Wildkamperen, gezelschap en de kathedraal op de rots: twee weken hoogtepunten

door | jun 22, 2014

Wildkamperen, gezelschap en de kathedraal op de rots: twee weken hoogtepunten

Deze week schrijf ik over de afgelopen twee weken: één grote aaneenschakeling van hoogtepunten! Le Puy-en-Velay binnenlopen, samen lopen met Marieke en Monique, wildkamperen, heel veel natuurschoon en hoge cols beklimmen…

Le Puy-en-Velay binnenkomen

Le Puy ligt zo halverwege m'n reis. Ik heb er daar zeker 1500 kilometer te voet opzitten. En nog een keer 1500 km te gaan….

Ik weet dat de imposante kathedraal van Le Puy bovenop een rotspunt is gebouwd. Dus de dag dat ik naar Le Puy loop, probeer ik de hele dag door een glimp van de kathedraal op te vangen. Mijn geduld werd echter danig op de proef gesteld. Pas een half uur voordat we – ik loop deze dagen samen met Marieke – daadwerkelijk in Le Puy zijn, is de Notre Dame zichtbaar. En het doet me heel veel!

Ik besef de weg die ik inmiddels heb afgelegd; geweldige, maar ook moeilijke momenten passeren mijn gedachten in sneltreinvaart. Het besef ook dat ik nu op de helft ben. Eventjes is dat een beetje emotioneel. Vanaf nu kan ik 'aftellen'. Maar ik besef ook snel dat me nog ongelooflijk veel moois te wachten staat. Ik kijk enorm uit naar de komende tijd.

Gezelschap van Marieke en Monique

Prachtige dagen waren het met deze twee kanjers. Eerst met Marieke op stap over de hoge cols (zie de volgende highlight). We maakten lange dagen, verdwaalden soms. We genoten van heerlijke lunches midden in een weiland; filosofeerden over het leven en dachten na over de plannen om Marieke's idealen werkelijkheid te maken. En gezongen. Deze dame heeft mij ook weer veel geleerd!

Met Monique heb ik het wildkamperen ontdekt. Gewoon een plek middenin de natuur opzoeken, tentje opzetten en genieten. De ene keer in het bos; de andere keer middenin een open veld. Eén keer zaten we in hooischuur omdat er onweer op komst was. We praatten over dromen, wensen, doelen en de concrete acties die daaruit voortvloeien. Monique heeft haar inspiratieboekje helemaal volgeschreven en is duidelijk haar eigen weg aan het uitstippelen.

Hoge cols en natuurschoonheid in het kwadraat

De Col du Béal van 1400 meter, de Col des Supeyres van 1600 meter… Allemaal beklommen. En het zijn toch serieuze 'heuvels' voorbij de bomengrens. De wind heeft er vrij spel en de uitzichten zijn echt fabuleus.

De 'mooiheid' is bijna niet in woorden weer te geven. Maar ook niet in beelden. Ik maak foto's, maar neem daarnaast heel regelmatig de tijd om al het moois bewust 'op te slaan'. Pauzes om even lekker te mediteren of om een poosje voor me uit te staren. En 's avonds schrijf ik zoveel mogelijk op in m'n dagboek. Ik merk dat ik vooral de eerste ochtenduren geweldig vind. Rond 7.00 uur 's ochtends op stap en dan de nevel in de bergdalen zien hangen. Heerlijk fris is het dan nog. Langzaam komt het landschap tevoorschijn. M'n zintuigen staan op scherp. Ik snuif al het moois op.

Mag dat, wildkamperen?

Wildkamperen. Toch weer even een stap buiten mijn comfortzone. Mag het wel? Kom je geen engerds tegen? Staan er 's nachts geen wilde zwijnen aan je voordeur? Nou ja, zo haal ik me van alles in mijn hoofd. In de praktijk heb ik van dat alles nog niets gemerkt. Het is zelfs toegestaan in Frankrijk en boeren zijn het gewend. Heerlijk vind ik het om zo middenin de natuur te staan. Je moet even rekening houden met eten en drinken. Maar als je dat doet is het prima te doen.

Goed, dat waren wat hoogtepunten van de afgelopen twee weken. Ik kijk weer erg uit naar de komende periode. Vandaag loop ik naar Conques. Dan door naar Figeac, waar ik Rob zal ontmoeten. Hij zal drie dagen met me meelopen. En vervolgens ga ik verder richting Moissac.

Ik wens jullie een mooie tijd toe in Nederland en zeg: tot contacts!

Met warme reisgroet,

Dirk | De Reiscoach | 17 juni 2014

www.dereiscoach.nl

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Wat als een klant niet betaald?

Ik lees, hoor, zie hier nooit over en ik kan me niet voorstellen dat niemand hier ooit mee te maken krijgt. Hoeveel zelfstandig coaches zijn er wel niet in Nederland met veelal particuliere klanten, want zo beginnen we toch vaak? Wat ik lees op facebook en linked in...

