Zeg eens wat vaker ‘ja’.

door | mrt 29, 2015

Zeg eens wat vaker ‘ja’.
Zeg eens wat vaker JA

Ik las laatst een artikel in het Salt magazine (Magazine over actief en avontuurlijk leven) een interview met de outdoorfilosoof Dave Cornthwaite.
Een verhaal over iemand die luisterde naar zijn hart en vooral ging doen. Ik ben gek op dat soort verhalen maar 1 zin in zijn verhaal sprak mij bijzonder aan en ik citeer.

Als ik in mijn hele leven nog maar één raad zou mogen geven dan zou het dit zijn: zeg eens wat vaker ‘ja’.

 

En dat vond en vind ik wel een wijze en eenvoudige raad. In het algemeen zijn we geprogrammeerd op het ‘ja maar’ en het zien, zoeken en vinden van allerlei ‘beren op de weg’.
Ik wil niet zeggen dat we ons dus zomaar als een kip zonder kop in allerlei avonturen moeten storten maar een beetje meer ‘ja’ in plaats van ‘ja maar’ kan geen kwaad!

Zo stelde ik mijzelf begin januari dit jaar de vraag ‘wil ik dit jaar nog op wandelavontuur’? Mijn antwoord was een volmondig ‘ja’. De volgende vraag was ‘ga ik dit jaar nog op wandelavontuur’? Daar moest ik toch even langer over nadenken… Maar toch onder andere na het lezen van dit interview (bedankt Dave:-)) werd dit ook een volmondig ‘ja’.
Ik had heel gemakkelijk kunnen zeggen: ‘Ja, maar dit jaar even niet, mijn financiën zien er nu niet super rooskleurig uit’. Of ‘ja, maar ik ben eigenlijk nog maar net terug van mijn vorige avontuur’. Ofwel, ik had -tig redenen kunnen verzinnen (en die verzon ik ook) om naar mezelf duidelijk te maken dat het nu niet een goed plan was.

En toch luisterde ik naar mijn hart en zei ik ‘ja’. Vervolgens ben ik gaan doen. Ben ik het gaan inpassen in een voor mij gunstige periode waarin het betreffende loopbaan trajecten toch redelijk stil is. Ben ik gaan kijken hoe ik het voor mijzelf zo goedkoop mogelijk kon maken. En nu, 2 ½ maand later, heb ik alles ingepland. Zit ik boordevol energie, kijk ik er ontzettend naar uit. En… blijkt het financieel gewoon ineens ook lekker te lopen….. Zo mooi om te zien.

Dus straks, 1 juli, trek ik mijn nieuwe wandelschoenen aan, hijs mijn oude vertrouwde rugzak op m’n rug, zet m’n kompas richting het oosten en ga ik vol goede moed op reis. Vanuit mijn woonplaats Kortenhoef naar Osnabruck. Dan door naar Hannover waar ik op het vliegtuig stap naar Oslo. Dan vanuit Oslo weer te voet verder over het St. Olavspad naar Trondheim.

Loop je een stukje mee? (en p.s. houd bij deze vraag bovenstaand advies in gedachten:-)).
Dat kan! Op het traject van Kortenhoef naar Osnabruck kun je 1 tot maximaal 3 dagen meelopen.
Over de route, opzet, periode, etcetera vind je op deze link meer informatie! Neem gerust even een kijkje!
Heb je interesse (of ken je iemand die mogelijk interesse heeft); laat me weten via email: info@dirkvanasselt.nl

Wil je verder eens weten wat er mogelijk is op gebied van coaching – loopbaan begeleiding dan is alle informatie beschikbaar op mijn website www.dereiscoach.nl. Bijvoorbeeld in de vorm van een ‘Loopbaan’ wandelcoach 5 daagse in Zuid-Limburg. Of een ‘Werk & Leven’ wandelcoach 8 daagse in Frankrijk!
Ik wens je tenslotte een heerlijke week toe en tot het volgende blog!

Met hartelijke groet,

Dirk van Asselt
De reiscoach

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Wat als een klant niet betaald?

Ik lees, hoor, zie hier nooit over en ik kan me niet voorstellen dat niemand hier ooit mee te maken krijgt. Hoeveel zelfstandig coaches zijn er wel niet in Nederland met veelal particuliere klanten, want zo beginnen we toch vaak? Wat ik lees op facebook en linked in...

