Wat levert het nou op?

door | sep 11, 2017

Wat levert het nou op?
Wat levert het nou op

Wel leuk zo’n hiketocht door de Pyreneeën maar wat levert het nou eigenlijk op? Wat brengt het je?
Wat word je er wijzer van? Is het alle kosten en inspanningen waard?

Tsja, ik ben nu zo’n vier weken thuis. Redelijk bijgekomen. Inmiddels kom ik weer in de richting van
mijn oude gewicht en heb ook wel weer de draad opgepakt van werk en het sociale leven. Dus
allemaal prima. Maar is er daadwerkelijk iets veranderd in mijzelf?

Zeker!
Op mijn wandelreis van 2014 ontmoette ik een man die de uitspraak had “Travelling is the university
of life”. Dat vond en vind ik een hele mooie waar ik nog steeds voor de volle 100% achter sta. En zo
heb ik het ook nu weer ervaren. Iedere ervaring doet iets met je dus in dat opzicht verander je.

Maar wat dan concreet?
En nu haak ik een beetje af…

20170716 143045

Ik heb hier namelijk lang over na gedacht maar ik kom tot de conclusie dat het eigenlijk helemaal totaal niet belangrijk is. Alsof het perse iets concreets moet opleveren. Ik was fanatiek begonnen aan een bullet lijstje maar kreeg hoe langer hoe meer het idee dat ik met een wedstrijdje bezig was om in ieder geval toch wel een stuk of 10 bullets neer te zetten….. Het ging me tegen staan.

Waar het in mijn ogen echt om gaat is dat je iets doet waar je je hartstikke goed bij voelt. Waarvan je weet en voelt – in al je vezels – dat het goed voor je is. En soms kun je dan niet precies uitleggen hoe dat dan zit. Dat heb ik nu een beetje.

20170807 104209

Want is puur genieten dan niet voldoende? Voor mij wel. En eigenlijk zou ik het hierbij moeten laten.
Maar vooruit, dan toch nog een paar algemene dingetjes omdat ik het leuk vind om op te schrijven:

Ik weet dat ik weer gegroeid ben als mens door de ervaringen die ik heb opgedaan. Ik heb onwijs
genoten van de natuur. Van de bergen. Van het ‘wild’ kamperen. Ik heb prachtige fijne mensen ontmoet die op dat moment, al was het maar voor 1 dag, oprecht vriend waren. Ik heb ook zwaar afgezien en daar ook weer van geleerd. Op praktisch gebied heb ik ook weer veel nieuwe dingen geleerd die van nut kunnen zijn voor volgende trips. Ik heb genoeg mooie nieuwe reisideeën opgedaan (die ik absoluut niet mag missen volgens de vertellende hikers) voor de komende 10 jaar.

Kortom, ‘’it was a hell of a job’’, maar een job die ik voor geen goud had willen missen!

Tenslotte vroeg iemand me laatst ‘’hoe lang kun je dit nog blijven doen’ – ik werd immers 57 op mijn hike. Ik denk eerlijk gezegd dat dit ook nog kan als je 70 bent en misschien zelfs nog wel langer – leeftijd zegt immers niet zoveel. Natuurlijk alles afhankelijk van lichamelijk en geestelijk gestel.
Maar ik ga uit van het positieve dus ik heb nog minstens 13 jaar te gaan en oei wat kun je veel doen in die tijd.

Ik dank jullie voor je meeleven, voor je aanmoedigingen soms, voor je tips en ideeën – alles hielp!

Wil je me op Facebook volgen waar ik veel regelmatiger korte ervaringen, foto’s en inspiratiemomenten deel: leuk, stuur een vriendschapsverzoek en we zijn gelinked. Ik wens je veel plezier met je plannen. Als je vragen hebt stuur me een email of een persoonlijk berichtje via Facebook ofzo. Ik wens jullie alvast een mooie herfst toe!

Tot contacts, met hartelijke groet,

Dirk van Asselt
De reiscoach – Outdoor toekomstbegeleiding
info@dirkvanasselt.nl
https://www.facebook.com/dirk.vanasselt
06-12513085
Meerdaagse 1

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Wat als een klant niet betaald?

Ik lees, hoor, zie hier nooit over en ik kan me niet voorstellen dat niemand hier ooit mee te maken krijgt. Hoeveel zelfstandig coaches zijn er wel niet in Nederland met veelal particuliere klanten, want zo beginnen we toch vaak? Wat ik lees op facebook en linked in...