Terug van weg geweest

M’n laatste blog was van maart 2018 met de titel “Heel eenvoudig van pure stress naar genieten” - https://dirkvanasselt.nl/heel-eenvoudig-van-pure-stress-naar-intens-genieten/ Inmiddels is het dus april 2022.Ik heb eigenlijk een soort blogpauze van een jaar of vier...

Heel eenvoudig van pure stress naar intens genieten.

Afgelopen weekeind gaf ik in de jaarbeurs op de Fiets en Wandelbeurs in een zaal van 80 – 100 man een lezing over mijn GR11 hikeavontuur van de afgelopen zomer dwars door en over de Pyreneeën.

Wat levert het nou op?

Wel leuk zo’n hiketocht door de Pyreneeën maar wat levert het nou eigenlijk op? Wat brengt het je?
Wat word je er wijzer van? Is het alle kosten en inspanningen waard?

Finale

Het is in vele opzichten een reis van uitersten geweest.

Ontspannen

Dit blog opnieuw geschreven tijdens een rustdag na 10 intensieve dagen met zeer veel klimmen en dalen. Ik zit nu ongeveer 2/3 van m’n hiketocht en heb nog zo’n 2 weken te gaan.

Focus, focus, focus.

Geschreven vanaf camping Valle de Burajelo (vlakbij Torla) waar ik de GR11 loop door de Spaanse Pyreneeën.

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Iedereen zijn talent

Artikel over talent. Dat iedereen een specifiek talent (en) heeft. Ook bijvoorbeeld zogenaamde onhandelbare jongeren. Juist zeker zijn omdat ze vaak hooggevoelig zijn. Het is de kunst de juiste omstandigheden te scheppen om hun talenten voor zichzelf herkenbaar te maken en voor de buitenwereld zichtbaar.

Leven om te vergeten….of zinvol leven

Gisteravond na ‘de avond touretappe’ op de Belgische zender zat ik nog wat te zappen waarbij ik terecht kwam op een uitzending waarbij bewoners van een verzorgingstehuis werden gevolgd in hun leven daar.

Tegenslag….

Tegenslag. Hoe ga je daar nu mee om? Want tegenslag hoort bij het leven en iedereen krijgt daar op z’n tijd mee te maken. Hoe komt het dat de een zich er bij neer legt en de volgende dag vol goede moed doorgaat met het volgende project. Terwijl de ander er somber van wordt, vindt dat hem / haar altijd van dit soort dingen overkomt. Het niet meer zitten en erin blijft hangen?

Zeg eens wat vaker ‘ja’.

Ik las laatst een artikel in het Salt magazine (Magazine over actief en avontuurlijk leven) een interview met de outdoorfilosoof Dave Cornthwaite. Een verhaal over iemand die luisterde naar zijn hart en vooral ging doen. Ik ben gek op dat soort verhalen maar 1 zin in...

‘Ik ben niet te veranderen, zo zit ik nu eenmaal in elkaar’ – Onzin!

Veranderen, gedrag, van twijfel naar keuzes maken, coaching, coachtraject, van verlegen naar assertief, van faalangst naar zelfvertrouwen.

Natuur(lijke) inspiratie

In het huidige digi- en prestatie tijdperk kunnen we 24 uur per dag druk zijn met alle mogelijke denkbare bezigheden, social media, informatie vergaren, etcetera. Al die prikkels in overvloed biedt veel mogelijkheden, kansen en ontwikkeling maar tegelijkertijd kan het...
Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

4 Reacties

 1. Henk

  Leuk om te lezen, veel succes in de tweede helft. Hier is het juist rust bij Nederland – Chili en begint ook de tweede helft (0-0)

  Antwoord
 2. Albert

  Hallo Dirk,

  Goe dte lezen dat je zo geniet van al het moois.

  Enigzins jaloers ben ik er van overtuigd dat dit echt leven en genieten is.

  Petje af voor jouw motivatie, conditie en doorzettingsvermogen.

  Vanuit een zonnig Thassos (griekenland) groeten wij jou en wenzen je nog veel mooie kilometers en momenten.

  (net nederland versus chili gekeken op het terras ( 2-0) voor nederland)

  Albert en Yvonne

  Antwoord
 3. Dirk van Asselt

  Bedankt Henk en Albet/Yvonne voor jullie reactie. Ik heb gisteravond voor de eerste keer een WK voetbalwedstrijd gezien: NL – Chili!!! In Rocamadour en was een toffe avond! Groetjes, Dirk

  Antwoord
 4. Giegie

  Nou, ik hoop dat je ook de andere wedstrijden kan zien, al was het bijna niet het aankijken waard.

  Hoe langzaam kan NL spelen? Om niet te moe te worden? We waren toch het fitst? Om geen kansen tegen te krijgen? Van wie was de kreet dat we gewoon meer goals moeten maken dan de anderen?

  Nou ja, je leest de kranten wel. Wanneer ben je terug? 🙂

  Ben benieuwd naar wat alle inspiratie gaat opleveren.

  Groeten,

  Giegie

   

   

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This