaanse Pyreneeën.

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Iedereen zijn talent

Artikel over talent. Dat iedereen een specifiek talent (en) heeft. Ook bijvoorbeeld zogenaamde onhandelbare jongeren. Juist zeker zijn omdat ze vaak hooggevoelig zijn. Het is de kunst de juiste omstandigheden te scheppen om hun talenten voor zichzelf herkenbaar te maken en voor de buitenwereld zichtbaar.

Leven om te vergeten….of zinvol leven

Gisteravond na ‘de avond touretappe’ op de Belgische zender zat ik nog wat te zappen waarbij ik terecht kwam op een uitzending waarbij bewoners van een verzorgingstehuis werden gevolgd in hun leven daar.

Tegenslag….

Tegenslag. Hoe ga je daar nu mee om? Want tegenslag hoort bij het leven en iedereen krijgt daar op z’n tijd mee te maken. Hoe komt het dat de een zich er bij neer legt en de volgende dag vol goede moed doorgaat met het volgende project. Terwijl de ander er somber van wordt, vindt dat hem / haar altijd van dit soort dingen overkomt. Het niet meer zitten en erin blijft hangen?

Zeg eens wat vaker ‘ja’.

Ik las laatst een artikel in het Salt magazine (Magazine over actief en avontuurlijk leven) een interview met de outdoorfilosoof Dave Cornthwaite. Een verhaal over iemand die luisterde naar zijn hart en vooral ging doen. Ik ben gek op dat soort verhalen maar 1 zin in...

‘Ik ben niet te veranderen, zo zit ik nu eenmaal in elkaar’ – Onzin!

Veranderen, gedrag, van twijfel naar keuzes maken, coaching, coachtraject, van verlegen naar assertief, van faalangst naar zelfvertrouwen.

Natuur(lijke) inspiratie

In het huidige digi- en prestatie tijdperk kunnen we 24 uur per dag druk zijn met alle mogelijke denkbare bezigheden, social media, informatie vergaren, etcetera. Al die prikkels in overvloed biedt veel mogelijkheden, kansen en ontwikkeling maar tegelijkertijd kan het...
Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

4 Reacties

 1. scrooge

  Via je nieuwsbrief heb ik van je voornemen vernomen. Ik wens je een hele fijne en inspirerende reis. Wat de voorbereidingen betreft, ben je goed bezig, denk ik. Te uitgebreid moet je het zeker niet doen. Op mijn eerste fietsvakanties, die ik toen nog tot in de puntjes uitgestippeld heb, ging het altijd op dag één al mis – het weer,  verloren bagage, mindere conditie of een gemiste afslag lieten mijn mooie schema in de soep lopen. Maar het waren toch altijd heel leuke reizen.

  Ik ga je blog zeker volgen en ben benieuwd naar je belevenissen en ervaringen.

  Groeten, Petra

  Antwoord
  • Dirk van Asselt

   Dank je voor je persoonlijke bericht en tips Petra!
   Wie weet, tot contacts.

   Met hartelijke groet,
   Dirk van Asselt

   Antwoord
 2. Aad

  Beste Dirk,

  Ik las je stukje in weekblad Wijdemeren en als dorpsgenoot wil ik die reis ook maken over een jaar of 2 a 3. Dus ik vind het zeer interessant om jouw verhaal en je reis te volgen. Mooie website ook. Professioneel hoor. Ik heb nog niet alles van je gelezen maar ben toch benieuwd naar de hoeveelheid elke dag meesjouwen tot het zoeken van een geschikte slaapplaats. Het leek mij ook makkelijk om een tent mee te nemen maar dat zijn wel weer aardig wat kilo's. Ik heb nog "tijd zat" en ga jou eerst heel veel succes toewensen en zo te lezen gaat het je ook wel lukken. Groet Aad

  Antwoord
 3. Dirk van Asselt

  Dank je wel Aad!
  Leuk om zo'n bericht van een dorpsgenoot te krijgen. Wie weet ontmoeten we elkaar nog eens!

  Groet,
  Dirk

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This