Terug van weg geweest

M’n laatste blog was van maart 2018 met de titel “Heel eenvoudig van pure stress naar genieten” - https://dirkvanasselt.nl/heel-eenvoudig-van-pure-stress-naar-intens-genieten/ Inmiddels is het dus april 2022.Ik heb eigenlijk een soort blogpauze van een jaar of vier...

Heel eenvoudig van pure stress naar intens genieten.

Afgelopen weekeind gaf ik in de jaarbeurs op de Fiets en Wandelbeurs in een zaal van 80 – 100 man een lezing over mijn GR11 hikeavontuur van de afgelopen zomer dwars door en over de Pyreneeën.

Finale

Het is in vele opzichten een reis van uitersten geweest.

Ontspannen

Dit blog opnieuw geschreven tijdens een rustdag na 10 intensieve dagen met zeer veel klimmen en dalen. Ik zit nu ongeveer 2/3 van m’n hiketocht en heb nog zo’n 2 weken te gaan.

Focus, focus, focus.

Geschreven vanaf camping Valle de Burajelo (vlakbij Torla) waar ik de GR11 loop door de Spaanse Pyreneeën.

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Iedereen zijn talent

Artikel over talent. Dat iedereen een specifiek talent (en) heeft. Ook bijvoorbeeld zogenaamde onhandelbare jongeren. Juist zeker zijn omdat ze vaak hooggevoelig zijn. Het is de kunst de juiste omstandigheden te scheppen om hun talenten voor zichzelf herkenbaar te maken en voor de buitenwereld zichtbaar.

Leven om te vergeten….of zinvol leven

Gisteravond na ‘de avond touretappe’ op de Belgische zender zat ik nog wat te zappen waarbij ik terecht kwam op een uitzending waarbij bewoners van een verzorgingstehuis werden gevolgd in hun leven daar.

Tegenslag….

Tegenslag. Hoe ga je daar nu mee om? Want tegenslag hoort bij het leven en iedereen krijgt daar op z’n tijd mee te maken. Hoe komt het dat de een zich er bij neer legt en de volgende dag vol goede moed doorgaat met het volgende project. Terwijl de ander er somber van wordt, vindt dat hem / haar altijd van dit soort dingen overkomt. Het niet meer zitten en erin blijft hangen?

Zeg eens wat vaker ‘ja’.

Ik las laatst een artikel in het Salt magazine (Magazine over actief en avontuurlijk leven) een interview met de outdoorfilosoof Dave Cornthwaite. Een verhaal over iemand die luisterde naar zijn hart en vooral ging doen. Ik ben gek op dat soort verhalen maar 1 zin in...

‘Ik ben niet te veranderen, zo zit ik nu eenmaal in elkaar’ – Onzin!

Veranderen, gedrag, van twijfel naar keuzes maken, coaching, coachtraject, van verlegen naar assertief, van faalangst naar zelfvertrouwen.

Natuur(lijke) inspiratie

In het huidige digi- en prestatie tijdperk kunnen we 24 uur per dag druk zijn met alle mogelijke denkbare bezigheden, social media, informatie vergaren, etcetera. Al die prikkels in overvloed biedt veel mogelijkheden, kansen en ontwikkeling maar tegelijkertijd kan het...
Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

2 Reacties

 1. Gerard Jansbergen

  Mooi Dirk,

  Ik heb de GR11 deze zomer ook gelopen in 43 etappes vanaf 3 juli.
  Veel van de aspecten die je beschrijft herken ik onder meer afzien, korte intense contacten en vooral het belang daarvan. Ook het belang van een te dragen, dwz niet te zware rugzak.
  In Torla ben ik naar de Correos gegaan en heb alles wat tot dan toe overbodig was terug gestuurd naar huis. Dat scheelde 5 kilo. Met een rugzak van netto 13 kg (zonder water en voeding) ging het daarna goed.

  Of je hiermee tot je 70e kunt doorgaan weet ik niet. Jij bent 57 geworden. Ik ben 66 jaar, word in maart 67. Onderweg kwam ik één persoon, een Fransman, tegen die wat ouder was.
  Maar goed, the proof of the pudding is in the eating.

  Hartelijke groet, Gerard

  Antwoord
 2. Dirk van Asselt

  Mooi – Een GR11 medehiker!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This