Terug van weg geweest

M’n laatste blog was van maart 2018 met de titel “Heel eenvoudig van pure stress naar genieten” - https://dirkvanasselt.nl/heel-eenvoudig-van-pure-stress-naar-intens-genieten/ Inmiddels is het dus april 2022.Ik heb eigenlijk een soort blogpauze van een jaar of vier...

Heel eenvoudig van pure stress naar intens genieten.

Afgelopen weekeind gaf ik in de jaarbeurs op de Fiets en Wandelbeurs in een zaal van 80 – 100 man een lezing over mijn GR11 hikeavontuur van de afgelopen zomer dwars door en over de Pyreneeën.

Wat levert het nou op?

Wel leuk zo’n hiketocht door de Pyreneeën maar wat levert het nou eigenlijk op? Wat brengt het je?
Wat word je er wijzer van? Is het alle kosten en inspanningen waard?

Finale

Het is in vele opzichten een reis van uitersten geweest.

Ontspannen

Dit blog opnieuw geschreven tijdens een rustdag na 10 intensieve dagen met zeer veel klimmen en dalen. Ik zit nu ongeveer 2/3 van m’n hiketocht en heb nog zo’n 2 weken te gaan.

Focus, focus, focus.

Geschreven vanaf camping Valle de Burajelo (vlakbij Torla) waar ik de GR11 loop door de Spaanse Pyreneeën.

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Eindelijk

Al een jaar of vijf ben ik me aan het bezinnen op m’n website. Of beter gezegd op m’n aanbod.Na de periode 2014 – 2018 waarin ik echt gefocussed was op outdoor loopbaanbegeleiding kwam ik in een wat andere fase terecht met andere bezigheden. Zo ben ik gaan werken met...

Spoedcursus ouderschap

Spoedcursus ouderschap

Niet wachten tot later

Een paar weken geleden ontving ik een handgeschreven brief van iemand die ik niet direct kende. Ik begon te lezen en er kwam al snel een naam in voor die ik wel direct herkende. Ene Gerard. Mijn gedachten dwaalden direct af naar mijn wandelreis van 2014 vanuit huis naar Spanje – Santiago de Compostella.

Spontaan gaan of tot in de puntjes voorbereiden?

Spontaan en improviseren of alles voorbereiden en plannen of een combi? Op m’n Pyreneeën GR11 wandeltocht – inclusief twee loopbaan zesdaagses – deze zomer zal alles aan de orde komen.

Iedereen zijn talent

Artikel over talent. Dat iedereen een specifiek talent (en) heeft. Ook bijvoorbeeld zogenaamde onhandelbare jongeren. Juist zeker zijn omdat ze vaak hooggevoelig zijn. Het is de kunst de juiste omstandigheden te scheppen om hun talenten voor zichzelf herkenbaar te maken en voor de buitenwereld zichtbaar.

Leven om te vergeten….of zinvol leven

Gisteravond na ‘de avond touretappe’ op de Belgische zender zat ik nog wat te zappen waarbij ik terecht kwam op een uitzending waarbij bewoners van een verzorgingstehuis werden gevolgd in hun leven daar.

Tegenslag….

Tegenslag. Hoe ga je daar nu mee om? Want tegenslag hoort bij het leven en iedereen krijgt daar op z’n tijd mee te maken. Hoe komt het dat de een zich er bij neer legt en de volgende dag vol goede moed doorgaat met het volgende project. Terwijl de ander er somber van wordt, vindt dat hem / haar altijd van dit soort dingen overkomt. Het niet meer zitten en erin blijft hangen?

‘Ik ben niet te veranderen, zo zit ik nu eenmaal in elkaar’ – Onzin!

Veranderen, gedrag, van twijfel naar keuzes maken, coaching, coachtraject, van verlegen naar assertief, van faalangst naar zelfvertrouwen.

Natuur(lijke) inspiratie

In het huidige digi- en prestatie tijdperk kunnen we 24 uur per dag druk zijn met alle mogelijke denkbare bezigheden, social media, informatie vergaren, etcetera. Al die prikkels in overvloed biedt veel mogelijkheden, kansen en ontwikkeling maar tegelijkertijd kan het...

Terugblikken; zonde van de tijd of juist heel waardevol?

In deze periode van Kerst en oud en nieuw ‘mogen’ we ook altijd even terugblikken. Komt vast door het weer, de donkere dagen, even verplicht het werk loslaten en dan even bezinnen. Hoewel we al weer heel snel overstappen in de ‘doe modus’ om...
Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This